Απεργία την Πρωτομαγιά

Βερύκιος: «Μετανιώνω, εγώ πάντα υπεράσπιζα τους γκέι»

Βερύκιος: «Μετανιώνω, εγώ πάντα υπεράσπιζα τους γκέι» Facebook Twitter
58

Μετανοημένος εμφανίζεται τώρα ο Δήμος Βερύκιος για τον ομοφοβικό οχετό που εξαπέλυσε εναντίον του Αύγουστου Κορτώ. Σε ανάρτηση του στο Facebook " , δηλώνει μετάνοια και αναφέρει ότι ποτέ δεν είχε ως πρόθεση να θίξει τον Κορτώ και τους γκέι, τους οποίους, όπως υποστηρίζει, υπεράσπιζε πάντα "μέχρι παρεξηγήσεως. Αποδίδει δε τις εκφράσεις του στην "πολιτική πρόζα", της εκπομπής του.

"Ειλικρινά λυπάμαι για τούτη την παρεξήγηση. Ζητώ ταπεινά συγγνώμη από τον κάθε επώνυμο ή ανώνυμο, φανερό ή κρυφό ομοφυλόφιλο. Δεν είχα την πρόθεση να χλευάσω ή να ταπεινώσω κανέναν, ούτε φυσικά τον Αύγουστο Κορτώ", αναφέρει χαρακτηριστικά.

Χθες, αναφέρθηκε στον συγγραφέα με εκφράσεις όπως, "κυρά Αυγουστίνα", ενώ επικρότησε σχόλιο ακροατή για τους γκέι πως "τους χρειάζεται χρυσαυγίτης” και παρατήρησε πως οι γκέι "δεν έχουν μόνο θηλυκό κορμί αλλά και θηλυκό μυαλό".

Υπενθυμίζεται ότι μετά τα όσα είπε και πριν τη "δήλωση μετανοίας" υπήρξε κύμα διαμαρτυριών προς το ΕΣΡ και την ΕΣΗΕΑ από την οποία ζητείται η διαγραφή του.

H ανάρτηση του:

Βερύκιος: «Μετανιώνω, εγώ πάντα υπεράσπιζα τους γκέι» Facebook Twitter


Βερύκιος: «Μετανιώνω, εγώ πάντα υπεράσπιζα τους γκέι» Facebook Twitter

58

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«What Jennifer Did»: Πού βρίσκεται σήμερα η Τζένιφερ Παν- Το ντοκιμεντέρ στο Netflix και η νέα ζωή του πατέρα της

TV & Media / «What Jennifer Did»: Πού βρίσκεται σήμερα η Τζένιφερ Παν- Το ντοκιμαντέρ στο Netflix και η νέα ζωή του πατέρα της

Τον Νοέμβριο του 2010, μια παρέα  ανδρών μπήκε στο σπίτι των Παν στο Μάρκχαμ του Οντάριο. Σκότωσαν τη μητέρα της Τζένιφερ και πυροβόλησαν τον πατέρα της στο κεφάλι και στον ώμο
NEWSROOM
Οι New York Times και οι αξίες της παραδοσιακής δημοσιογραφίας στο επίκεντρο

TV & Media / New York Times - Gate: Εσωτερική έρευνα για τη διαρροή πληροφοριών από ρεπορτάζ για τον πόλεμο στη Γάζα

Η ιστορική εφημερίδα με τους δέκα εκατομμύρια συνδρομητές διεξάγει εσωτερική έρευνα σχετικά με το ρεπορτάζ που αποκάλυψε σεξουαλική βία της Χαμάς κατά των ομήρων στη Γάζα
NEWSROOM

