Στο σχεδιασμό του υπουργείου Παιδείας για την είσοδο των φοιτητών στα αμφιθέατρα, την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τους εμβολιασμούς των εκπαιδευτικών κατά της covid-19 αναφέρθηκε σήμερα η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

 

Η υπουργός έθεσε ως απόλυτη προτεραιότητα της κυβέρνησης την επιστροφή στη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία, λέγοντας πως αναζητούν τρόπους προκειμένου να συμβεί αυτό. Στο πλαίσιο αυτό, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, χαρακτήρισε «υπερόπλο» τον εμβολιασμό κατά της πανδημίας του κορωνοϊού, σημειώνοντας πως το 74% των εκπαιδευτικών έχει έχει εμβολιαστεί.

 

Ερωτηθείσα εάν η διδασκαλία θα γίνεται μόνο σε εμβολιασμένους φοιτητές απάντησε πως όλα έχουν πέσει στο τραπέζι.  «Και τα ΑΕΙ θέλουν η διδασκαλία να γίνεται δια ζώσης. Τις επόμενες εβδομάδες θα συζητήσουμε όλους τους όρους με το οποίο θα γίνει αυτό εφικτό. Εξετάζεται είσοδος με πιστοποιητικό εμβολιασμού και εργαστηριακά τεστ για ανεμβολίαστους» σημείωσε η Νίκη Κεραμέως.


Αναφερόμενη στους εμβολιασμούς στα παιδιά ηλικίας 12 με 17 είπε πως στην περίπτωση που ένα παιδί είναι πλήρως εμβολιασμένο κατά πασά πιθανότητα, και ακολουθώντας τη λογική της επιτροπής  των ειδικών δεν θα κάνει τεστ. Από την άλλη πλευρά τα self test θα υπάρχουν τα σχολεία.