Ελεύθεροι οι 17 συλληφθέντες για τα επεισόδια σε αγώνα σχολικού πρωταθλήματος στη Θεσσαλονίκη

Ελεύθεροι οι 17 συλληφθέντες για τα επεισόδια σε αγώνα σχολικού πρωταθλήματος στη Θεσσαλονίκη Facebook Twitter
0

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι 17 νεαροί οι οποίοι είχαν συλληφθεί κατηγορούμενοι για εμπλοκή στα χθεσινά επεισόδια που σημειώθηκαν στη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα σχολικού πρωταθλήματος, στο γήπεδο του «Αχιλλέα Τριανδρίας» στη Θεσσαλονίκη.

Νωρίτερα, οι συλληφθέντες μετήχθησαν ενώπιον της εισαγγελέως πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, η οποία διέταξε να συνεχιστεί η αστυνομική έρευνα, έτσι ώστε να διακριβωθούν οι συνθήκες υπό τις οποίες διαδραματίστηκαν τα θλιβερά γεγονότα και η συμμετοχή του καθενός εξ αυτών σ' αυτά.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο πλαίσιο αυτό, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας Θεσσαλονίκης θα κληθούν να λάβουν νέες μαρτυρικές καταθέσεις, να αξιολογήσουν τις ιατροδικαστικές εκθέσεις, σχετικά με τους τραυματισμούς που αναφέρθηκαν, και να συγκεντρώσουν κάθε άλλο αποδεικτικό μέσο από το σημείο των επεισοδίων.

Όσοι συνελήφθησαν είναι ηλικίας 16 έως 19 ετών, μεταξύ των οποίων δέκα ανήλικοι, ενώ όλοι τους είναι μαθητές σε ένα από τα δύο σχολεία που αναμετρήθηκαν στον αγώνα.

Πρόκειται για το 16ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης (Ξηροκρήνη) και 1ο ΕΠΑΛ Καλαμαριάς, αν και - όπως προέκυψε σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ- στις συμπλοκές είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο και εξωσχολικοί.

Σε ό,τι αφορά τα αίτια που πυροδότησαν τα επεισόδια φαίνεται ότι συνδέονται με άλλο περιστατικό που συνέβη δύο 24ωρα νωρίτερα, στο ίδιο γήπεδο, όταν συνεπλάκησαν κάποια άτομα, προσκείμενα στα δύο συγκεκριμένα σχολεία, με αποτέλεσμα να υπάρξει τραυματισμός.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ

Ελλάδα / Προσωπικός Αριθμός: 21.000 πολίτες εξέδωσαν σε μία ώρα - Τι ισχύει για όσους δεν βγάλουν μόνοι τους

Ο προσωπικός αριθμός σταδιακά θα αντικαταστήσει αριθμό ταυτότητας, ΑΜΚΑ και άλλων αριθμών που χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας και στις συναλλαγές μας με το Δημόσιο
LIFO NEWSROOM
«Προλαμβάνω»: Πρόγραμμα δωρεάν καρδιολογικών εξετάσεων για 5,2 εκατ. πολίτες

Ελλάδα / «Προλαμβάνω»: Πρόγραμμα δωρεάν καρδιολογικών εξετάσεων για 5,2 εκατ. πολίτες

Πρώτη φορά στην πατρίδα μας υλοποιείται το πρόγραμμα εκτίμησης του καρδιαγγειακού κινδύνου «Προλαμβάνω», που αφορά έναν στους δύο Έλληνες και μία στις δύο Ελληνίδες, αφού ο αριθμός των ωφελουμένων αγγίζει τα 5,5 εκατ. ανθρώπους.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Δίκη για το Μάτι: Σήμερα η απόφαση του Εφετείου για τους 21 κατηγορούμενους

Ελλάδα / Δίκη για το Μάτι: Σήμερα η απόφαση του Εφετείου για τους 21 κατηγορούμενους

Το πρωτόδικο δικαστήριο είχε αθωώσει 15 κατηγορούμενους ενώ είχε κηρύξει ενόχους τους τότε επικεφαλής και τα στελέχη της Πυροσβεστικής Σωτήρη Τερζούδη, Βασίλη Ματθαιόπουλο, Ιωάννη Φωστιέρη, Νίκο Παναγιωτόπουλο και Χαράλαμπο Χιόνη
LIFO NEWSROOM