Λοιμωξιολόγοι: Οι μαθητές που εξαιρούνται από τη χρήση μάσκας - Σύσταση για προσωπίδα

Λοιμωξιολόγοι: Οι μαθητές που εξαιρούνται από τη χρήση μάσκας - Σύσταση για προσωπίδα Facebook Twitter
Φωτογραφία: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ/EUROKINISSI
0

Μία ομάδα παιδιών θα εξαιρείται από την υποχρεωτική χρήση μάσκας στα σχολεία, με τους λοιμωξιολόγους να συστήσουν ωστόσο τη χρήση προσωπίδας.

Σύμφωνα με την εισήγηση της καθηγήτριας Παιδιατρικής-Λοιμωξιολοίας του ΕΚΠΑ, Βάνας Παπαευαγγέλου, η οποία συμμετέχει και στην Επιτροπή για την έναρξη λειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών, από τη χρήση μάσκας εξαιρούνται οι μαθητές με συγκεκριμένα νοσήματα, όπως σοβαρή αναπνευστική δυσχέρεια, γνωσιακή ή συμπεριφεριολογική διαταραχή, σοβαρό νευρολογικό ή άλλο νόσημα που εμποδίζει το παιδί να αφαιρέσει μόνο του τη μάσκα.

Ωστόσο, αντί μάσκας προτείνει τη χρήση διαφανούς ολοπρόσωπης προστατευτικής προσωπίδας, η οποία όπως επισημαίνει, είναι ιδιαίτερα χρήσιμη σε περιπτώσεις που είναι απαραίτητη η χειλεο-ανάγνωση.

Σύμφωνα με την κ. Παπαευαγγέλου, η μάσκα θα πρέπει να χρησιμοποιείται μέσα στις σχολικές αίθουσες, στους διαδρόμους του σχολείου και σε κάθε κλειστό χώρο. Σημειώνει ότι κατά τη διάρκεια του φαγητού, του παιχνιδιού σε ανοικτό χώρο, καθώς και κατά τη διάρκεια της άθλησης δεν συστήνεται η χρήση μάσκας. Σύμφωνα με την εισήγηση θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση τις πρώτες εβδομάδες της νέας σχολικής χρονιάς στην εκπαίδευση όλων των μαθητών στη σωστή χρήση μάσκας αλλά και στους κανόνες υγιεινής των χεριών και αναπνευστικής υγιεινής.

Τέλος, θα δοθούν οδηγίες στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς για τη σωστή χρήση της μάσκας. Επίσης, όπως ήδη ειπώθηκε από την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, θα δημιουργηθεί με τη βοήθεια του ΕΟΔΥ έντυπο υλικό αλλά και βίντεο ώστε να εκπαιδευτούν τα παιδιά όλων των βαθμίδων.




 

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