Καιρός: Τοπικές καταιγίδες και και αφρικανική σκόνη

Καιρός: Τοπικές καταιγίδες και και αφρικανική σκόνη Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Άστατος θα είναι ο καιρός σήμερα Κυριακή. Προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη Θεσσαλία, τη Μακεδονία και από αργά το απόγευμα στη Θράκη, οι οποίες πιθανώς να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.

 
 
Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με μεμονωμένες καταιγίδες στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τις απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Από τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα στα δυτικά θα εξασθενήσουν.

Επίσης, ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα ανατολικά και τα νότια.Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Αιγαίο 8 και στα ανατολικά τμήματά του τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες τοπικά 9 μποφόρ. Βαθμιαία στα δυτικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ:

Αττική


Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Τις μεσημβρινές ώρες είναι πιθανόν να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα βόρεια.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ. Από τις απογευματινές ώρες θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές -απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση από τις βραδινές ώρες.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Από τις μεσημβρινές ώρες θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες οι οποίες τοπικά θα είναι ισχυρές. Βελτίωση τις βραδινές ώρες στα δυτικά.
Άνεμοι: Νότιοι 4 με 5 και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ. Από το απόγευμα στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν
Θερμοκρασία: από 10 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Αρχικά νοτιοανατολικοί 5 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Από τις πρωινές ώρες θα στραφούν σε δυτικούς 4-5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Αρχικά λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα βόρεια όπου θα σημειώνονται σποραδικές βροχές. Βαθμιαία οι νεφώσεις θα αυξηθούν και στις υπόλοιπες περιοχές, θα σημειωθούν τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν όμβροι και κυρίως στα βόρεια καταιγίδες, οι οποίες στη Θεσσαλία θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Τις βραδινές ώρες ο καιρός θα βελτιωθεί.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στη θάλασσα Κυθήρων 7 με 8 μποφόρ. Από τις μεσημβρινές ώρες θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 11 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρώτες πρωινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες στις Κυκλάδες. Από τις απογευματινές ώρες βελτίωση.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ. Από το απόγευμα στα δυτικά θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 12 έως 23 και στη βόρεια Κρήτη έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 7 με 8 και τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες τοπικά 9 μποφόρ .Εξασθένηση από τις βραδινές ώρες.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μιλώντας ανοιχτά για όσα πολλές φορές μένουν στο περιθώριο ή αμφισβητούνται

Ελλάδα / The Upfront Initiative 2025: Καλεσμένοι-έκπληξη και δεκάδες προσωπικότητες στο φετινό συνέδριο

Περισσότεροι από 50 εκπρόσωποι του πολιτισμού, των επιχειρήσεων, της πολιτικής, των media, του ακτιβισμού και της κοινωνίας των πολιτών θα συζητήσουν ανοιχτά θέματα που αφορούν την ισότητα, τη διαφορετικότητα και τη συμπερίληψη στους χώρους εργασίας αλλά και στην καθημερινή ζωή.
LIFO NEWSROOM
Νοσοκομείο ΕΛΠΙΣ: Εργαζόμενοι και ασθενείς με εγκαύματα από ακτινοβολία UV σε χειρουργείο

Ελλάδα / Νοσοκομείο ΕΛΠΙΣ: Εργαζόμενοι και ασθενείς με εγκαύματα από ακτινοβολία UV σε χειρουργείο

Αρκετοί εργαζόμενοι εμφάνισαν συμπτώματα όπως πονοκεφάλους, ζαλάδες και άλλες παρενέργειες, ενώ υπάρχει έντονη ανησυχία για τις πιθανές μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στην υγεία τόσο του προσωπικού όσο και των ασθενών
LIFO NEWSROOM
Μετς: Βίντεο από την στιγμή που ΙΧ στο οποίο βρέθηκε σορός άνδρα τυλίγεται στις φλόγες

Ελλάδα / Μετς: Βίντεο από την στιγμή που το αυτοκίνητο στο οποίο βρέθηκε σορός άνδρα τυλίγεται στις φλόγες

ο όχημα, το οποίο έφερε ξένες πινακίδες, φέρεται να ήταν σταθμευμένο για αρκετό καιρό στο σημείο, γεγονός που έχει προκαλέσει ανησυχία στους κατοίκους της περιοχής
LIFO NEWSROOM
Κτηματολογικά γραφεία: Σε αργία οι υπάλληλοι του Κτηματολογίου που εμπλέκονται στο κύκλωμα

Ελλάδα / Κτηματολογικά γραφεία: Σε αργία οι υπάλληλοι του Κτηματολογίου που εμπλέκονται στο κύκλωμα

Με αντάλλαγμα χρηματικά ποσά, το κύκλωμα προχωρούσε στην κατά προτεραιότητα διεκπεραίωση αιτημάτων έκδοσης εγγράφων και πιστοποιητικών σε Κτηματολογικά Γραφεία
LIFO NEWSROOM