Νέο κύμα βροχοπτώσεων: Πού θα είναι πιο έντονα τα φαινόμενα - Κακοκαιρία και στην Αττική

Νέο κύμα βροχοπτώσεων: Πού θα είναι πιο έντονα τα φαινόμενα - Κακοκαιρία και στην Αττική Facebook Twitter
0

Μετά την πρόσκαιρη βελτίωση που παρουσίασε ο καιρός χθες, Κυριακή, από τις νυκτερινές ώρες προς τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, νέο κύμα βροχοπτώσεων αναμένεται από τα δυτικά, που κατά τη διάρκεια της ημέρας θα επεκταθεί ανατολικά.

Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, βροχές και τοπικές καταιγίδες αναμένονται αρχικά στο Ιόνιο, στην Ήπειρο και στη Δυτική Στερεά, οι οποίες έως το μεσημέρι της Δευτέρας θα επεκταθούν ανατολικότερα και θα επηρεάσουν τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τη Δυτική Πελοπόννησο. Τα φαινόμενα στο Ιόνιο, στην Ήπειρο και στη Δυτική Στερεά θα είναι κατά τόπους έντονα.

Τα φαινόμενα τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα εξασθενήσουν στα δυτικά, ενώ βροχές και τοπικές καταιγίδες προβλέπονται στην Πελοπόννησο, στην Ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), στην Εύβοια και πιθανώς στις Βόρειες Κυκλάδες. Τα φαινόμενα στην Πελοπόννησο θα είναι κατά τόπους ισχυρά, ενώ υπάρχει πιθανότητα και για χαλαζοπτώσεις. Οι βροχές μετά το απόγευμα θα σταματήσουν, ενώ θα επηρεάσουν πρόσκαιρα έως τις βραδινές ώρες τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Νέο κύμα βροχοπτώσεων: Πού θα είναι πιο έντονα τα φαινόμενα - Κακοκαιρία και στην Αττική Facebook Twitter
Εκτιμώμενα αθροιστικά ύψη βροχής από τις βραδινές ώρες της Κυριακής 27/09 έως τις βραδινές ώρες της Δευτέρας 28/09/2020, όπως υπολογίζονται από το αριθμητικό μοντέλο πρόγνωσης καιρού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr. Με κύκλους επισημαίνονται οι περιοχές όπου ενδέχεται να σημειωθούν κατά τόπους έντονα φαινόμενα.

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού

Για τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020 προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ηπειρωτικά με βροχές και τοπικές καταιγίδες στα δυτικά και βόρεια και τοπικούς όμβρους τις θερμές ώρες της ημέρας στα κεντρικά, τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Τα φαινόμενα στα δυτικά ενδέχεται να είναι κατά τόπους ισχυρά. Η ατμοσφαιρική κυκλοφορία ευνοεί τη μεταφορά σκόνης από τη Βόρεια Αφρική.

Η θερμοκρασίαθα κυμανθεί από 14 έως 26 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 10 έως 22 βαθμούς), 17 έως 30 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 16 έως 26 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από 15 έως 22 βαθμούς), 21 έως 31 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη (στη Νότια Κρήτη έως τους 34 βαθμούς), 17 έως 31 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ, ενώ στο Νότιο Αιγαίο από νοτιοανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-5 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από νότιες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και τοπικά τις πρωινές ώρες ισχυροί 6 μποφόρ.

Λίγες νεφώσεις, βαθμιαία πυκνότερες με πιθανότητα τοπικών βροχών τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες περιμένουμε τη Δευτέρα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-5 μποφόρ.

Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών έως το μεσημέρι περιμένουμε τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ και πρόσκαιρα μέτριοι 5 μποφόρ.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπόθεση Κολωνού: «Ζητώ συγγνώμη που δε μίλησα από την αρχή, φοβόμουν» δηλώνει η 12χρονη

Ελλάδα / Υπόθεση Κολωνού: «Ζητώ συγγνώμη που δε μίλησα από την αρχή, φοβόμουν» δηλώνει η 12χρονη

«Πήγαινα στην πλατεία με το ποδήλατο μου, όπως όλα τα παιδιά της γειτονιάς. Μακάρι να μην είχε εμφανιστεί ποτέ αυτό το τέρας μπροστά μου. Όμως εμφανίστηκε» εξηγεί το παιδί, λίγο πριν την απόφαση της Δικαιοσύνης
NEWSROOM
Πώς έγινε η αποκατάσταση του υποθαλάσσιου αγωγού στην Αίγινα: Βίντεο και φωτογραφίες

Ελλάδα / Πώς έγινε η αποκατάσταση του υποθαλάσσιου αγωγού στην Αίγινα: 10 δύτες εργάζονταν σε βάθος 50 μέτρων - Βίντεο και φωτογραφίες

Η αποκατάσταση της βλάβης του υποθαλάσσιου αγωγού στην Αίγινα ήταν επιχείρηση υψηλού ρίσκου από ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό
ΧΡΥΣΑ ΓΡΙΒΑ
Τέμπη: Συνωμοσιολογία το «μπάζωμα», λέει ο Τριαντόπουλος και εξηγεί ότι οι ενέργειες καθορίστηκαν από το Ειδικό Σχέδιο Ανθρώπινων Απωλειών

Πολιτική / Τέμπη: Συνωμοσιολογία το «μπάζωμα», λέει ο Τριαντόπουλος και εξηγεί ότι οι ενέργειες καθορίστηκαν από το Ειδικό Σχέδιο Ανθρώπινων Απωλειών

Δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα ισχυρισμοί που αναφέρονται στη διαμόρφωση του χώρου στα Τέμπη, δήλωσε ο Χρήστος Τριαντόπουλος
NEWSROOM