Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblocker για να έχετε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενο και τις υπηρεσίες μας. Δείτε πώς.
Βρήκατε κάποιο λάθος ή παράλειψη;     Επικοινωνήστε μαζί μας  »
ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΑ
 

Η Α,μπα; μιλά για το νέο της, εντελώς πρωτότυπο σάιτ. Στον Στάθη Τσαγκαρουσιάνο.

Με αφορμή το ολόφρεσκο και ήδη επιτυχημένο ampa.lifo.gr η δημιουργός του Λένα Φουτσιτζή μιλά από την Πενσιλβάνια για το πώς μια παρέα abaholics, από θηλυκή συμμορία έγιναν μια υπολογίσιμη δύναμη του ίντερνετ.
Εικονογράφηση: Μαρία Γρηγοροπούλου

Πριν από λίγες μέρες εμφανίστηκε απ' το χάος του Διαδικτύου ένα κομψό και κοφτερό και παράξενο οπτικά σάιτ: το σάιτ της Α,μπα; Δεν θα αρχίσω να το παινεύω, θα 'ταν αστείο, εμείς το φτιάξαμε. Θέλω μόνο να παραδεχτώ ότι είμαι περήφανος γι' αυτό. Και το θεωρώ και λίγο πράξη δικαιοσύνης. Διότι η Α,μπα; (δηλαδή η Λένα Φουτσιτζή) είναι ένα από τα πιο χαρισματικά πρόσωπα που ξέρω, επικοινωνιακά ευθύβολο, με κοφτερό μυαλό, γνώσεις και μεγάλη καρδιά. Και δεν θυμίζει τίποτα και κανέναν. Οπότε του άξιζε άπλα και στήριξη. Πιστεύω ακράδαντα ότι θα γίνει κάτι θερμό και χρήσιμο και ασφαλώς τολμηρό. Κάτι που θα έχει και χιούμορ και όμορφη αισθητική κι ελεύθερο πνεύμα, χωρίς προκαταλήψεις και μπαναλαρίες. Με την ευκαιρία, της ζήτησα να μιλήσουμε λιγάκι. Πράγμα που είναι πάντα μια απόλαυση... Το σάιτ βρίσκεται στη διεύθυνση ampa.lifo.gr.

 

— Λένα, με ακούς;

Ναι...


— Φανταζόσουν ότι μια μέρα θα μιλάμε για το νέο σου σάιτ;

Όχι. Φανταζόμουν μέχρι ότι το Α,μπα; θα γίνει αγαπητό, αλλά κι αυτό το φανταζόμουν μόνο αργά τη νύχτα, όταν εύχεσαι να συμβούν διάφορα τρελά. Το ξεχωριστό σάιτ είναι ακόμα σαν όραμα.


— Γλυκό ή τρομώδες;

Είναι αναστάτωση, μεγάλη χαρά και ακόμα μεγαλύτερη αίσθηση ευθύνης. Έχω υποσχεθεί ένα ασφαλές μέρος και δεν είναι εύκολο να υπόσχεσαι τέτοια πράγματα στο Ίντερνετ.


— Τώρα, διά του ευρωπαϊκού ροπάλου, ίσως κάτι γίνει... Γιατί η αλήθεια είναι ότι ζήσαμε αγριότητες απίστευτες. Εσύ που είσαι από τις πρώτες μπλόγκερ αποκλείεται να τις έχεις ξεχάσει...

Όχι μόνο τις θυμάμαι αλλά όσο περνάνε τα χρόνια βιώνω χειρότερες. Η αύξηση του όγκου έχει δώσει σε στοιχεία απομονωμένα ολόκληρα κομμάτια του Ίντερνετ στα οποία αλωνίζουν και έχουν την αίσθηση ότι είναι η πλειοψηφία. Δεν έχουν φτάσει ακόμα στην Ελλάδα, αλλά είναι σαν να κάθεσαι στην ακροθαλασσιά με το νερό μέχρι τους αστραγάλους και να βλέπεις το κύμα από το τσουνάμι να έρχεται.


