Κακοκαιρία «Ιανός»: Live έκτακτες ανακοινώσεις από τον Νίκο Χαρδαλιά

Κακοκαιρία «Ιανός»: Live έκτακτες ανακοινώσεις από τον Νίκο Χαρδαλιά Facebook Twitter
Κακοκαιρία Ιανός: Live έκτακτες ανακοινώσεις από τον Νίκο Χαρδαλιά (Eurokinissi)
0

Έκτακτες ανακοινώσεις κάνει αυτή την ώρα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ενόψει της κακοκαιρίας «Ιανός» που αναμένεται τις επόμενες ημέρες

Είχε προηγηθεί έκτακτη σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου να συζητηθούν τα θέματα αντιμετώπισης των επιπτώσεων της κακοκαιρίας «Ιανός».

 

Εκτός από τον κ. Χαρδαλιά μετείχαν επίσης ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου, ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Γεώργιος-Μάριος Καραγιάννης, ο διευθυντής της αρμόδιας Διεύθυνσης Σχεδιασμού-Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, Φοίβος Θεοδώρου, στελέχη από την Πολεμική Αεροπορία, την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, καθώς και το Πυροσβεστικό Σώμα.

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

 

Ήδη η ΕΜΥ έχει εκδώσει έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, για το κύμα κακοκαιρίας που αναμένεται.

Συγκεκριμένα, η κακοκαιρία αναμένεται να εκδηλωθεί στην κεντρική και νότια Ελλάδα από το απόγευμα της Πέμπτης, που θα ξεκινήσει από τα νοτιοδυτικά, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους πολύ θυελλώδεις ανέμους.

Πιο αναλυτικά, έντονα φαινόμενα προβλέπονται:

Την Πέμπτη (17-09-2020) από το απόγευμα, στο Νότιο Ιόνιο και την Πελοπόννησο κυρίως στα δυτικά τμήματα της.

Την Παρασκευή (18-09-2020) στο Νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τη Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και την Εύβοια. Από το απόγευμα στα δυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν, ενώ το βράδυ θα επηρεαστούν οι Δυτικές Κυκλάδες. Στην Πελοπόννησο και την Ανατολική Στερεά τα φαινόμενα θα είναι πολύ ισχυρά.

Το Σάββατο (19-09-2020) τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν την Ανατολική Πελοπόννησο και την Ανατολική Στερεά, τις Κυκλάδες και πιθανόν την Κρήτη. Από το μεσημέρι στην Ανατολική Στερεά και την Ανατολική Πελοπόννησο βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Καλλιάνος: Η Αττική θα «χτυπηθεί» έντονα

Ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος στην πρόγνωσή του επισημαίνει ότι η Αττική θα «χτυπηθεί» έντονα από τα καιρικά φαινόμενα.

«Η Αττική θα βρεθεί στο επίκεντρο των καταιγίδων από το ξημέρωμα της Παρασκευής μέχρι κατά διαστήματα και τις προμεσημβρινές ώρες του Σαββάτου», επισημαίνει ο μετεωρολόγος.

«Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή διότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο και για τοπικές χαλαζοπτώσεις. Πέρα από την Αττική, θα επηρεαστούν με πολύ δυνατά φαινόμενα το Ιόνιο, η Πελοπόννησος, η υπόλοιπη Στερεά, η Εύβοια, οι Κυκλάδες και προς το τελείωμα της Κακοκαιρίας (την Κυριακή) η Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Προσοχή στους σφοδρούς ανέμους που θα προκαλέσουν προβλήματα στο Ιόνιο και τα δυτικά παράκτια ηπειρωτικά τμήματα», τονίζει ακόμη.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνελήφθη 38χρονος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Ομάδα Σύμπραξης Εκδίκησης»

Ελλάδα / Συνελήφθη 38χρονος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Ομάδα Σύμπραξης Εκδίκησης»

Ανάμεσα στις τρομοκρατικές ενέργειες που τους αποδίδονται είναι και η αποστολή του παγιδευμένου με εκρηκτικά φακέλου στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης τον Φεβρουάριο
NEWSROOM
Μενδώνη για Νίσυρο: Ο αρχαιοφύλακας τέθηκε σε αναστολή καθηκόντων από την πρώτη καταγγελία

Ελλάδα / Μενδώνη για Νίσυρο: Ο αρχαιοφύλακας τέθηκε σε αναστολή καθηκόντων από την πρώτη καταγγελία

«Διαβάζω ότι υπήρχαν καταγγελίες, ότι δεν τις έλαβε κανείς υπόψη και λοιπά. Αυτοί οι οποίοι τα γράφουν θα βρεθούν στα ποινικά και στα αστικά δικαστήρια από μένα», ξεκαθαρίζει η υπουργός
NEWSROOM