Ακτιβίστρια μετατρέπει σακούλες από τσιπς σε υπνόσακους για τους άστεγους

Ακτιβίστρια μετατρέπει σακούλες από τσιπς σε υπνόσακους για τους άστεγους Facebook Twitter
CNN
0

Την φροντίδα της  στους άστεγους προσφέρει μια ακτιβίστρια στο Ντιτρόιτ, με όποιον τρόπο μπορεί.

Μαζεύοντας χρησιμοποιημένες σακούλες από πατατάκια φτιάχνει υπνόσακους, τους οποίους προσφέρει στους άστεγους, προκειμένου να επιβιώσουν, ειδικά τώρα, που οι καιρικές συνθήκες είναι δύσκολες, λόγω του χειμώνα.

Ο λόγος για την περιβαλλοντική ακτιβίστρια, Eradajere Oleita, η οποία μιλώντας στο CNN, περιέγραψε πώς κάνει τα «μαγικά» της. «Η διαδικασία είναι απλή. Μαζεύεις σακούλες, τις κόβεις, τις σιδερώνεις και στη συνέχεια τις ισιώνεις με ένα ειδικό πλαστικό» ανέφερε.

Ακτιβίστρια μετατρέπει σακούλες από τσιπς σε υπνόσακους για τους άστεγους Facebook Twitter
CNN

Η ιδέα της «γεννήθηκε» μετά από ένα βίντεο που παρακολούθησε τυχαία στο Διαδίκτυο, με μία γυναίκα από την Αγγλία, η οποία μετέτρεπε άδειες σακούλες από σνακ σε υπνόσακος.

Η 25χρονη Eradajere Oleita ξεκίνησε να μαζεύει σακούλες από πατατάκια πριν από μερικούς μήνες. Στόχος της είναι φτιάξει 60 υπνόσακους μέχρι τις αρχές του Φεβρουαρίου. Πρόκειται για μία ιδιαίτερη σκληρή δουλειά, καθώς όπως ανέφερε, για τη δημιουργία ενός μόνο υπνόσακου απαιτούνται τουλάχιστον 150 σακούλες. Προκειμένου να συλλέξει σακούλες, η ακτιβίστρια δημιούργησε ένα δίκτυο μέσω του Διαδικτύου.

Όπως τονίζει, το αλουμίνιο της σακούλας μπορεί να προστατεύσει το σώμα από το κρύο. Πρόκειται για είναι ανθεκτικές σακούλες, αδιάβροχες και πάρα πολύ λεπτές, ικανές να συγκρατήσουν τη ζέστη.

Η Eradajere Oleita γεννήθηκε στη Νιγηρία. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια ζει στο Μίσιγκαν.

«Ποτέ δεν υπήρξα δειλή σε ό,τι αφορά τις ανθρωπιστικές δράσεις, γιατί πρώτα απ' όλα είμαι άνθρωπος» σημείωσε, καλώντας τους πολίτες να σκέφτονται πως κάποια προϊόντα είναι καλό να «αλλάζουν χέρια», γιατί με αυτό τον τρόπο «προσφέρεις σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM