Απεργία την Πρωτομαγιά

Ο Πάτρικ Στιούαρτ αποκάλυψε πως κάνει καθημερινά χρήση κάνναβης για ιατρικούς λόγους

Ο Πάτρικ Στιούαρτ αποκάλυψε πως κάνει καθημερινά χρήση κάνναβης για ιατρικούς λόγους Facebook Twitter
1

Ο Πάτρικ Στιούαρτ αποκάλυψε πως κάνει καθημερινά χρήση κάνναβης και μάλιστα με συνταγή γιατρού, λόγω κάποιων προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει.

Ο 76χρονος ηθοποιός, ευρέως γνωστός για τον ρόλο του στην ταινία «Star Trek», είπε πως ένας γιατρός στο Λος Άντζελες του έχει γράψει σχετική συνταγή που του επιτρέπει να κάνει νόμιμα κατανάλωση φαρμακευτικής κάνναβης για να απαλύνει τους πόνους που νιώθει στα χέρια λόγω αρθριτικών. 

«Πριν δύο χρόνια, στο Λος Άντζελες, με εξέτασε ένας γιατρός και μου έδωσε μια συνταγή που πρακτικά που δίνει την νόμιμη δυνατότητα να αγοράζω προϊόντα με βάση την κάνναβη, από νόμιμους προμηθευτές, με την ελπίδα πως αυτό ίσως βοηθήσει στην αρθρίτιδα και στα δύο χέρια μου. Όπως φαίνεται, πρόκειται για γενετική κατάσταση. Η μητέρα μου είχε πολύ παραμορφωμένα χέρια», λέει ο γνωστός ηθοποιός.

Όπως εξομολογήθηκε το να ανοιγοκλείνει τα δάχτυλά του, από τότε που χρησιμοποιεί ένα φάρμακο με συστατικό την κάνναβη «αρκετές φορές την ημέρα», έχει μειώσει σημαντικά την ακαμψία και τον πόνο. 

Ο Πάτρικ Στιούαρτ μίλησε ανοιχτά για την εμπειρία του στο πλαίσιο της παρουσίασης ενός φιλόδοξου προγράμματος, κόστους 10 εκατ. λιρών, σχετικά με την ιατρική χρήση της φαρμακευτικής κάνναβης, που πραγματοποιεί το Oxford University. 

Πολιτισμός
1

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Άννα Κοκκίνου διαβάζει τον «Μοσκώβ-Σελήμ» του Γεωργίου Βιζυηνού

Πολιτισμός / Η Άννα Κοκκίνου διαβάζει τον «Μοσκώβ-Σελήμ» του Γεωργίου Βιζυηνού την Κυριακή στο ΚΠΙΣΝ

Η Άννα Κοκκίνου συνεργάζεται με τον Νίκο Βελιώτη και διαβάζει το τελευταίο και, κατά γενική παραδοχή, σπουδαιότερο διήγημά του Γεωργίου Βιζυηνού την Κυριακή στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ.
NEWSROOM
Η Βενετία γιορτάζει τη εικονογραφία και τον συμβολισμό του στήθους

Εικαστικά / Μια μεγάλη εικαστική έκθεση αφιερωμένη στο γυναικείο στήθος

Στη Βενετία και στο Palazzo Franchetti μια έκθεση αφηγείται την «περιπέτεια» ενός σημείου της γυναικείας ανατομίας που έχει κατανοηθεί και αναπαρασταθεί στην τέχνη, τη διαφήμιση, τη μόδα, σε όλους τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια