Πώς και γιατί η μουσική της Αγκιλέρα έγινε μέρος του βασανισμού κρατουμένων

Πώς και γιατί η μουσική της Αγκιλέρα έγινε μέρος του βασανισμού κρατουμένων Facebook Twitter
2


Πριν από λίγες μέρες κυκλοφόρησε το νέο τραγούδι, "Change" της Κριστίνα Αγκιλέρα το οποίο τιμά τα θύματα της τραγωδίας του Ορλάντο. Η τραγουδίστρια θα δώσει όλα τα έσοδα από το τραγούδι στις οικογένειες των θυμάτων, καθώς και σε επιζώντες της επίθεσης. 

 

Όμως μια νέα έκθεση αποκαλύπτει πως η μουσική της διάσημης τραγουδίστριας έχει χρησιμοποιηθεί για σκοπούς που δεν είχαν να κάνουν με τη ψυχαγωγία ή έστω έναν φόρο τιμής σε θύματα τραγωδιών. Αντιθέτως έγιναν μέρος της ίδιας της βίας...

Ένα άρθρο του New Yorker με τίτλο "The Sound of Hate" ρίχνει φως στην ιστορία των βασανισμών κρατουμένων και σε όλα όσα έγιναν πριν μερικά χρόνια σε ανακρίσεις υπόπτων. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η μουσική έγινε μέρος της πρακτικής βασανισμού σε υπόπτους που είχαν συλληφθεί για ενδεχόμενη σχέση με τα τρομοκρατικά χτυπήματα της 11 Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ.

Στην αναφορά περιγράφονται πρακτικές κατά τις οποίες η μουσική έπαιζε σε πολύ μεγάλη ένταση για να ενισχύσει τις μορφές πίεσης κατά των κρατουμένων. Aλλά η μουσική της Αγκιλερα επιλέχθηκε να χρησιμοποιηθεί σε ανακρίσεις του Mohammed Qahtani, ενός υποτιθέμενου αεροπειρατή, ο οποίος κλεισμένος σε μια αίθουσα άκουγε δυνατά τα τραγούδια της ενώ δεχόταν πιέσεις για να απαντήσει σε ερωτήματα. Ο αρθρογράφος σημειώνει πως η επιλογή της Αγκιλέρα έγινε επειδή θεωρείται προσβλητικό για τους ισλαμιστές να ακούνε τραγούδια από γυναίκες ερμηνεύτριες.

 

Στο ίδιο άρθρο αναφέρεται πως η δυνατή μουσική υπήρξε για πολλά χρόνια απαραίτητο εργαλείο των πρακτικών αυτών.

Πολιτισμός
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Άννα Κοκκίνου διαβάζει τον «Μοσκώβ-Σελήμ» του Γεωργίου Βιζυηνού

Πολιτισμός / Η Άννα Κοκκίνου διαβάζει τον «Μοσκώβ-Σελήμ» του Γεωργίου Βιζυηνού την Κυριακή στο ΚΠΙΣΝ

Η Άννα Κοκκίνου συνεργάζεται με τον Νίκο Βελιώτη και διαβάζει το τελευταίο και, κατά γενική παραδοχή, σπουδαιότερο διήγημά του Γεωργίου Βιζυηνού την Κυριακή στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ.
NEWSROOM
Η Βενετία γιορτάζει τη εικονογραφία και τον συμβολισμό του στήθους

Εικαστικά / Μια μεγάλη εικαστική έκθεση αφιερωμένη στο γυναικείο στήθος

Στη Βενετία και στο Palazzo Franchetti μια έκθεση αφηγείται την «περιπέτεια» ενός σημείου της γυναικείας ανατομίας που έχει κατανοηθεί και αναπαρασταθεί στην τέχνη, τη διαφήμιση, τη μόδα, σε όλους τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια