Θεωρείται ήδη ένας από τους δέκα πιο ακριβούς γάμους όλων των εποχών και ακόμη δεν έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας όλες οι λεπτομέρειες για το συνολικό κόστος της τελετής που θα ενώσει τις ζωές του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ.

 

Σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ του "Royal Watch", της ειδικής ενότητας του Harper's Bazaar με θέματα και αφιερώματα στον συγκεκριμένο γάμο, η μεγάλη μέρα του βασιλικού ζεύγους αναμένεται να στοιχίσει περί τα 45 εκ. δολάρια, με το μεγαλύτερο μέρος του ποσού αυτού να ξοδεύεται στην ασφάλεια και φύλαξη των μελών της βασιλικής οικογένειας και στο νυφικό της πρώην ηθοποιού που από το Σάββατο θα ανήκει και επισήμως στη βασιλική οικογένεια. 

 

Όπως επισημαίνεται και στο σχετικό αφιέρωμα, ο γάμος του πρίγκιπα Ουίλιαμ με την Κέιτ Μίντλετον είχε στοιχίσει περίπου 28 εκ. δολάρια, ενώ την ίδια στιγμή το "Bridebook" τονίζει ότι τα 42.1 από τα 45 εκ. δολάρια έχουν δαπανηθεί για την ασφάλεια όλων των χώρων από τους οποίους θα περάσει το ζευγάρι, αλλά και για την προστασία των εκατομμυρίων ανθρώπων που θα θελήσουν να παρακολουθήσουν την τελετή από κοντά. 

 

Όπως αποκαλύπτει η ίδια πηγή, έχουν ληφθεί δρακόντεια μέτρα ασφαλείας με επιπλέον ελεύθερους σκοπευτές στα κτήρια του Λονδίνου, άντρες των μυστικών υπηρεσιών με πολιτικά παντού στη βρετανική πρωτεύουσα και στρατιωτική κάλυψη τελευταίας τεχνολογίας για την αποτροπή οποιουδήποτε δυσάρεστου απροόπτου. 

 

 

 

Τελευταίας τεχνολογίας είναι επίσης και το πανίσχυρο μηχάνημα αυτόματης απενεργοποίησης drones από παπαράτσι που θα επιχειρήσουν να «κλέψουν» αποκλειστικές εικόνες από τη διαδρομή του ζεύγους προς τον ναό και από τις αφίξεις των υψηλών καλεσμένων απ' όλον τον κόσμο. Το συγκεκριμένο μοντέλο στοίχισε περί τα 1,4 εκ. δολάρια. 

 

Όσο για το κόστος του νυφικού; Με τις φήμες να οργιάζουν ότι η δημιουργία του ανατέθηκε στη Ralph & Rousso Couture, δημοσιογραφικές πηγές κάνουν λόγο για ένα πραγματικά πριγκιπικό νυφικό αξίας 135.600 δολαρίων. Το ποσό φαντάζει εξωφρενικό -και μάλιστα για μια χώρα που εδώ και περίπου 2 χρόνια ζει στη σκιά του Brexit- όμως, πηγές του παλατιού αναφέρουν ότι πρόκειται για μία στιγμή που θα περάσει στην ιστορία, οπότε το νυφικό φόρεμα της Μαρκλ πρέπει να είναι αντάξιο της μεγάλης στιγμής. 

 

Και πάλι, όμως, δεν λείπουν τα δηλητηριώδη σχόλια, καθώς το νυφικό της Κέιτ Μίντλτον στοίχισε μετά βίας κάτι περισσότερο από 4.000 δολάρια και φυσικά η σύγκριση δημιουργεί προβληματισμό. Σε όλα αυτά, οι πηγές του Παλατιού απαντούν ότι το αυξημένο ενδιαφέρον γι' αυτό ειδικά το ζευγάρι και για τον συγκεκριμένο γάμο θα προσελκύσει την προσοχή περίπου 2 δις θεατών, οπότε αξίζει και το τελευταίο δολάριο, κατά τους ίδιους.