— Ας υποθέσουμε ότι θα προστατεύσεις την Α,μπα; από τα κακοποιά στοιχεία. Πού αλλού αισθάνεσαι ότι έχεις ευθύνη;

Είναι αλαζονικό να πιστεύεις ότι μπορείς να πεις σε νεαρότερες γυναίκες να μην κάνουν τα πράγματα όπως τα έκανες εσύ. Κι όμως, αυτό θέλω να τους πούμε. Ελπίζω να τα καταφέρουμε, χωρίς να υπάρχει πατρονάρισμα. Μόνο αγάπη και αγωνία για να προλάβουμε να διορθώσουμε πρακτικές αδιέξοδες, έστω και πάρα πολύ λίγο. Κάθε κορίτσι που στέλνει μήνυμα και λέει «το Α,μπα; με έχει βοηθήσει» είναι επιβεβαίωση ότι δεν είναι δικαιολογία το «έτσι είναι τα πράγματα και δεν αλλάζουν». Αλλάζουν. Αλλά χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια.

 

Είναι αλαζονικό να πιστεύεις ότι μπορείς να πεις σε νεαρότερες γυναίκες να μην κάνουν τα πράγματα όπως τα έκανες εσύ. Κι όμως, αυτό θέλω να τους πούμε. Ελπίζω να τα καταφέρουμε, χωρίς να υπάρχει πατρονάρισμα. Μόνο αγάπη και αγωνία για να προλάβουμε να διορθώσουμε πρακτικές αδιέξοδες, έστω και πάρα πολύ λίγο.


— Φοβήθηκες ποτέ μην αποκτήσεις τη δασκαλίστικη έπαρση ή τη γλυκούτσικη επιπολαιότητα που έχουν τα σάιτ συμβουλών και «αυτοπραγμάτωσης»;

Συνέχεια, κάθε μέρα, σε κάθε πρόταση που γράφω. Σίγουρα ολισθαίνω δεξιά κι αριστερά, είναι σαν να οδηγώ σε χωματόδρομο. Διαβάζω αυτά που γράφω πολλές φορές και συνήθως σβήνω τα μισά. Έπειτα, ο γραπτός λόγος είναι δύσκολος, η παρανόηση εύκολη.


— Στην ωμότητα καταφεύγεις ποτέ; Να λες την ωμή αλήθεια;

Στο Α,μπα; μόνο αυτό κάνω. Eίναι το μοναδικό μέρος όπου μου επιτρέπεται


— Ακόμα κι όταν πληγώνεις;

Ελπίζω ότι αυτός που έστειλε την ερώτηση ξέρει πού την έστειλε. Και ότι ξέρει πως σχολιάζω μόνο αυτό που ρωτάει, όχι τον άνθρωπο συνολικά.


— Στις δικές σου σχέσεις έχεις την ίδια ευθύτητα;

Όχι. Δεν είναι το ίδιο οι προσωπικές σχέσεις και η φιλία. Αυτοί που στέλνουν στο Α,μπα; έχουν ήδη μιλήσει με φίλους και οι φίλοι τούς έχουν πει «σου αξίζει κάτι καλύτερο». Κανείς δεν θα τους πει «κι εσύ φταις». Αυτή είναι η δική μου δουλειά.


— Αποκλείεται να υπάρχουν άνθρωποι που σου απευθύνονται επειδή βιώνουν μοναχικά κάτι;

Συμβαίνει κι αυτό, και ελπίζω ότι το αναγνωρίζω όταν συμβαίνει. Προσπαθώ να καταλαβαίνω τι υπάρχει πίσω από τις λέξεις. Δεν έχω τον ίδιο τόνο με όλους. Μερικοί με συγκινούν, άλλοι με εξοργίζουν. Ανάλογες είναι και οι απαντήσεις.


— Ποιοι σε εξοργίζουν;

Οι καλομαθημένοι κυρίως. Και όσοι πάσχουν από ennui.

 
— Κάποτε το ennui ήταν το τέλειο καύσιμο της τέχνης.

Σωστό. Αλλά για ορισμένους είναι πολυτέλεια. Αυτοί που δεν το ξέρουν χρειάζονται ταρακούνημα.


— Και ποιοι σε συγκινούν;

Αυτοί που είναι τόσο θετικά διατεθειμένοι, με όρεξη να καταλάβουν τους γύρω τους και τον εαυτό τους, και ουσιαστικά ρωτάνε «πώς θα γίνω καλύτερος;». Συγκινούμαι και μόνο που το γράφω.


