Μόλις τρεις αξιωματικοί της ΕΚΑΜ φρουρούν τους οκτώ Τούρκους που ζητά ο Ερντογάν από την Ελλάδα

Μόλις τρεις αξιωματικοί της ΕΚΑΜ φρουρούν τους οκτώ Τούρκους που ζητά ο Ερντογάν από την Ελλάδα Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ
1

Μόλις τρεις αξιωματικοί της ΕΚΑΜ φρουρούν τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς ανά 8ωρο σε κτίριο, της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο που επικαλείται αστυνομικές πηγές, οι οκτώ Τούρκοι «καταζητούμενοι» του Ερντογάν, εδώ και ένα χρόνο περίπου βρίσκονται σε ένα κτίριο αστυνομικών εγκαταστάσεων, με τη διακριτική επιτήρηση των τριών αστυνομικών της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας.


Ο συγκεκριμένος χώρος, παρότι είναι περιφραγμένος και έχει μια έντονη αστυνομική παρουσία περιμετρικά, έχει πολλά «τρωτά» σημεία, με στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. να έχουν εκφράσει έντονη ανησυχία τους, ζητώντας είτε τη μετακίνηση των οκτώ σε ασφαλέστερο χώρο είτε την αισθητή αύξηση των αστυνομικών δυνάμεων φύλαξής τους καθώς το ενδεχόμενο αρπαγής ή εξόντωσής τους θα είχε δυσάρεστες συνέπειες για την Ελλάδα σε διεθνές επίπεδο.

Οι Τούρκοι στρατιωτικοί, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, φαίνεται να έχουν αλλάξει αισθητά την εμφάνισή τους καθώς τον περισσότερο ελεύθερο χρόνο τους τον αναλώνουν στο γυμναστήριο, έχοντας μάλιστα και τα κλειδιά του, προκειμένου να αποφεύγουν τα αδιάκριτα βλέμματα.


Υπενθυμίζεται ότι στις 16 Ιουλίου 2016, μερικές ώρες μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, ένα στρατιωτικό ελικόπτερο τύπου Black Hawk της τουρκικής Αστυνομίας με οκτώ άτομα ζήτησε και έλαβε άδεια για έκτακτη προσγείωση στην Αλεξανδρούπολη. Όπως αποδείχθηκε το ελικόπτερο έφτασε στην Ελλάδα χωρίς σχέδιο πτήσης.

Συγκεκριμένα είχε εκπέμψει σήμα κινδύνου στις 11:42 εκείνο το πρωινό και προσγειώθηκε στην Αλεξανδρούπολη στις 11:50. Οταν μπήκε στο FIR Αθηνών, είχαν απογειωθεί δύο ελληνικά F16 για να συνοδεύσουν το Black Hawk, που προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης «Δημόκριτος». Και οι οκτώ επιβάτες ήταν στρατιωτικοί που είχαν αφαιρέσει τα διακριτικά από τις στολές τους.

Αρχικά δεν είχε διευκρινιστεί εάν τα άτομα που επέβαιναν στο ελικόπτερο ήταν υποστηρικτές του πραξικοπήματος που είχε επιχειρηθεί λίγες ώρες νωρίτερα στην Τουρκία. Στο ελικόπτερο επέβαιναν τρεις ταγματάρχες, τρεις λοχαγοί και δύο αρχιλοχίες. Και οι 8 ζήτησαν πολιτικό άσυλο και το ελικόπτερο φυλασσόταν έως ότου επιστραφεί στις τουρκικές Αρχές.

Από τότε ξεκίνησε ένα πολιτικό και δικαστικό θρίλερ. Άμεσα σχεδόν ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ζήτησε από την Ελλάδα να παραδώσει το ελικόπτερο και τους «οκτώ προδότες»

Αρχικά οι οκτώ στρατιωτικοί μεταφέρθηκαν στα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Ολυμπιακού Χωριού, μέχρι να εξεταστούν και σε δεύτερο βαθμό τα αιτήματα χορήγησης ασύλου. Όταν αυτά δόθηκαν και ουσιαστικά ήταν «ελεύθεροι» με τις σχετικές πληροφορίες να κάνουν λόγο ότι έχουν μεταφερθεί σε φρουρούμενη οικία υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Ελλάδα
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια