«Τρυφερή είναι η νύχτα»: Το βιβλίο του Φιτζέραλντ γίνεται μίνι σειρά

«Τρυφερή είναι η νύχτα»: Το βιβλίο του Φιτζέραλντ γίνεται μίνι σειρά Facebook Twitter
0

«Αυτό είναι το μυστικό μου – δεν μπορώ να μιλήσω σε κανέναν για σένα επειδή δεν θέλω να ξέρουν περισσότεροι άνθρωποι πόσο υπέροχη είσαι».

Αυτή είναι μία από τις «κλασικές» ατάκες της τέταρτης και τελευταίας (ολοκληρωμένης) νουβέλας του μεγάλου Αμερικανού συγγραφέα Σκοτ Φιτζέραλντ, που κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 1934 και διαδραματίζεται σ' ένα θέρετρο της Νότιας Γαλλίας τα ανέμελα χρόνια του μεσοπολέμου.

Ο τίτλος προέρχεται από το ποίημα του Τζον Κιτς, «Ωδή σε ένα αηδόνι».

Η τηλεοπτική πλατφόρμα Hulu μόλις ανακοίνωσε ότι έχει στην κατοχή της τα δικαιώματα μεταφοράς του βιβλίου και ότι ξεκινά σε λίγο καιρό την παραγωγή της σειράς χωρίς να έχουν δημοσιευτεί ακόμα τα ονόματα των συντελεστών.

Δεν είναι η πρώτη φορά που επιχειρείται η μεταφορά της αριστουργηματικής νουβέλας (για πολλούς κατά πολύ ανώτερης από τον «Μεγάλο Γκάτσμπι» που παραμένει το πιο διάσημό του βιβλίο) στην οθόνη.

Υπάρχει η ταινία του 1962 με τον Τζέισον Ρόμπαρντς και την Τζένιφερ Τζόουνς στους κεντρικούς ρόλους, ενώ το 1985 είχε προβληθεί στην τηλεόραση μια άλλη μίνι σειρά βασισμένη στο βιβλίο σε σενάριο του Ντένις Πότερ.

«Τρυφερή είναι η νύχτα»: Το βιβλίο του Φιτζέραλντ γίνεται μίνι σειρά Facebook Twitter
Η αφίσα της ταινίας του 1962
TV & Media
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι New York Times και οι αξίες της παραδοσιακής δημοσιογραφίας στο επίκεντρο

TV & Media / New York Times - Gate: Εσωτερική έρευνα για τη διαρροή πληροφοριών από ρεπορτάζ για τον πόλεμο στη Γάζα

Η ιστορική εφημερίδα με τους δέκα εκατομμύρια συνδρομητές διεξάγει εσωτερική έρευνα σχετικά με το ρεπορτάζ που αποκάλυψε σεξουαλική βία της Χαμάς κατά των ομήρων στη Γάζα
NEWSROOM