Έκτακτη σύσκεψη της συντονιστικής επιτροπής επιχειρησιακής διαχείρισης της πανδημίας πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου καθώς η πίεση στο ΕΣΥ αυξάνεται και προβληματίζει ιδιαίτερα τους ειδικούς και την κυβέρνηση.

 

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί, είναι ότι σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, δίνονται κατ' εξαίρεση εξιτήρια μέσα στο Σαββατοκύριακο για να αποσυμπιεστούν τα νοσοκομεία, ενώ την ίδια ώρα καταγράφονται πάνω από 200 εισαγωγές ασθενών στην Αττική.

 

Στη σύσκεψη, με επικεφαλής τον γενικό γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας Γιάννη Κωτσιόπουλου, παρευρέθηκαν ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ, Νίκος Παπαευσταθίου, ο διοικητής της 1ης ΥΠΕ Παναγιώτης Στάθης, ο διοικητής της 2ης ΥΠΕ Χρήστος Ροϊλός και η υπεύθυνη συντονίστρια της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων του ΕΚΑΒ Ιατρός Αναστασία Ζυγούρα.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, αποφασίστηκε η παραχώρηση ακόμη 70 κλινών ΜΕΘ για τις ανάγκες της επιδημίας που θα δίδονται σταδιακά τις επόμενες ημέρες. Θα παραχωρηθούν για τη νοσηλεία ασθενών με λοίμωξη λόγω κορωνοϊού άλλες 12 κλίνες ΜΕΘ από τον Ευαγγελισμό, 9 από την Αγία Όλγα, 14 από τον Ερυθρό Σταυρό και από το ΚΑΤ, καθώς επίσης από το Αττικόν και το Τζάνειο. Συνολικά, οι διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ για ασθενείς με Covid-19 στην Αττική, θα ανέλθουν στις 340.

 

Παράλληλα, και κατ' εξαίρεση αυτό το Σαββατοκύριακο θα γίνουν εξιτήρια ασθενών με covid-19 από τα νοσοκομεία ώστε να απελευθερωθούν κλίνες. Επίσης, όπως έγινε γνωστό, το ΕΚΑΒ τις τελευταίες μέρες πραγματοποιεί κάθε ημέρα περίπου 120 διακομιδές επιβεβαιωμένων περιστατικών και άλλες 40 ύποπτων περιστατικών, ενώ το προηγούμενο διάστημα οι διακομιδές ήταν περίπου 80.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr