Κεραμέως: «Στο τραπέζι» οι μάσκες και η εκ περιτροπής διδασκαλία στα σχολεία

Κεραμέως: «Στο τραπέζι» οι μάσκες και η εκ περιτροπής διδασκαλία στα σχολεία Facebook Twitter
Η Νίκη Κεραμέως επανέλαβε ότι το άνοιγμα των σχολείων έχει οριστεί για τις 7 Σεπτεμβρίου - EUROKINISSI
0

Μόλις πέντε εβδομάδες απομένουν για το άνοιγμα των σχολείων, με το υπουργείο Παιδείας να εξετάζει σενάρια και να μην αποκλείει ακόμα και την επαναφορά του μέτρου της εκ περιτροπής διδασκαλίας.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 για την έναρξη της σχολικής χρονιάς, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως επανέλαβε ότι το άνοιγμα έχει οριστεί για τις 7 Σεπτεμβρίου, όμως διευκρίνισε ότι μέχρι τότε θα γίνει ανάλυση των επιδημιολογικών δεδομένων, «τα οποία αλλάζουν από τη μία μέρα στην άλλη».

Όπως είπε η υπουργός, επειδή τα επιδημιολογικά δεδομένα αλλάζουν διαρκώς, δεν έχουν ακόμα ληφθεί αποφάσεις για τον τρόπο επανέναρξης των σχολείων καθώς αυτές οι αποφάσεις θα ληφθούν στη βάση της τελευταίας επιδημιολογικής κατάστασης.

«Έχουν συζητηθεί πολλά σενάρια. Έχει συζητηθεί να είναι όλα τα παιδιά στην τάξη, αλλά με αυξημένα μέτρα προστασίας, ενδεχομένως και με μάσκες ενώ υπάρχει το ενδεχόμενο της εκ περιτροπής διδασκαλίας. Εμείς είμαστε καθ'όλα έτοιμοι για οποιοδήποτε από αυτά τα σενάρια, παρόλα αυτά περιμένουμε τις τελευταίες εισηγήσεις των ειδικών, αναφορικά με τον βέλτιστο τρόπο λειτουργίας των σχολείων» ανέφερε χαρακτηριστικά η κα. Κεραμέως.

«Είναι σαφές ότι υπάρχει μια έξαρση και παραμένει πρώτο μέλημά μας η προστασία της δημόσιας υγείας», σημείωσε στη συνέχεια και επισήμανε ότι «πρέπει να μάθουμε όλοι να ζούμε σε αυτή τη νέα κανονικότητα».

 

Σχετικά με τα παιδιά στις πρώτες τάξεις του δημοτικού και το κατά πόσο μπορούν να συμμορφωθούν με τα μέτρα, η υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι «όπως έδειξε η προηγούμενη εμπειρία, και τα μικρά παιδιά μπορούν να προσαρμοστούν πολύ καλά. Η επαναλειτουργία δημοτικών και νηπιαγωγείων το μήνα Ιούνιο με την εντυπωσιακή προσαρμογή στα μέτρα, έδειξε πως ακόμα και οι μικρές πληθυσμιακές ομάδες ακούν με μεγάλη προσοχή τους δασκάλους τους και ακολουθούν τις οδηγίες που τους δίνονται».

Η ίδια πρόσθεσε πως το μέτρο της εκ περιτροπής διδασκαλίας παραμένει στο «τραπέζι» και «μας επέτρεψε να κάνουμε άλματα που αλλιώς δεν θα είχαν γίνει εδώ και χρόνια στη χώρα μας και έδωσε το έναυσμα να ψηφιοποιηθούν πιο γρήγορα διαδικασίες». 

Για την εξεταστική του Σεπτεμβρίου, η κυρία Κεραμέως είπε, καταλήγοντας, πως έχουν δοθεί οδηγίες στα πανεπιστήμια και υπάρχει η επιλογή της εξ αποστάσεως εξέτασης αλλά και διά ζώσης, αναλόγως με τις συνθήκες.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία και τα επεισόδια στον Ρέντη

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία του αστυνομικού από χούλιγκαν στον Ρέντη - Τι αποκαλύπτει

Οι σοκαριστικοί διάλογοι: «Πήγαν να σκοτώσουν» και «Θα σας βρούνε όλους κρύους» - Το modus operandi της εγκληματικής ομάδας - 67 συλληφθέντες απολογούνται τώρα - Πιστόλια, πολεμικά φυσίγγια, μαχαίρια, κοκαϊνη βρέθηκαν σε σπίτια συλληφθέντων - Έκαναν την επίθεση στο «Μελίνα Μερκούρη» επειδή δεν υπήρχαν κάμερες
NEWSROOM