— Φαίνεσαι τόσο σίγουρη για το πώς να διδάξεις κάποιον να καλυτερέψει! Πού έμαθες αυτήν τη μέθοδο; Εξ αποκαλύψεως;

Δεν πρόκειται για κάποιο μυστικό. Χρειάζεται άπειρη δουλειά. Αυτό παραλείπουν τα βιβλία αυτοβοήθειας. Όποιος θέλει να την κάνει, θα αλλάξει η ζωή του προς το καλύτερο. Δεν υπάρχει τρόπος να γίνει εύκολα ή σύντομα.

 

 

Τo A,MΠΑ ( ampa.lifo.gr ) είναι «το σάιτ που μιλάει στις γυναίκες»


— Κάτι μου διαφεύγει: ρώτησα πού ξέρεις ότι αυτό που συμβουλεύεις να γίνει είναι το σωστό και δεν στέλνεις κάποιον στα βράχια...

Αυτό που λέω είναι ότι δεν υπάρχει εύκολος και σύντομος τρόπος. Για τη μέθοδο και την καθοδήγηση υπάρχουν ειδικοί επαγγελματίες. Η προσωπική ευθύνη είναι η αναγνώριση. Εστιάζω στην προσωπική ευθύνη. Πρέπει να πάρεις την ευθύνη της ύπαρξής σου, δεν γίνεται να κινδυνέψει κάποιος με αυτό το μήνυμα.


— Τι ώρα είναι στην Πενσιλβάνια τώρα;

Οκτώ το πρωί.


— Ξυπνάς τόσο νωρίς;

Έχω μωρό που ξυπνάει στις 6:30. Και λέμε κι ευχαριστώ.


— Και πώς πάει η μέρα σου;

Εδώ και καιρό προσπαθούμε στο σπίτι να βρούμε ένα πρόγραμμα. Θέλει ακόμα δουλειά! Αλλά, σιγά-σιγά, φαίνεται φως στον ορίζοντα. Για την ώρα, ό,τι κάνω έχει σχέση με την κόρη μου και ό,τι περισσέψει πάει στα υπόλοιπα.


— Διαισθάνομαι ότι θα θυσίαζες πολλά ακόμη για τον ρόλο της μάνας.

Πιστεύω ότι όσο πιο γρήγορα γίνω μάχιμη, τόσο το καλύτερο για το παιδί μου.


— Άλλο αυτό!

Δεν ξέρω αν μου ταιριάζει η λέξη «θυσία». Δεν ξέρω αν έχω θυσιάσει πραγματικά κάτι ως τώρα επειδή έκανα παιδί. Χρόνο, ναι. Αλλά να το πω θυσία αυτό;


— Για να το θέσω λιγότερο θεατρικά: συμμερίζεσαι το ότι η εμπειρία της μητρότητας είναι η κορυφαία στη ζωή μιας γυναίκας;

Α, όχι!

 

— Εξηγήσου, σε παρακαλώ.

Η κορυφαία εμπειρία είναι αυτή που κάθε γυναίκα διαλέγει και πιστεύει ότι είναι. Μπορεί να είναι η μητρότητα για κάποιες, αλλά δεν είναι υποχρεωτικό. Υπάρχουν γυναίκες που υπέφεραν προσωπικά από τη μητρότητα, ενώ λάτρεψαν τα παιδιά τους χωρίς όρια.


— Με συγκινεί η απάντησή σου για πολλούς λόγους, κυρίως γιατί ο κόσμος έχει φερθεί με μεγάλη μικροπρέπεια σε όσους δεν έζησαν σύμφωνα με την εκάστοτε νόρμα του.

Και συνεχίζει να το κάνει. Είναι ταμπού ακόμα και να πεις ότι η μητρότητα δεν είναι το Υπέρτατο. Που, ξαναλέω, μπορεί να είναι. Αλλά ας είναι για τον καθέναν ό,τι διαλέξει! Αλλά δεν γίνεται να διαλέξεις. Έχουν διαλέξει άλλοι για σένα. Και μετά σου λένε για τη «Φύση»...


