Θεσσαλονίκη: Διασώστης 80 ετών με μετάλλια στον στίβο και τον εθελοντισμό: «Νιώθω σαν παιδί ακόμη»

Θεσσαλονίκη: Διασώστης 80 ετών με μετάλλια στον στίβο και τον εθελοντισμό: «Νιώθω σαν παιδί ακόμη» Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ
0

Από τα 80 χρόνια της ζωής του, τα 60 ασχολείται με τον εθελοντισμό και τον αθλητισμό.

Μέχρι και σήμερα είναι ενεργός σε συλλόγους και φορείς, ενώ στον διασωστικό σύλλογο Παύλου Μελά, Κορδελιού - Ευόσμου και Θεσσαλονίκης «ΠΡΟΤΕΚΤΑ», είναι ο μεγαλύτερος σε ηλικία εθελοντής διασώστης και ταυτόχρονα από τους πιο ενεργούς και δυναμικούς.

Ο Συμεών Ρομπές είναι σχεδόν πάντα έτοιμος και πρόθυμος να συμμετάσχει σε επιχειρήσεις διάσωσης της ομάδας του. Είναι στην πρώτη γραμμή και όπως είπε, μιλώντας στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η προσφορά στο συνάνθρωπο και η προστασία της ανθρώπινης ζωής, αποτελεί για τον ίδιο κινητήρια δύναμη.

«Δεν νιώθω μεγάλος σε ηλικία και δεν θέλω να σταματήσω ποτέ να ασχολούμαι με τον εθελοντισμό και τις δράσεις της ομάδας. Νιώθω σαν παιδί ακόμη, αν και έχω χάσει το μέτρημα σε πόσες επιχειρήσεις έχω συμμετάσχει μέχρι σήμερα», λέει ο 80χρονος, επισημαίνοντας ότι μαζί με την ομάδα έχει ακόμη μέλλον. «Προσπαθούμε επίσης να διδάξουμε σε όσους επιθυμούν, τον τρόπο με τον οποίο μπορούν και εκείνοι να βοηθήσουν κάποιον που είναι σε κίνδυνο ή έχει ανάγκη», τονίζει ο κ. Ρομπές.

Θεσσαλονίκη: Διασώστης 80 ετών με μετάλλια στον στίβο και τον εθελοντισμό: «Νιώθω σαν παιδί ακόμη» Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Βετεράνος αθλητής στίβου, έχει πάρει μέρος σε δεκάδες αγώνες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με πολλές πρωτιές και άλλες τόσες περγαμηνές στον αθλητικό χώρο. Στους Βαλκανικούς της Θεσσαλονίκης το 2015 πρώτευσε στο ακόντιο και πήρε στην κατηγορία του, ενώ μέχρι και σήμερα συμμετέχει σε μαραθώνιους. «Ανέκαθεν έτρεχα τα 22 χιλιόμετρα, αλλά τα τελευταία χρόνια, λόγω ηλικίας, έριξα τον πήχη στα πέντε. Σε κάθε περίπτωση, η μεγαλύτερη διάκριση είναι αυτή του διασώστη, όπου με καλούν για βοήθεια», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Δεν ήταν λίγες οι φορές, μάλιστα, που χρειάστηκε να δώσει πρώτες βοήθειες στη διάρκεια αγώνων που συμμετείχε και μάλιστα να βοηθήσει κάποιους από τους συναθλητές του να τερματίσουν χέρι χέρι, ακόμη κι αν ήταν πολύ νεότεροί του.

Ο Συμεών Ρόμπες περιγράφει την τελευταία επιχείρηση στην οποία συμμετείχε. «Πριν από λίγο καιρό κληθήκαμε να συμμετάσχουμε στην αναζήτηση ενός ανθρώπου της δικής μου ηλικίας που είχε χαθεί. Είχαμε σαρώσει την περιοχή και εντέλει, όταν βρέθηκε ασφαλής ο συμπολίτης μας, δεν μπορώ να σας περιγράψω τη χαρά μου...», λέει με συγκίνηση.

Ο 80χρονος αποτελεί παράδειγμα για όλα τα μέλη της ΠΡΟΤΕΚΤΑ, εξηγεί, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού/Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», ο πρόεδρος του συλλόγου Γιώργος Μακαβός. Όπως λέει, στη δύσκολη αυτή κατάσταση που βιώνουμε όλοι με τον κορωνοϊό, η εθελοντική ομάδα έκανε πολλέςδράσεις και ήταν πολύ μεγάλη η συμμετοχή και το ενδιαφέρον του κόσμου.

Θεσσαλονίκη: Διασώστης ετών 80, με μετάλλια στον στίβο και τον εθελοντισμό: Νιώθω σαν παιδί ακόμη Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Είμαστε όλοι εθελοντές και προσπαθούμε με όλες μας τις δυνάμεις να συνδράμουμε, όπου μπορούμε, με πολυποίκιλες δράσεις κοινωνικής προσφοράς: από συλλογή τροφίμων -ιδιαίτερα στη διάρκεια της καραντίνας- αιμοδοσία, μεταφορά ηλικιωμένων σε εμβολιαστικά κέντρα, υποστήριξη των υπερήλικων που κάνουμε τα ψώνια τους, αναζητήσεις αγνοουμένων και άλλες καταστάσεις έκτακτης ανάγκης», επισημαίνει ο κ. Μακαβός.

Το σύνθημα, τονίζει, είναι η επιβίωση του κάθε συμπολίτη μας σε κάθε επικίνδυνη κατάσταση, σε καθετί δύσκολο και σκοπός είναι όπως είναι και ο τίτλος της ΠΡΟΤΕΚΤΑ: ΠΡΟστατευτώ Τον Εαυτό μου Και Τους Άλλους.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