Ποινή «χάδι» στον αστυνομικό που χτύπησε την Α. Κουτσουμπού

Ποινή «χάδι» στον αστυνομικό που χτύπησε την Α. Κουτσουμπού Facebook Twitter
3

 

Ένας χρόνος φυλάκιση με τριετή αναστολή ήταν η ποινή που επέβαλε το Γ' Μονομελές Πλημμελειοδικείο στον αστυνομικό της ομάδας ΔΕΛΤΑ Θεμιστοκλή Ποιμενίδη, ο οποίος με την μοτοσικλέτα του είχε χτυπήσει την Αγγελική Κουτσουμπού το 2009, σε διαδήλωση για τον ένα χρόνο από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Το δικαστήριο δέχτηκε τους ισχυρισμούς της τροχαίας ότι επρόκειτο για τροχαίο ατύχημα παρότι αυτόπτες μάρτυρες κατέθεσαν ότι επρόκειτο για "προσχεδιασμένη δολοφονική επίθεση".

«Άκουσα θόρυβο πίσω μου. Γύρισα και  είδα τη μηχανή με ταχύτητα περίπου 40 χιλιομέτρων να πέφτει πάνω στην Αγγελική. Η μηχανή έπεσε κι αυτή και τότε είδα τον  συνοδηγό να σηκώνεται και να χτυπάει την πεσμένη Αγγελική με το γκλοπ στο κεφάλι, ενώ ήδη αιμορραγούσε από τον τραυματισμό και είχε χάσει τις αισθήσεις της» κατέθεσε ένας από τους μάρτυρες.

Ο εισαγγελέας υποστήριξε ότι ο κατηγορούμενος "ούτε ανθρωποκτόνες τάσεις είχε και δεν είχε κανένα λόγο και σκοπό ούτε εναντίον της Κουτσουμπού ούτε οποιοδήποτε άλλου".

Νωρίτερα, στην απολογία του, ο κατηγορούμενος αστυνομικός Θεμιστοκλής Ποιμενίδης είχε αποδώσει τον βαρύτατο τραυματισμό της Αγγελικής Κουτσουμπού στην "κακιά στιγμή".

Υπενθυμίζεται ότι η Αγγελική Κουτσουμπού παρ' ολίγον να χάσει τη ζωή της όταν η μοτοσικλέτα της ομάδας ΔΕΛΤΑ διεμβόλισε το μπλοκ του Εργατικού Επαναστατικού Κόμματος.

Στο σάιτ του κόμματος η περιγραφή της σκηνής ήταν η εξής: «Ήταν τέτοια η  αγριότητα του χτυπήματος που στο νοσοκομείο που μεταφέρθηκε σε κωματώδη κατάσταση διέγνωσαν βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση (υποσκληρίδιο αιμάτωμα, υπαραχνοειδή αιμορραγία, θλάση στον εγκέφαλο), ρωγμώδες κάταγμα του λιθοειδούς, συντριπτικό κάταγμα αριστερής κλείδας και σπάσιμο όλων των εμπροσθίων αριστερών πλευρών. H μοτοσυκλέτα είχε διασχίσει το σώμα της ενώ ο συνοδηγός χτυπούσε με το γκλοπ».

Ελλάδα
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Δημήτρης Οικονομόπουλος έλαβε εξιτήριο από το «Λαϊκό» - Σταματά την απεργία πείνας

Ελλάδα / Ο Δημήτρης Οικονομόπουλος έλαβε εξιτήριο από το «Λαϊκό» - Σταματά την απεργία πείνας

Ο Δημήτρης Οικονομόπουλος συμμετείχε στην κινητοποίηση χωρίς να έχει συγγενική σχέση με τα θύματα, θέλοντας, όπως είχε δηλώσει, να στηρίξει το αίτημα του Πάνου Ρούτσι για εκταφή της σορού του γιου του
LIFO NEWSROOM
Αυλώνας: Συνελήφθησαν οι ιδιοκτήτες βρεφονηπιακού σταθμού μετά από καταγγελίες ότι έλειπε τούφα από τα μαλλιά παιδιού

Ελλάδα / Αυλώνας: Συνελήφθησαν οι ιδιοκτήτες βρεφονηπιακού σταθμού μετά από καταγγελίες ότι έλειπε τούφα από τα μαλλιά παιδιού

Η μητέρα κατήγγειλε ότι, παραλαμβάνοντας το παιδί της το μεσημέρι της Πέμπτης 25 Σεπτεμβρίου, διαπίστωσε τραυματισμούς στο κεφάλι και στο χείλος του
LIFO NEWSROOM
Ευλογιά αιγοπροβάτων: Συναγερμός μετά τη νέα έξαρση - «Lockdown» αν δεν τηρηθούν τα μέτρα

Ελλάδα / Ευλογιά αιγοπροβάτων: Συναγερμός μετά τη νέα έξαρση - «Lockdown» αν δεν τηρηθούν τα μέτρα

Δυστυχώς, εκεί που τα πηγαίναμε καλά από Μάρτιο μέχρι Μάιο, τώρα έχουμε μία εκτίναξη των κρουσμάτων και νέες εστίες, κάτι που είναι πολύ ανησυχητικό, λέει ο γενικός γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να συμψηφίζουμε τις αυθαιρεσίες. Καταδικαστέος θα έπρεπε να είναι ο αστυνομικός, τιμωρητέες θα έπρεπ να είναι και οι καταλήψεις. Αυτό, το να επιβάλεται η δικαιοσύνη παντού, δεν μας περνάει απ' το μυαλό;