— Τούτων λεχθέντων, ποια θεωρείς κορυφαία εμπειρία στη ζωή σου, προσωπικά;

Δυσκολεύομαι να μιλήσω για τον εαυτό μου με όρους τέτοιους. Είναι σαν τρέιλερ. Και μιλάμε για μια ζωή. Πάντως, έχω ζήσει πράγματα καθοριστικά που με άλλαξαν, όπως όλοι οι άνθρωποι. Κάποια με έκαναν να πιστέψω ότι θα παραιτηθώ απ' όλα και δεν το έκανα. Το παιδί μού έδειξε πόσο δύσκολο είναι να αγαπάς κάποιον τόσο πολύ. Είναι σαν οροσειρά, ας πούμε.


— Οροσειρά;

Ναι, τα σημαντικά γεγονότα, με πολλές κορυφές Διάβαζα πρόσφατα ένα ποστ στο Α,μπα; για ανάβαση στο Έβερεστ και επηρεάστηκα.


— Εδώ που έφτασες τώρα, σε αυτόν το λόφο ή την κορυφή, τι βλέπεις από κάτω;

Τώρα βλέπω πιο πάνω, να πάει καλά το σάιτ! Και από κάτω βλέπω τον εαυτό μου στα 20 και χαίρομαι που δεν χρειάζεται να το ξαναπεράσω


— Σ' αγαπάς;

Ναι, μωρέ, καλή είμαι.


— Πότε το κατάλαβες;

Πρόσφατα. Μετά τα 40.


— Έχεις κάνει ψυχανάλυση;

Όχι.

 

Κάθε άνθρωπος είναι μόνος του και λόγω κάποιων τυχαίων γεγονότων έχει την ικανότητα να επικοινωνεί βαθιά με τους άλλους ανθρώπους και αυτό του έχει δημιουργήσει ένα σωρό προβλήματα.
Κάθε άνθρωπος είναι μόνος του και λόγω κάποιων τυχαίων γεγονότων έχει την ικανότητα να επικοινωνεί βαθιά με τους άλλους ανθρώπους και αυτό του έχει δημιουργήσει ένα σωρό προβλήματα.


— Έχεις ζητήσει ποτέ συμβουλές από άλλα σάιτ ή ειδικούς;

Ναι, έχω ζητήσει, και τώρα θα έχουμε και μόνιμα ψυχολόγο στο σάιτ για μερικές ερωτήσεις. Έχω μιλήσει πολύ με ψυχολόγο-φίλη και έχω μιλήσει πολύ για το θέμα με την αδελφή μου, που ως νευρολόγος έχει γνώσεις σχετικές. Κυρίως, όμως, ό,τι ξέρω το έχω μάθει από τη λογοτεχνία – από τα μεγάλα έργα.


— Κυρίως από ποια;

Από το Μπούντενμπρουκς, το βάρος της οικογένειας. Από τον Πολ Όστερ, τη σημασία του τυχαίου στη ζωή μας. Από το Middlemarch, ότι δεν μπορείς να ζήσεις χωρίς την έγκριση των άλλων, οπότε πρέπει να διαλέξεις προσεχτικά τους δικούς σου «άλλους». Από τον Έσσε, μικρή, ότι ο πρώτος στόχος που έχεις στη ζωή σου είναι να βρεις τον εαυτό σου.


— Μου κάνει εντύπωση η έλλειψη αρχαίων κειμένων. Σε θέματα τρόπου ζωής τα θεωρώ πολύ βασικά.

Δεν έχω τολμήσει να τα ακουμπήσω. Είναι λόγω δέους.


— Γι' αυτό λείπει και ο Ντοστογιέφσκι; Ο Μπαλζάκ; Οι Γάλλοι;

Ναι, όλοι αυτοί πέρασαν από τη ζωή μου για 5 χρόνια που διάβαζα μόνο αυτούς. Μπαλζάκ, πολύ. Ο Ντοστογιέφσκι είναι ο μεγαλύτερος ψυχίατρος όλων – τα έχει πει όλα, δεν έχει ειδικότητα. Σκέψου ερώτηση, και την έχει απαντήσει. Αλλά η ψυχούλα μου αγαπάει τον Ντίκενς.


— Σινεμά; Οι βασικές σου ταινίες;

Έχω αντικαταστήσει το σινεμά με την τηλεόραση εδώ και χρόνια. Παλιότερα έβλεπα περισσότερο.


— Από ποια ταινία βγήκες παραπατώντας;

Χορεύοντας στο σκοτάδι... Η λευκή κορδέλα.


