Ξεκίνησε η δίκη για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου και ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου βρίσκονται πέντε από τους έξι κατηγορουμένους. Απών είναι ο κοσμηματοπώλης, όπου και εκπροσωπείται από συνήγορο.

 

Πλήθος κόσμου θέλησε να παρακολουθήσει την δίκη, ενώ οι μάρτυρες κατηγορίες είναι 41 άτομα, την ώρα που η δικαστική αίθουσα είναι ιδιαίτερα μικρή. Η πολιτική αγωγή υπέβαλε αίτημα αλλαγής, υποστηρίζοντας ότι δεν επαρκεί για να χωρέσει τους παρόντες της δίκης, όπως και τους δημοσιογράφους και τους συγγενείς. Μέσω της Αννυς Παπασπύρου, η πολιτική αγωγή τόνισε ότι πρόκειται για μια υπόθεση με κοινωνικό ενδιαφέρον και θα πρέπει να υπάρχει η δυνατότητα κάλυψής της. 

 

Στο αίτημα συναίνεσε και η υπεράσπιση ζητώντας να ληφθούν υπόψη σε κάθε περίπτωση οι υγειονομικοί κανόνες βάση των διατάξεων για τον COVID-19, ενώ υποστήριξε ότι θα πρέπει να βρεθεί αίθουσα που διαθέτει τα κατάλληλα οπτικοακουστικά μέσα για την προβολή του υλικού που βρίσκεται στη δικογραφία. Το αίτημα προέταξε η πλευρά των τεσσάρων αστυνομικών, λέγοντας ότι είναι απαραίτητη τη η προβολή για να αποσαφηνιστεί η θέση και στάση του κάθε κατηγορούμενου.

 

Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα για τη μεταφορά της δίκης σε άλλη μεγαλύτερη αίθουσα και σε λίγο αναμένεται να προχωρήσει η διαδικασία στην κλήρωση των ενόρκων.