Χρύσα Κατσαρίνη: Ο πρώην σύντροφός μου πήγε να με πνίξει - Οι κακοποιητές ξεκινάνε λατρεύοντας και χειραγωγούν

Χρύσα Κατσαρίνη: Ο πρώην σύντροφός μου πήγε να με πνίξει - Οι κακοποιητές ξεκινάνε λατρεύοντας και χειραγωγούν Facebook Twitter
0

Η stand up κωμικός μίλησε σήμερα Χρύσα Κατσαρίνη για την κακοποιητική σχέση που είχε κατά το παρελθόν, εξαιτίας ενός σύντροφού που της ασκούσε λεκτική και σωματική βία. 

Ερωτηθείσα για ένα παλιότερο κείμενό της με αφορμή την 26χρονη Γαρυφαλλιά που είχε δολοφονηθεί από τον σύντροφό της στη Φολέγανδρο, η Χρύσα Κατσαρίνη παρατήρησε πως «ακόμα και σε αυτές τις περιπτώσεις ρίχνουμε την ευθύνη στις γυναίκες, λέμε γιατί δεν έφυγε πιο νωρίς, γιατί δεν το κατάλαβε πιο νωρίς, αυτό που προσπάθησα μέσα από αυτή την ανάρτησή μου είναι να προειδοποιήσω τα κορίτσια που ίσως να βρίσκονται σε μια κακοποιητική σχέση και να μην το αντιλαμβάνονται, και να μην το γνωρίζουν ή να τους είναι δύσκολο να το αποδεχτούν.»

Όπως αποκάλυψε, ένας δικός της, πρώην πλέον σύντροφος επιχείρησε να την πνίξει και αμέσως εκείνη τερμάτισε την σχέση. Όμως είχε προηγηθεί λεκτική κακοποίηση και χειραγώγηση. 

«Οι κακοποιητές έχουν το εξής χαρακτηριστικό. Δεν έρχονται να σε γνωρίσουν και σου λένε «καλησπέρα, να ξέρεις ότι στο τέλος της σχέσης μας παίζει να σε στραγγαλίσω. Δεν είναι αυτό. Ξεκινάνε λατρεύοντας, είναι οι πιο δοτικοί άνθρωποι, το πιο δυνατό συναίσθημα που μπορεί να βιώσεις, η μεγαλύτερη αγάπη, η μεγαλύτερη ένταση, σου λένε ότι σε αγαπάνε πάρα πολύ νωρίς. Και μετά, ουσιαστικά έχουν 4-5 χαρτιά στα χέρια τους. Όταν δεν ικανοποιούνται, αρχίζουν να σε μειώνουν και μόλις δεν καταφέρουν να μειώσουν, απειλούν. Αν δουν ότι δεν καταφέρνουν να απειλήσουν, παρακαλάνε, και αν δουν ότι δεν πιάνει ούτε αυτό, σε «λατρεύουν». Και παίζουν εναλλάξ με αυτά τα χαρτιά».

«Για να καταφέρεις να κρατήσεις κάποιον σε μία κακοποιητική σχέση πρέπει να είσαι πάρα πολύ καλός στην χειραγώγηση. Είναι πολύ δύσκολο κάποιος που δεν έχει βιώσει μια κακοποιητική σχέση να αντιληφθεί γιατί μία γυναίκα μένει με έναν άνθρωπο που την μειώνει. Δεν με μείωνε από την αρχή. Ήμασταν μαζί δύο χρόνια κάτι. Η λεκτική κακοποίηση ξεκίνησε σχετικά νωρίς, αλλά δεν πάει το μυαλό σου ότι θα φτάσει ποτέ μακριά. Θεωρείς ότι είναι στιγμιαίο, ότι είναι πάνω στο θυμό του (...) Αισθάνεσαι ότι είσαι ο θύτης γιατί στο λέει ξεκάθαρα, ότι “εσύ με έφτασες σε αυτό το σημείο, ποτέ δεν το έχω ξανακάνει αυτό, είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει”. Οπότε αισθάνεσαι ότι είσαι ο λόγος που έφτασαν μέχρι εκεί».

Τα ψέματα μετά την σχέση

«Ο άνθρωπος αυτός, όταν έφυγα από εκεί γύρισε και μου είπε ότι έπαθε καρκίνο. Και έκλαιγα τόσο πολύ και του λέω, θες να μου στείλεις τα χαρτιά σου έχουμε έναν γιατρό. Και μου είπε ότι τελικά ήταν αιμορροΐδες (...) Μου είπε ότι έκανε απόπειρα αυτοκτονίας. Μου είπε τα πάντα (...) Λένε πως ένα άνθρωπος που έχει βιώσει κακοποίηση την αποζητά ή την αναπαράγει. Και ο πατέρας μου ήταν αλκοολικός και βίαιος και με είχε χτυπήσει και εμένα και τη μητέρα μου.»

Και η μητέρα της είχε τελικώς φύγει από τη σχέση με τον πατέρα της, όπως αποκάλυψε η κωμικός. 

Δείτε την συνέντευξη:

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θεσσαλονίκη: Με το πρόσωπο της Μαρίας Καβογιάννη από το Maestro το γκραφίτι για την έμφυλη βία

Ελλάδα / Θεσσαλονίκη: Η ερμηνεία της Μαρίας Καβογιάννη στο Maestro έγινε γκράφιτι για την έμφυλη βία

Το πρόσωπο του χαρακτήρα που υποδύεται η Μαρία Καβογιάννη στο Maestro αποτέλεσε σύμβολο για τις κακοποιημένες γυναίκες αλλά και έμπνευση για τον καλλιτέχνη Γιώργο Κόφτη
NEWSROOM