Συνολικά 5.170.000 (δηλαδή το 49% στο γενικό πληθυσμό και 58% του ενήλικου πληθυσμού) έχει εμβολιαστεί πλήρως για τον κορωνοϊό, γνωστοποίησε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, κατά την τακτική ενημέρωση για την πορεία των εμβολιασμών. 

 

Για τις δύο ηλικιακές παιδιών, τουλάχιστον 33.000 έφηβοι (ηλικίας 15-17) έχουν εμβολιαστεί ή κλείσει το ραντεβού τους ενώ, αντιστοίχως  στις ηλικίες 12-14 πάνω από 5.300 παιδιά έχουν εμβολιαστεί ή κλείσει το ραντεβού τους. 

 

Όπως είπε ο κ. Θεμιστοκλέους, «αναπτύσσουμε δράσεις ειδικών πληθυσμών, όπως οι ρομά, άστεγοι και οι μετανάστες και τις επόμενες μέρες θα αναπτυχθεί νέο επιχειρησιακό σκέλος που θα αφορά τις μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες» 
 

«Έχουμε ήδη επικοινωνήσει ή θα επικοινωνήσουμε, ώστε οι μονάδες να ρωτήσουν τους υπαλλήλους τους και αναλόγως αριθμού, είτε θα μεταβούμε με κινητό συνεργείο στη μονάδα (αν είναι μεγάλος ο αριθμός υπαλλήλων που θέλουν να εμβολιαστούν), είτε θα διευκολύνουμε τη μετάβασή τους σε εμβολιαστικό κέντρο» διευκρίνισε. 

 

Η τρίτη δόση εμβολίου


Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο χορήγησης και τρίτης δόσης, ο ξ. Θεμιστοκλέους σημείωσε πως «επιχειρησιακά η Ελλάδα είναι έτοιμη ώστε να υποδεχτεί την τρίτη δόση, τις κατευθυντήριες οδηγίες θα μας τις δώσει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών». 

 

Δε φαίνεται να χρειάζεται τεστ αντισωμάτων για τη διενέργεια τρίτης δόσης, όπως είπε.

 

Όπως τόνισε, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, όπως και στο εξωτερικό, θα κινηθεί σε τρεις άξονες, την ηλικία, την ανοσοκαταστολή και το πότε έγινε ο εμβολιασμός, ώστε να αποφασιστεί η χορήγηση της τρίτης δόσης.