Η Σούζαν Σαράντον συνελήφθη μαζί με εκατοντάδες ακόμη γυναίκες που διαδήλωναν

Η Σούζαν Σαράντον συνελήφθη μαζί με εκατοντάδες ακόμη γυναίκες που διαδήλωναν Facebook Twitter
3

Η ηθοποιός Σούζαν Σαράντον δήλωσε ότι ήταν μία από τις 600 περίπου γυναίκες που συνελήφθησαν σε μια καθιστική διαμαρτυρία υπέρ των μεταναστών, σε ένα κτίριο της Γερουσίας των ΗΠΑ.

Η αστυνομία στην Ουάσινγκτον αναφέρει ότι 575 άτομα κατηγορήθηκαν για παράνομη διαδήλωση την Πέμπτη.

Οι ακτιβίστριες προχώρησαν σε μια κίνηση «μαζικής πολιτικής ανυπακοής» στην Ουάσινγκτον λίγο πριν τη διεξαγωγή μαζικών διαδηλώσεων στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου σε ολόκληρες τις ΗΠΑ κατά της μεταναστευτικής πολιτικής του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Η Πορεία των Γυναικών, ένα κίνημα που ξεκίνησε όταν ορκίστηκε ο Τραμπ στις 21 Ιανουαρίου 2017 και επεκτάθηκε σε όλη τη χώρα, έχει ζητήσει από τις γυναίκες να διακινδυνεύσουν να συλληφθούν κατά τη διάρκεια των σημερινών κινητοποιήσεων.

«Ζητάμε από όλες τις γυναίκες να ενωθούν μαζί μας σε ένα μαζικό κίνημα πολιτικής ανυπακοής στην Ουάσινγκτον την Πέμπτη 28 Ιουνίου για να ζητήσουμε από αυτή την κυβέρνηση να σταματήσει να αντιμετωπίζει σαν εγκληματίες τους παράτυπους μετανάστες και να χωρίζει τα παιδιά από τους γονείς τους», ανέφερε το κίνημα στο Twitter.

Στο μεταξύ μεγαλύτερες κινητοποιήσεις είναι προγραμματισμένες για το Σάββατο στην Ουάσινγκτον και άλλες αμερικανικές πόλεις υπό το σύνθημα «οι οικογένειες ανήκουν μαζί» (#FamiliesBelongTogether).

Η ηθοποιός, ο οποίος κέρδισε το Όσκαρ για το Dead Man Walking το 1996, ανακοίνωσε τη σύλληψή της στο Twitter.

Η Σαράντον έχει συλληφθεί και κατά το παρελθόν σε διαμαρτυρία εναντίον αστυνομικού για το φόνο άοπλου αφροαμερικανικού έφηβου στη Νέα Υόρκη.

Πολιτισμός
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Άννα Κοκκίνου διαβάζει τον «Μοσκώβ-Σελήμ» του Γεωργίου Βιζυηνού

Πολιτισμός / Η Άννα Κοκκίνου διαβάζει τον «Μοσκώβ-Σελήμ» του Γεωργίου Βιζυηνού την Κυριακή στο ΚΠΙΣΝ

Η Άννα Κοκκίνου συνεργάζεται με τον Νίκο Βελιώτη και διαβάζει το τελευταίο και, κατά γενική παραδοχή, σπουδαιότερο διήγημά του Γεωργίου Βιζυηνού την Κυριακή στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ.
NEWSROOM
Η Βενετία γιορτάζει τη εικονογραφία και τον συμβολισμό του στήθους

Εικαστικά / Μια μεγάλη εικαστική έκθεση αφιερωμένη στο γυναικείο στήθος

Στη Βενετία και στο Palazzo Franchetti μια έκθεση αφηγείται την «περιπέτεια» ενός σημείου της γυναικείας ανατομίας που έχει κατανοηθεί και αναπαρασταθεί στην τέχνη, τη διαφήμιση, τη μόδα, σε όλους τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Α, ναι; Αυτή δεν είναι που έλεγε "εγώ δεν ψηφίζω Χίλαρυ", ενισχύοντας το ρεύμα εναντιον της, με αποτέλεσμα πολλοί που θα ψήφιζαν Δημοκρατικούς, αλλά δεν τους πήγαινε να ψηφίσουν Χίλαρυ, είτε δεν ψήφισαν (και βγήκε ο άλλος) είτε ψήφισαν τον άλλο και βγήκε ο άλλος;Τώρα είναι σοκαρισμένη μ'αυτά που γίνονται; Πού να το φανταστεί, η δόλια! Που να το φανταστεί!
Αυτό που είχε πει είναι ότι το ότι η Χίλαρυ είναι γυναίκα, δεν την κάνει αυτόματα καλύτερη από τους άλλους υποψήφιους και ότι η ίδια η Σάραντον δε συμφωνεί με την πολιτικής, επομένως δε θα την ψηφίσει μόνο και μόνο επειδή είναι γυναίκα.
Κι όμως, είχε πει πολλά περισσότερα. Είχε πει ότι μια νίκη Τραμπ θα είναι καλύτερη από μια νίκη της Χίλαρι. Επίσης είχε πει ότι προτιμάει τον Τραμπ απ' τη Χίλαρι. Επίσης είχε πει ότι ο Τραμπ θα είναι λιγότερο επικίνδυνος για τα ανθρώπινα δικαιώματα απ' την Χίλαρι.Δεν ψήφισε με το αιδοίο της λοιπόν, αλλά δεν ψήφισε καθόλου έξυπνα. Αλλά ναι, πού να το φανταστεί η καημένη... Το κάρμα που λέγαμε.