Το Twitter δημοσίευσε την Τρίτη πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με το πώς σκοπεύει να δράσει εάν ένας παγκόσμιος ηγέτης γράψει κάτι που παραβιάζει τους κανόνες του.

 

Η ενημέρωση ακολουθεί την ανακοίνωση τον Ιούνιο για μια πολιτική σύμφωνα με την οποία η εταιρεία επιλέγει να μην διαγράψει τα tweets από σημαντικά πολιτικά πρόσωπα που παραβιάζουν τους κανόνες της εταιρείας εάν η εταιρεία αποφάσιζε ότι είναι προς το δημόσιο συμφέρον.

 

Μετά την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ, το Twitter βρίσκεται στη θέση του να έχει τη δυνατότητα να λογοκρίνει τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών που είναι δραστήριος όσο κανείς άλλος στην πλατφόρμα του, Έχει όμως αντισταθεί σε μεγάλο βαθμό την έντονη πίεση να το πράξει, ακόμα και όταν φάνηκε ότι τα tweets του Τραμπ παραβίαζαν τους κανόνες του Twitter και θα είχαν διαγραφεί αν είχαν δημοσιευθεί από οποιονδήποτε άλλο.

 

Η ανακοίνωση της πολιτικής τον Ιούνιο του 2019 επέτρεπε ένα σενάριο στο οποίο αν tweet ενός παγκόσμιου ηγέτη ήταν αρκετά κακό ώστε να κατέβει, θα μπορούσε να παραμείνει για τεκμηρίωση ή λογοδοσία. Σε αυτά τα σενάρια, το Twitter δήλωσε σήμερα, πως η εταιρεία θα εφαρμόσει μια ετικέτα στο εκτός κανόνων tweet και οι χρήστες δεν θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν like, σχόλιο ή να το μοιραστούν.

 

 

 

 

«Όταν πρόκειται για τις ενέργειες παγκόσμιων ηγετών στο Twitter, αναγνωρίζουμε ότι αυτό είναι σε μεγάλο βαθμό νέο έδαφος και κατάσταση άνευ προηγουμένου», ανέφερε το Twitter σε μια δημοσίευση στο blog του την Τρίτη.

 

Πέρυσι, το Twitter δήλωσε ότι δεν θα απαγορεύσει στον Τραμπ να δημοσιεύει παρά τα εμπρηστικά tweets, συμπεριλαμβανομένων των ισχυρισμών ότι απείλησε με πόλεμο στη Βόρεια Κορέα. Ωστόσο, στην περίπτωση του ανώτατου ηγέτη του Ιράν, Αγιατολάχ Σέϊντ Αλί Χομενεΐ, είχε διαγράψει ένα από τα tweets του.

 

«Θέλουμε να καταστήσουμε σαφές σήμερα ότι οι λογαριασμοί των παγκόσμιων ηγετών δεν είναι πάνω από τις πολιτικές μας», ανέφερε η εταιρεία. Οποιοσδήποτε χρήστης δημοσιεύει για περιεχόμενο που προωθεί την τρομοκρατία, με σαφείς και άμεσες απειλές βίας και απόσπαση ιδιωτικών πληροφοριών, υπόκειται σε απαγόρευση. Για την περίπτωση των ηγετών θα υπάρχει αυτός ο ειδικός κανόνας που θα περιορίζει τα μηνύματα ώστε να ελεγχθούν.

 

«Ο στόχος μας είναι να εφαρμόσουμε τους κανόνες μας με σύνεση και αμερόληπτα. Με αυτόν τον τρόπο, επιδιώκουμε να παρέχουμε άμεση εικόνα των αποφάσεών μας για την επιβολή της νομοθεσίας, να υπηρετούμε τη δημόσια συζήτηση και να προστατεύουμε το δικαίωμα του κοινού να ακούει τους ηγέτες του»