σχόλια

20 σχόλια
Επειδή είμαι μεγάλη καρδιά, μπορεί και να του έδινα το benefit of the doubt που λέμε στα νεοελληνικά, εάν είχε πετάξει μία λαλακία και τέλος. Αλλα το συνεχές και επαναλαμβανόμενο δείχνει ότι υπάρχει διαφορετικό υπόβαθρο σκέψης. Επίσης, δεν φαίνεται περίεργο που έγραψε "Βασει των συνεπειών του Νόμου..."΄Δηλαδή εάν δεν υπήρχε νόμος για τις διακρίσεις, στα παπάκια του να υποθέσω;;
Του φταίνε και οι gay... Αυτός δηλαδή μες την αντρίλα είναι: Είπε πρώτα τη μ@λ@κία του και τώρα τη μαζεύει όπως όπως. Επαγγελματισμός μηδέν, προσωπική αξιοπρέπεια μηδέν.Και εδώ το "άντρας" δεν το λέω με την έννοια του straight, αλλά με την παραδοσιακή έννοια της καλώς εννοούμενης μαγκιάς. Οι γυναίκες και οι ομοφυλόφιλοι που τόσο θέλει να μειώσει για να νιώσει κάποιος, είναι πολύ πιο μάγκες απ'αυτόν πάντως.Τι ακούμε ρε το 2014 και δε ντρεπόμαστε...
Κλασσικος θρασυδειλος, οτι αυτο το ανθρωπαριο μπαινει σε εκατομυρια σπιτια ανθρωπων καθε βραδυ, τραμπουκιζε κατα επαγγελμα και ειναι και υποθετω πλοουσιος ειναι η συλλογική μας ντροπη. Το οτι φαινομενα σαν και αυτα τα αφησαμε να αναπτυχθουν πληρωνουμε τωρα, το νο1 αιτιο της κρισης δεν ειναι οι πολιτικοι (οσο και αν οι δημοσιογραφοι επιμενουν να το λενε) αλλά τα Μέσα.
Φαίνεται ξεκάθαρα ότι το κείμενο μεταμέλειας είναι προϊόν κραξίματος. Πως γίνεται να πιστέψεις ότι δεν είναι ομοφοβικός μετά τα όσα είπε; Άλλος τα είπε; Έστω ότι δεν είναι ομοφοβικός, πάντως σίγουρα έχει σεξιστική στάση απένταντι στους ομοφυλόφιλους. Αλλά δεν τους φοβάται, αν το θέμα μας είναι οι λέξεις κύριε Βερύκιε.
Υπάρχουν συγγνώμες και συγγνώμες. Η συγκεκριμένη συγγνώμη δεν ήταν "συγγνώμη έκανα λάθος" αλλά "συγγνώμη που με παρεξηγήσατε ενώ εγώ έκανα πλάκα".
το ορκίζομαι πως αν δεν επιληφθεί το ΕΣΡ και η ΕΣΗΕΑ για την περίπτωση αυτού του ομοφοβικού και μισογυνικού κτήνους θα ασχοληθεί το δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων και η διεθνής δημοσιογραφική κοινότητα με το ΕΣΡ και με την ΕΣΗΕΑ.
Ο κ.Βερυκιος αποτελει για μενα ενα μυστηριο,οσον τουλαχιστον αφορα στην τηλεοπτικη (και ραδιοφωνικη) πολυχρονη καρριερα του.Διοτι :Εμφανισιακα ειναι "ασ'τα να πανε..."."Φωνητικα" διαθετει ηχητικα χροια προς το "ανατριχιαστικη".Μορφωτικα/γνωστικα δημιουργει την εντυπωση οτι δεν εχειαποφοιτησει ουτε απο τριταξιο Γυμνασιο.Η δομη του λογου του,η συνταξη,η εκφορα και η εννοιολογικη συνθεση προσομοιαζει σε αυτην "οικονομικου μεταναστη"ο οποιος δεν εχει συμπληρωσει ενα ετος παραμονης στην Ελλαδα.Οι "θεσεις"που παιρνει σε οποιοδηποτε θεμα ειναι τοσο δομικα "πληρως" αιτιολογημενες ,οσο θα ησαν τυχον εδαφικες διεκδικησεις της ...Νεας Ζηλανδιας κατα της ...Μογγολιας !Παρα ταυτα παραμενει "κορυφαιος τηλεοπτικοραδιοφωνικος" δημοσιογραφος και σχολιαστης.Μη πως καποιος θα μπορουσε να μας παρασχει τις αναγκαιες επιστημονικες εξηγησεις επι του εν λογω φαινομενου ;
Στο εξαιρετικό σας σχόλιο να προσθέσω και μια δική μου απορία: Πώς άραγε κυκλοφορεί ακόμα ελεύθερος χωρίς φαρμακευτική αγωγή? Διότι το μάτι του γυαλίζει και δε νομίζω ότι είναι δική μου ιδέα μόνο.
Υποψιάζομαι, ο λόγος που είναι "κορυφαίος" δημοσιογράφος είναι ο ίδιος που τον έκανε να εκσφενδονίζει βωμολοχίες και χολή, με την αλαζονεία και σιγουριά ότι δε θα τον αγγίξει κανείς μετά.
Το πως ακομα οι ηλιθιοι Ελληνες θεωρουν οτι ενας ανδρας που κανει σεξ με αλλον ανδρα γινεται γυναικα, με ξεπερναει. (χώρια η αρχαια μας παραδοση, που την αποκρυπτουν).Ακου θηλυκο κορμι, οι γκέι. Καποιοι ισως εχουν, ή μοιαζουν, και στο κατω κατω τι το κακο εχει το θηλυκο κορμι και μυαλο???Παντως ειναι καιρος κατι τετοια αντρακια της κακιας ωρας, να μπαινουν στη θεση τους. Αλλα βλεπεις ειμαστε στην Ελλαδα.Σε εναν αναλογο στην Αγγλια, του απαντησαν οτι πολυ πιο αρμοδιοι περι ανδρισμου ειναι οι γκέι παικτες του ραγκμπι ή οι γκέι βετερανοι των πολεμων Ιρακ και Αφγανισταν, και ότι αυτος καλα θα εκανε να μη μιλαει....αφου δεν το εχει και πολυ!!!Εκτος των λογικων και σοβαρων απαντησεων, τους αξιζουν και κατι τετοια σχολια.Μου κανει εντυπωση παντως η αιτηση διαγραφης του απο ΕΣΗΕΑ κλπ Μπραβο στον Δημοκιδη και όλους τους αλλους που κινηθηκαν.Να ξερουν πια οτι τιποτα δε θα μενει αναπαντητο. Τιποτα δε θα μενει ατιμωρητο.Ελπιζω ο Κορτω να τους μηνυσει και τους δυο.Αξιζει τον κοπο και θα δωσει ενα μηνυμα προς ολους και στρειτ και γκέι. Το χρειαζομαστε..
Το απαράδεκτος είναι λίγο. Ωστόσο, το να θεωρούμε προσβλητικό το να πούμε ότι κάποιος έχει γυναικείο μυαλό είναι η επιτομή του σεξισμού. Απαιτώ συγγνώμη ως γυναίκα από τον εν λόγω, δεν μπορώ να τον πω κύριο. Η ομοφοβία και ο σεξισμός/ μισογυνισμός πάνε χεράκι χεράκι και μόνο από κοινού μπορούμε να τα πολεμήσουμε.