— Ταινίες ζόφου – να υποθέσω και το «Caché»;

Ναι!... Το Μatch Ρoint, ό,τι έχω δει από Μπέργκμαν...


— Σου αρέσει η ανατομική διαύγεια, βλέπω. Θα ήσουν τέλεια χειρουργός.

Ναι, και υποφέρω μετά. Ίσως γι' αυτό σταμάτησα το σινεμά! Δεν μπορείς να ξεφύγεις. Κάθεσαι στο σκοτάδι μόνος με τον εαυτό σου, ενώ το βιβλίο μπορείς να το κλείσεις όποτε θέλεις.

 

Δυσκολεύομαι πολύ να αντιμετωπίσω την αβεβαιότητα, ενίοτε είμαι πολύ απότομη, δεν έχω ταλέντο στη διπλωματία, δεν κάνω κακό σε άλλους για να νιώσω καλύτερα, αναγνωρίζω αυτούς που είναι καλύτεροι από μένα, θέλω να έχω φίλους και θέλω να τους κάνω να νιώθουν καλά.

 

— Υποτίθεται ότι αυτή η αλύπητη αυτογνωσία είναι το ζητούμενο.

Έλα ντε. Κι αυτό θέλει το μέτρο του μάλλον. Είναι σαν φάρμακο, θέλει δόσεις, αλλιώς δηλητηριάζεσαι.


— Σου λείπει καθόλου η Ελλάδα;

Οι δικοί μου άνθρωποι, πολύ. Η Ελλάδα, ως ανάμνηση: μου λείπουν αυτά που θυμάμαι, όχι αυτό που είναι. Δεν γίνεται να ζεις ήρεμα στο εξωτερικό αν δεν έχεις καταφέρει να μη σου λείπει η Ελλάδα.


— Στα όνειρά σου βλέπεις ελληνικές εικόνες που σου προκαλούν νοσταλγία;

Όχι!


— Απάντηση-σπαθί!

Ήμασταν μετανάστες οικογενειακώς όταν ήμουν 9 χρονών, για 5 χρόνια, στη Γερμανία. Τότε έζησα τον νόστο επί 5 συνεχόμενα χρόνια. Δεν αντέχεται, οπότε δεν θα το ξανάκανα.


— Είχες αληθινούς φίλους εκεί;

Όχι, είχα. Αλλά πέρασαν τα χρόνια.


— Και τελικά; Κάθε άνθρωπος είναι νησί; Ή έστω οικογένεια;

Κάθε άνθρωπος είναι μόνος του και λόγω κάποιων τυχαίων γεγονότων έχει την ικανότητα να επικοινωνεί βαθιά με τους άλλους ανθρώπους και αυτό του έχει δημιουργήσει ένα σωρό προβλήματα.


— Δεν μπορώ να διαφωνήσω, αν και θα ήθελα.

?

 

— Πώς χαρακτηρίζεις τον εαυτό σου, τώρα που τον συνάντησες κιόλας (μετά τα 40);

Δυσκολεύομαι πολύ να αντιμετωπίσω την αβεβαιότητα, ενίοτε είμαι πολύ απότομη, δεν έχω ταλέντο στη διπλωματία, δεν κάνω κακό σε άλλους για να νιώσω καλύτερα, αναγνωρίζω αυτούς που είναι καλύτεροι από μένα, θέλω να έχω φίλους και θέλω να τους κάνω να νιώθουν καλά.


— Να υποθέσω, με καμία μεταφυσική ή θρησκευτική κλίση.

Από τότε που παραδέχτηκα πως όχι, απελευθερώθηκα.


— Τι καινοτομίες σκέφτεσαι για το Α,μπα;

Θέλουμε να το κάνουμε έναν χώρο που θα έχει κουβέντα, διάβασμα και χάζι. Οπότε, όσο πιο διαδραστικό γίνει, τόσο θα πλησιάσουμε στον στόχο. Για την ώρα, ο τρόπος που είναι ρυθμισμένο να επικοινωνούν τα μέλη θα αλλάξει κατά πολύ την εμπειρία σε σχέση με το παλιό Α,μπα;. Κάθε απάντηση έχει τον δικό της χώρο, ώστε να μην μπερδεύονται τα σχόλια, και όποιος σχολιάζει παίρνει ειδοποίηση για τυχόν απαντήσεις. Αλλά σκοπεύουμε να προσθέσουμε κι άλλον χώρο συζήτησης, και δυνατότητα επικοινωνίας εκτός ποστ. Ξέρω ότι η κοινότητα θέλει να γνωριστεί και θέλουμε να τους βοηθήσουμε να το κάνουν – με ασφάλεια. Ποτέ δεν είναι αργά για καινούργιους φίλους.


