Διαστάσεις μάστιγας έχουν λάβει τα περιστατικά βίας εναντίον ιατρονοσηλευτικού προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία με την ΠΟΕΔΗΝ να καταγγέλλει την αδιαφορία του Υπουργείου Υγείας και των Διοικήσεων.

 

Σωρεία επιθέσεων συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες στα δημόσια νοσοκομεία, όπου γιατροί, νοσηλευτές και τραυματιοφορείς έπεσαν θύματα της αναίτιας οργής και βίας από την πλευρά ασθενών και συνοδών. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Iatropedia η Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, κάνει λόγο για σοβαρές ευθύνες του Υπουργείου Υγείας και των Διοικήσεων των νοσοκομείων.

 

Οι τέσσερις νέες επιθέσεις που καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ:


Το Σάββατο 4/5/2019 στις 4μμ. στο Νοσοκομείο Ναυπλίου, πολίτης έφερε σε φορτηγάκι πάνω στην καρότσα την έγκυο σύζυγό του που αιμορραγούσε. Ο τραυματιοφορέας που ανέλαβε τη διακομιδή έφαγε άγριο ξύλο από τον σύζυγο. Παρά ταύτα τραυματισμένος την μετέφερε στο ΤΕΠ. Κλήθηκε η αστυνομία, αλλά όταν έφθασε εκεί εξαφανίστηκε ο δράστης. Εμφανίστηκε ως κύριος τρεις ώρες μετά , υπέγραψε και πήρε την σύζυγό του. Ούτε γάτα, ούτε ζημιά. Η Διοίκηση απούσα, τίποτα. Δεν επέβαλε μήνυση. Γι' αυτό και δεν συνελήφθη ο δράστης παρ' ότι έγινε επικοινωνία του γιατρού με τον εισαγγελέα. Εκείνη την ώρα στο Νοσοκομείο ήταν συγκεντρωμένοι πάρα πολλοί πολίτες για άλλο περιστατικό.

 

 

Την Πρωτομαγιά ομάδα παραβατικών ατόμων στο Νοσοκομείο Άμφισσας έσπασαν ότι έβρισκαν μπροστά τους στα ΤΕΠ. Επιτέθηκαν στο Προσωπικό. Και εκεί ούτε γάτα ούτε ζημιά.

 

 

Στην Ναύπακτο άτομο το Σάββατο το πρωί 4/5, μπήκε από το παράθυρο του Κέντρου Υγείας για να κλέψει φάρμακα. Απείλησε το Προσωπικό. Κλήθηκε η αστυνομία έως ότου φτάσει εξαφανίστηκε ο δράσης. Καμία κίνηση από την 6ης ΥΠΕ.

 

Στο Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας Πατρών πάλι το Σάββατο 4/5, 8 άτομα επισκέπτες επιτέθηκαν στους Νοσηλευτές της Πνευμονολογικής Κλινικής. Κατάλογος χωρίς τέλος.

 

Οι λόγοι, σύμφωνα με τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία που υπάρχει έξαρση των περιστατικών βίας στα νοσοκομεία, είναι η αθρόα προσέλευση περιστατικών στα νοσοκομεία και η ανεπαρκής εξυπηρέτηση λόγω ελλείψεων προσωπικού:

 

«Ο τρόπος που πολιτεύεται ο Πολάκης, οι αναιμικοί προϋπολογισμοί των Νοσοκομείων, οι τρομακτικές ελλείψεις προσωπικού, η φτώχεια που οδηγεί όλο και περισσότερους ασθενείς στα Δημόσια Νοσοκομεία παρά την ταλαιπωρία, η κατάρρευση της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης είναι μερικοί εκ των λόγων που τριπλασίασαν τα περιστατικά βίας, τις επιθέσεις σε βάρος του προσωπικού στα Δημόσια Νοσοκομεία επί των ημερών Σύριζα- Ανέλ», αναφέρουν οι εργαζόμενοι.

 

«Οι Διοικήσεις των νοσοκομείων να υποβάλλουν μηνύσεις»


Παρά ταύτα όμως οι Διοικήσεις των Νοσοκομείων αρνούνται να υποβάλουν μηνύσεις στους ταραξίες, σε κλέφτες και σε οποιονδήποτε επιδεικνύει παραβατική συμπεριφορά:

 

«Πετάνε το μπαλάκι στους συναδέλφους που δέχθηκαν τις επιθέσεις οι οποίοι όμως φοβούνται την στοχοποίηση του ίδιων και των οικογενειών τους. Προξενεί εντύπωση πως δεν έχει εκδοθεί ούτε μία ανακοίνωση από τις Διοικήσεις των Νοσοκομείων περιγραφής των περιστατικών και καταδίκης των ατόμων που τα προξένησαν.

 

Το κάνουν με κεντρική κυβερνητική οδηγία για να δείχνουν ότι στα Νοσοκομεία όλα δουλεύουν "ρολόι" και για να μην στρέψουν κοινωνικές ομάδες σε βάρος της Κυβέρνησης και χάσουν ψηφαλάκια», καταλήγει η καταγγελία των εργαζομένων.