Σοφία Μπεκατώρου: Στον εισαγγελέα για κατάθεση την Τετάρτη

Σοφία Μπεκατώρου: Στον εισαγγελέα για κατάθεση την Τετάρτη Facebook Twitter
Σοφία Μπεκατώρου: Στον εισαγγελέα για κατάθεση την Τετάρτη (Eurolkinissi)
0

Στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών καλείται να καταθέσει την Τετάρτη το πρωί η Χρυσή Ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου, μετά τις καταγγελίες της για σεξουαλική κακοποίηση.

Οι καταγγελίες προκάλεσαν την αυτεπάγγελτη παρέμβαση της Προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου.

Η κατάθεση της Σοφίας Μπεκατώρου έχει οριστεί για την Τετάρτη το πρωί στην Εισαγγελία της Αθήνας και θα δοθεί στον εισαγγελέα Νίκο Στεφανάτο, που ορίστηκε αρμόδιος να διενεργήσει την έρευνα, με εντολή της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Αθηνών, όπως μετέδωσε το ΣΚΑΪ.

Η Εισαγγελία της Αθήνας παρά την δεδομένη παραγραφή της πράξης διέταξε έρευνα, λόγω της σοβαρότητας του θέματος και της κοινωνικής απαξίας, προσδοκώντας να ανοίξουν και άλλα στόματα και να μιλήσουν κι άλλες γυναίκες που έχουν βιώσει παρόμοια περιστατικά βίας και ταπείνωσης.

Υπενθυμίζεται ότι η Χρυσή Ολυμπιονίκης κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από τον αντιπρόεδρο της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας (ΕΙΟ) Αριστείδη Αδαμόπουλος, πριν από 23 χρόνια.

Ακολούθησε σωρεία αποκαλύψεων από άλλες αθλήτριες αλλά και ένα κύμα παραιτήσεων μελών της Επιτροπής.

Η Σοφία Μπεκατώρου με μήνυμά της τα ξημερώματα ευχαρίστησε όλους για την αμέριστη συμπαράσταση επισημαίνοντας πως δεν είναι υπόθεση που αφορά μόνο εκείνη αλλά όλους.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