— Υπάρχουν και πολλές άλλες δυνατότητες αλληλεπίδρασης εντός του σάιτ... Τις ανακαλύπτει κανείς όταν το ψάξει.Φόρουμ συζητήσεων, followers, παρέες, Calendar κ.λπ. Είναι ένα υβρίδιο ψηφιακής παρέας... Ακούγεται σαν διαφήμιση, αλλά είμαι ενθουσιασμένoς και από την όψη του και από τη δομή του.

Αρκεί να γραφτεί κάποιος. Οπότε, γραφτείτε, παιδιά!


— Σε λίγο θα πρέπει να σε αφήσω γιατί λήγει και ο χρόνος που μου έδωσες... Είσαι πια πολυάσχολη –μητέρα, εκδότης, εξώφυλλο στη λάιφο... – ζεις στην Αθήνα το αμερικάνικό σου όνειρο.

Εξώφυλλο στη λάιφο;


— Δεν σ' το είπα;

ΟΧΙ. ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΕΙΣ!


— Ε, ΝΑΙ.

ΑΑΑΑΑΑΑ! ΝΑ Η ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ! Μόλις την έμαθα


— Οπότε θα ήταν σκηνοθετικά σωστό να κόψουμε τη συζήτηση εδώ. Είναι 4 ακριβώς, απόγευμα στην Αθήνα.

Ε, ναι. Είναι σημάδι.


— Και στην Πενσιλβάνια τι ώρα πήγε;

Εννιά το πρωί.


— Σε φιλώ και σε εκτιμώ βαθύτατα. Η συνεργασία μαζί σου είναι κάτι παραπάνω από απόλαυση. Είναι φιλία.

Εγώ ακόμα δεν το έχω πιστέψει ότι μιλάω με τον Στάθη Τσαγκαρουσιάνο, οπότε έχω ακόμα μέλλον για να κάνω catch up, που λένε κι εδώ. Με ζόρισες πολύ με τις ερωτήσεις, να ξέρεις


— Να μου φιλήσεις τη Νέλλη

Φυσικά!

 

__________

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ:

Το σάιτ της Α,μπα;

