Καλλιάνος: Χιόνια και στο Σύνταγμα το Σάββατο, αν διατηρηθούν τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία

Χιόνια στην Αθήνα Facebook Twitter
Eurokinissi-ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ/αρχείου
0

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού προβλέπεται τις επόμενες ημέρες, με την ψυχρή εισβολή να αναμένεται την Παρασκευή.

Ο Γιάννης Καλλιάνος, ο οποίος πριν λίγες ημέρες είχε αναφερθεί σε μια σίγουρη και μια πιθανή ψυχρή εισβολή, με νέα του ανάρτηση εξηγεί ότι αν διατηρηθούν τα τωρινά προγνωστικά μοντέλα υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να χιονίσει ακόμη και στο Σύνταγμα, αργά το βράδυ του Σαββάτου προς το ξημέρωμα της Κυριακής.

«Υπάρχει αρκετά μεγάλη πιθανότητα το Σάββατο αργά το βράδυ και προς το ξημέρωμα της Κυριακής να χιονίζει ακόμη και στο Σύνταγμα. Για τα βόρεια προάστια της Αθήνας δεν το συζητώ, τα χιόνια θα έρθουν πιο νωρίς μέσα στο Σάββατο», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Καιρός: Η ανάρτηση του Γιάννη Καλλιάνου

«ΑΝ, επαναλαμβάνω, ΑΝ διατηρηθούν τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, κρατώντας δηλαδή ένα μεγάλο ερωτηματικό διότι ακόμη "παίζεται" στο νήμα η κατάσταση και βρισκόμαστε και 3 ημέρες πριν, υπάρχει αρκετά μεγάλη πιθανότητα το Σάββατο αργά το βράδυ και προς το ξημέρωμα της Κυριακής να χιονίζει ακόμη και στο Σύνταγμα. Για τα βόρεια προάστια της Αθήνας δεν το συζητώ, τα χιόνια θα έρθουν πιο νωρίς μέσα στο Σάββατο. 

Για να μην παρεξηγηθώ όμως, διότι όπως όλοι ξέρετε θέλω να είμαι πάντα αναλυτικός αλλά και όσο το δυνατόν πιο προσεκτικός στις προγνώσεις μου, ΑΥΤΗ τη στιγμή που σας γράφω, για την Αττική, φαίνονται τα εξής ακόλουθα : 

Σάββατο 22 Ιανουαρίου (Αττική) :

  • 00 πμ - 03 πμ : Τοπικές βροχές στα βόρεια του νομού και τοπικές χιονοπτώσεις πάνω από τα 900 μέτρα υψόμετρο.
  • 03 πμ - 06 πμ : Τοπικές βροχές στα κεντροβόρεια του νομού και χιονοπτώσεις πάνω από τα 600 μέτρα. 
  • 06 πμ - 09 πμ : Τοπικές βροχές ασθενούς έως μέτριας έντασης και χιονοπτώσεις πάνω από τα 500 μέτρα. 
  • 09 πμ - 12 μμ : Βροχές στα πεδινά η παραθαλάσσια, χιονόνερο στα ημιπεδινά τμήματα και χιονοπτώσεις πάνω από τα 350 μέτρα.
  • 12 μμ - 15 μμ : Βροχές στα πεδινά η παραθαλάσσια, χιονόνερο στα ημιπεδινά τμήματα και χιονοπτώσεις πάνω από τα 300-350 μέτρα.
  • 15 μμ - 18 μμ : Βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά η παραθαλάσσια και χιονοπτώσεις πάνω από τα 200-250 μέτρα.
  • 18 μμ - 21 μμ : Βροχές η χιονόνερο στα παραθαλάσσια, χιονόνερο και εξάρσεις με πιθανές χιονοπτώσεις στα πεδινά και χιονοπτώσεις πάνω από τα 150 μέτρα.
  • 21 μμ - 00 πμ : Χιονόνερο στα παραθαλάσσια και χιονοπτώσεις πάνω από τα 100-150 μέτρα.

Προσοχή : Όταν 3-4 ημέρες πριν από μια πολύ δύσκολη προγνωστικά μεταβολή, έρχομαι και σας δίνω ανά 3ωρο τα φαινόμενα στην Αττική αλλά και τα πιθανά υψόμετρα χιονόπτωσης, να γνωρίζετε ότι πολλά μπορεί να αλλάξουν. Εγώ σας δίνω αυτά που βλέπω ΑΥΤΗ τη στιγμή που σας γράφω αυτό το κείμενο. Για να έχουμε πλήρη εικόνα για τις περιοχές χιονόπτωσης και τα υψόμετρα, θα πρέπει να περιμένουμε έως και την Πέμπτη το βράδυ. 

Αυτά τα λέω για να μην βγει κάποιος και πει ότι ο Καλλιάνος δίνει χιόνια στο Σύνταγμα αργά το βράδυ του Σαββάτου. Επαναλαμβάνω και ας γίνομαι κουραστικός, αυτά που βλέπω τώρα σας δίνω. Αύριο μπορεί να έχουν αλλάξει τα δεδομένα. 

ΥΓ (1) : Υπάρχει διχογνωμία μεταξύ των βασικών προγνωστικών μοντέλων, τόσο ως τις ώρες που θα σημειωθούν οι θερμοκρασίες, όσο και ως προς τις περιοχές υετού. Οπότε καταλαβαίνετε ότι δεν είναι εύκολη υπόθεση η πρόγνωση αυτή τη στιγμή. 

ΥΓ (2) :Υψόμετρο Διόνυσου : 500 μέτρα
            Υψόμετρο Πεντέλης : 400 μέτρα
            Υψόμετρο Κηφισιάς : 300 μέτρα
            Υψόμετρο Ηλιούπολης : 150 μέτρα
            Υψόμετρο Συντάγματος : 100 μέτρα
            Υψόμετρο Γλυφάδας : 0-50 μέτρα».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