Πάνω από 1.000 πρόσφυγες έφτασαν στα νησιά του Β. Αιγαίου τον Ιανουάριο

Πάνω από 1.000 πρόσφυγες έφτασαν στα νησιά του Β. Αιγαίου τον Ιανουάριο Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ
1

1.012 νέοι πρόσφυγες και μετανάστες πέρασαν στα νησιά του βορείου Αιγαίου τον Ιανουάριο.

Από αυτούς, οι 456 στη Λέσβο, οι 324 στη Χίο και οι 232 στη Σάμο. Οι τελευταίοι 17 αποβιβαστήκαν χθες, τελευταία μέρα του μήνα στη Σάμο.

Σήμερα το πρωί, εγκλωβισμένοι σε εφαρμογή της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας - αιτούντες άσυλο στη Λέσβο ήταν 4.846 άτομα, στη Χίο 3.462 και στη Σάμο 1.815. Συνολικά δηλαδή 10.123 άνθρωποι.

Ας σημειωθεί ότι την 1η Ιανουαρίου στο βόρειο Αιγαίο ήταν εγκλωβισμένοι 11.078 πρόσφυγες και μετανάστες, αριθμός που μειώθηκε σημαντικά σε ένα μήνα (περίπου 10%) παρά τις μικρές αλλά σταθερές ροές των συνολικά 1.012 ατόμων, που υπήρξαν.

Οι αριθμοί αυτοί δείχνουν ότι από τα νησιά του βορείου Αιγαίου τον Ιανουάριο μετακινήθηκαν κυρίως προς την ενδοχώρα 1.967 αιτούντες άσυλο και μέλη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και οικογενειών.

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ένοχοι κρίθηκαν οι επτά κατηγορούμενοι για τις παράνομες επιδοτήσεις σε περιοχές του Γράμμου

Ελλάδα / ΟΠΕΚΕΠΕ: Ένοχοι κρίθηκαν οι επτά κατηγορούμενοι για τις παράνομες επιδοτήσεις σε περιοχές του Γράμμου

Το δικαστήριο απέρριψε τον ισχυρισμό ορισμένων κατηγορουμένων ότι θα έπρεπε να εξαλειφθεί το αξιόποινο της πράξης τους λόγω επιστροφής των χρηματικών ποσών
LIFO NEWSROOM