ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ

Μαγιορκίνης για ηπατίτιδα σε παιδιά: «Αρκετά διαδεδομένος αδενοϊός στον οποίο ίσως έχουμε εκτεθεί όλοι στο παρελθόν»

Ηπατίτιδα σε παιδιά: «Αρκετά διαδεδομένος αδενοϊός στον οποίο ίσως έχουμε εκτεθεί όλοι» Facebook Twitter
0

Σε πορεία αποδρομής βρίσκονται τα κρούσματα κορωνοϊού, ανέφερε κατά την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, η αναπληρώτρια υπουργός, Μίνα Γκάγκα. 

Αναφερόμενη στην εισήγηση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων για κατάργηση του Covid Pass, η ίδια πρόσθεσε πως, βάσει σύστασης των ειδικών, εξακολουθούμε να φοράμε τις μάσκες σε εσωτερικούς χώρους

Παράλληλα, όπως είπε, μειώνονται τα rapid test από δύο σε ένα, σταματούν τα ράπιντ για τους φοιτητές και τα σελφ τεστ στους μαθητές. 

Καθησυχαστική για ηπατίτιδα 

Αναφερόμενη στα κρούσματα ηπατίτιδας, η κα. Γκάγκα εμφανίστηκε καθησυχαστική, σημειώνοντας είναι κάτι που εμφανίζεται συχνά σε παιδιά και μεγάλους και που με τον εμβολιασμό μειώνεται. 

Ερωτηθείσα σχετικώς, είπε πως σε κάποιες περιπτώσεις οι ηπατίτιδες χρειάζονται μεταμοσχεύσεις λόγω ανεπαρκειών, κάτι που στην Ελλάδα σημειώνεται κάθε περίπου 5-6 χρόνια. 

Παράλληλα, συνέστησε ψυχραιμία λέγοντας πως οι γονείς δεν χρειάζεται να ανησυχούν για το εάν το παιδί τους κολλήσει μέσω του παιχνιδιού με άλλα παιδιά, συστήνοντας να σε γονείς να μην αποτρέπουν τα παιδιά να παίζουν μεταξύ τους.

Από την πλευρά του ο επίκουρος Καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης, αναφερόμενος στα κρούσματα ηπατίτιδας, έκανε λόγο για «εξαιρετικά σπάνια επιπλοκή που είχε έξαρση στις αρχές Απριλίου στο Ηνωμένο Βασίλειο». 

Πιο πιθανό αίτιο θεωρήθηκε ένας αδενοϊός, ωστόσο αυτός είναι αρκετά διαδεδομένος, όπως είπε. «Είναι πολύ πιθανό να έχουμε εκτεθεί σε αυτόν τον ιό όλοι μας στο παρελθόν, κυρίως στην παιδική μας ηλικία». Για την κατανόηση του φαινομένου, είπε ο καθηγητής, υπάρχουν μελέτες σε εξέλιξη, προκειμένου να «καταλάβουμε γιατί αυτός ο αρκετά διαδεδομένος ιός ξαφνικά άρχισε να δημιουργεί αυτό το πρόβλημα. Προς το παρόν δεν έχουμε απαντήσεις».

Προσέθεσε ότι αυτή τη στιγμή τα δεδομένα από το Ηνωμένο Βασίλειο δείχνουν και χρονική συγκυρία με τον αδενοϊό και υψηλό επιπολασμό. Σχετικά με την πρόληψη, είπε, ότι οι βασικοί κανόνες υγιεινής θα πρέπει να τηρούνται και να μην υπάρχει άγχος στους γονείς σε ό,τι αφορά την κινητικότητα των παιδιών.

Ελλάδα
0

ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δολοφονία 64χρονου στην Αρκαδία: Για 1-2 κλωτσιές μιλά ο δράστης

Ελλάδα / Δολοφονία 64χρονου στην Αρκαδία: «Τον κλώτσησα μία ή δύο φορές» ισχυρίζεται ο δράστης

Με σκυφτό κεφάλι πέρασαν την πόρτα του Δικαστικού Μεγάρου Τρίπολης λίγο μετά τις 14:00 το μεσημέρι ο 40χρονος και η 36χρονη γυναίκα που κατηγορούνται για τη δολοφονία του 64χρονου στην Αρκαδία
LIFO NEWSROOM