ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Ποινή «χάδι» στον αστυνομικό που χτύπησε την Α. Κουτσουμπού

Ποινή «χάδι» στον αστυνομικό που χτύπησε την Α. Κουτσουμπού Facebook Twitter
3

 

Ένας χρόνος φυλάκιση με τριετή αναστολή ήταν η ποινή που επέβαλε το Γ' Μονομελές Πλημμελειοδικείο στον αστυνομικό της ομάδας ΔΕΛΤΑ Θεμιστοκλή Ποιμενίδη, ο οποίος με την μοτοσικλέτα του είχε χτυπήσει την Αγγελική Κουτσουμπού το 2009, σε διαδήλωση για τον ένα χρόνο από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Το δικαστήριο δέχτηκε τους ισχυρισμούς της τροχαίας ότι επρόκειτο για τροχαίο ατύχημα παρότι αυτόπτες μάρτυρες κατέθεσαν ότι επρόκειτο για "προσχεδιασμένη δολοφονική επίθεση".

«Άκουσα θόρυβο πίσω μου. Γύρισα και  είδα τη μηχανή με ταχύτητα περίπου 40 χιλιομέτρων να πέφτει πάνω στην Αγγελική. Η μηχανή έπεσε κι αυτή και τότε είδα τον  συνοδηγό να σηκώνεται και να χτυπάει την πεσμένη Αγγελική με το γκλοπ στο κεφάλι, ενώ ήδη αιμορραγούσε από τον τραυματισμό και είχε χάσει τις αισθήσεις της» κατέθεσε ένας από τους μάρτυρες.

Ο εισαγγελέας υποστήριξε ότι ο κατηγορούμενος "ούτε ανθρωποκτόνες τάσεις είχε και δεν είχε κανένα λόγο και σκοπό ούτε εναντίον της Κουτσουμπού ούτε οποιοδήποτε άλλου".

Νωρίτερα, στην απολογία του, ο κατηγορούμενος αστυνομικός Θεμιστοκλής Ποιμενίδης είχε αποδώσει τον βαρύτατο τραυματισμό της Αγγελικής Κουτσουμπού στην "κακιά στιγμή".

Υπενθυμίζεται ότι η Αγγελική Κουτσουμπού παρ' ολίγον να χάσει τη ζωή της όταν η μοτοσικλέτα της ομάδας ΔΕΛΤΑ διεμβόλισε το μπλοκ του Εργατικού Επαναστατικού Κόμματος.

Στο σάιτ του κόμματος η περιγραφή της σκηνής ήταν η εξής: «Ήταν τέτοια η  αγριότητα του χτυπήματος που στο νοσοκομείο που μεταφέρθηκε σε κωματώδη κατάσταση διέγνωσαν βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση (υποσκληρίδιο αιμάτωμα, υπαραχνοειδή αιμορραγία, θλάση στον εγκέφαλο), ρωγμώδες κάταγμα του λιθοειδούς, συντριπτικό κάταγμα αριστερής κλείδας και σπάσιμο όλων των εμπροσθίων αριστερών πλευρών. H μοτοσυκλέτα είχε διασχίσει το σώμα της ενώ ο συνοδηγός χτυπούσε με το γκλοπ».

Ελλάδα
3

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να συμψηφίζουμε τις αυθαιρεσίες. Καταδικαστέος θα έπρεπε να είναι ο αστυνομικός, τιμωρητέες θα έπρεπ να είναι και οι καταλήψεις. Αυτό, το να επιβάλεται η δικαιοσύνη παντού, δεν μας περνάει απ' το μυαλό;