Το facebook της Α,μπα

Ιnstagram

Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η αρχή μιας υπέροχης φιλίας: Το ampa.lifo.gr είναι εδώ, είναι για εσάς!
Μια μυστική παρέα του LIFO.gr αποκτάει το δικό της σπίτι στο ελληνικό ίντερνετ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η νέα πρώτη γραμμή»: Τρεις καθημερινές ηρωίδες στο εξώφυλλο της βρετανικής Vogue
Μια οδηγός τρένου, μια μαία και μια υπάλληλος σουπερμάρκετ πρωταγωνιστούν στα τρία εξώφυλλα του τεύχους Ιουλίου
GNTM: Αυτοί είναι οι πρώτοι υποψήφιοι της τρίτης σεζόν- ΒΙΝΤΕΟ
Ο τηλεοπτικός φακός βρέθηκε στα pre-casting για τον τρίτο κύκλο του GNTM
Όλες οι pride διοργανώσεις που θα διεξαχθούν ψηφιακά
Λίστα με όλες τις pride διοργανώσεις που φέτος διεξάγονται μέσω internet.
Κάιλι Τζένερ, Σβαρτσενέγκερ και Χανκς πρώτοι στις αναζητήσεις της Google - Εν μέσω lockdown
Οι δημοφιλέστεροι σε αναζητήσεις στη Google εν μέσω πανδημίας κορωνοϊού
GNTM: Πάνω από 7.000 αιτήσεις για τον τρίτο κύκλο - Ποιος αντικαθιστά την Έλενα Χριστοπούλου
Οι αιτήσεις συμμετοχής έχουν ξεπεράσει τον αριθμό των 7.000
Don't do it: Το δυνατό σποτ της Nike κατά της ρατσιστικής βίας στις ΗΠΑ
Η εταιρεία αθλητικών ειδών Nike έστειλε το δικό της μήνυμα κατά του ρατσισμού και της αστυνομικής βίας στις ΗΠΑ, μετά τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ
Καταγγελία στο ΕΣΡ για σεξιστική ερώτηση Καμπουράκη σε μαθήτρια της Γ’Λυκείου
Το Πανελλαδικό Σωματείο Γυναικείων Δικαιωμάτων "Το Μωβ" υπέβαλε σήμερα καταγγελία στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης
Κόντρα Ζούκερμπεργκ-Ντόρσεϊ για την «online ελευθερία έκφρασης»: «Δεν είμαστε κριτές της αλήθειας»
Τα τελευταία σχόλια των δύο επικεφαλής των μεγαλύτερων μέσων κοινωνικής δικτύωσης στον κόσμο υπογραμμίζουν το χάσμα τους στο ζήτημα της πολιτικής τους.
Ο Χαρδαλιάς αντέδρασε στο βίντεο παρωδία του Τάκη Ζαχαράτου
Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας σχολίασε στον λογαριασμό του Τάκη Ζαχαράτου στο Instagram
Ο Άρης Σερβετάλης και ο Μίκι Ρουρκ σε ταινία για τη ζωή του Αγίου Νεκταρίου
Ο Άρης Σερβετάλης και Μίκι Ρουρκ θα συναντηθούν κινηματογραφικά στην επόμενη ταινία της Γιελένα Πόποβιτς
Kυκλοφόρησε η νέα LIFO - Το τεύχος δωρεάν στην πόρτα σας με ένα κλικ
Τώρα μπορείτε να λαμβάνετε δωρεάν κάθε τεύχος της έντυπης LiFO στο σπίτι σας, με χρέωση μόνο για τα έξοδα αποστολής.
Σεφ Κουτσόπουλος: Συγχαρητήρια στον μ***** - Έκκληση σε φιλόζωους στα social media
«Στείλτε μου μήνυμα να υιοθετήσετε μια χνουδωτή μπάλα και να σώσετε μια ψυχή. Την δική σας»
Friends: Βιβλίο μαγειρικής με τα πιάτα της σειράς - Πάνω από 70 συνταγές
Υπό έκδοση το «επίσημο βιβλίο» με τις συνταγές της δημοφιλούς σειράς
«Το Κορίτσι με το Τατουάζ»: Η Lisbeth Salander επιστρέφει σε τηλεοπτική σειρά
Η ηρωίδα Lisbeth Salander θα βρεθεί στο επίκεντρο μιας ιστορίας με νέο σκηνικό και νέους πρωταγωνιστές
Το «Dark» επιστρέφει στο Netflix - Το αινιγματικό τρέιλερ της τελευταίας σεζόν
Στη δημοσιότητα το teaser trailer της τρίτης και τελευταίας σεζόν Dark
6 σχόλια
Ταξινόμηση:
Scotland for Holidays Scotland for Holidays 10.5.2018 | 11:51
Αμπα, ευχαριστουμε και παλι.
Να ξερεις, εχεις βοηθησει πολυ κοσμο. Και εμενα.

: )
Scotland for Holidays Scotland for Holidays 10.5.2018 | 11:55
Σταθη, συγγνωμη για την παραληψη! Ευχαριστουμε για τη συνεντευξη...
avatar MagosTouOzz 10.5.2018 | 15:27
Και κάπως έτσι μάθαμε το όνομα της μικρής Α μπα, το Νέλλη από το Νεφέλη; Όπως και αν έχει Αμπά είσαι μια θεότητα
nihil_cat nihil_cat 10.5.2018 | 18:46
Πολύ ωραία συνέντευξη. Θα ήθελα να τονίσω οτι εκτιμώ την ακομπλεξάριστη και έμπρακτη στήριξη σας την Αμπά αλλά και στα μικροπράγματα (τουλάχιστον, αυτό εκλαμβάνω από τα λόγια της Λένας και του Άρη). Καλή συνέχεια!
avatar Mia Idea 12.5.2018 | 17:24
Επιτέλους, Νέλλη! Θα έσκαγα.
Και αναφορά στο μεγάλο Middlemarch! Yes!
Συνεχίζοντας την περιήγηση στο lifo.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies.     Μάθετε περισσότερα.     Αποδοχή