Σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης η «Ναυτεμπορική»- Ανεστάλη η απεργία

Σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης η «Ναυτεμπορική»- Ανεστάλη η απεργία Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης τίθεται η εφημερίδα «Ναυτεμπορική» και έπειτα από αυτή τη δικαστική απόφαση η ΕΣΗΕΑ ανέστειλε την 24ωρη απεργία που είχε κηρυχθεί για σήμερα.

Η εταιρεία «Ναυτεμπορική- Πάνος Αθανασιάδης και ΣΙΑ ΑΕ», που εκδίδει την εφημερίδα, τίθεται σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης, καθώς το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών έκανε δεκτή την αίτηση της Eurobank. Είχε προηγηθεί τον Ιούνιο του 2017 καταγγελία δανειακής σύμβασης της τράπεζας με την εφημερίδα, η οποία παρουσίαζε υπόλοιπο 6,5 εκατομμυρίων ευρώ. Η ιδιοκτησία της «Ναυτεμπορικής» είχε αναγνωρίσει τότε τα χρέη της αλλά και την οικονομική της αδυναμία, μέσω ιδιωτικού συμφωνητικού, αναζητούσε νέο επενδυτή. 

Το μοντέλο που θα ακολουθηθεί θα είναι ίδιο με εκείνο του ΔΟΛ, σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας zoornalistas. Δηλαδή, θα γίνει πλειστηριασμός των περιουσιακών στοιχείων της «Ναυτεμπορικής», πιθανότατα χωρισμένα σε δύο ομάδες ενεργητικού, με την εφημερίδα και την ιστοσελίδα της σε λειτουργία.

Έπειτα από αυτές τις εξελίξεις, το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε την αναστολή της 24ωρης απεργίας που έχει κηρυχθεί από σήμερα στις 06.00 το πρωί. Η απεργία είχε προκηρυχθεί για τις οφειλές προς τους εργαζομένων δεδουλευμένων Ιουλίου (ποσοστό 75%), Αυγούστου και του επιδόματος άδειας 2020, όπως και επειδή η εφημερίδα δεν τηρεί τις δεσμεύσεις για την τακτικότητα των καταβολών.

TV & Media
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