Δημοσκόπηση: 6 στους 10 θέλουν διακοπές και ανασχηματισμό

Δημοσκόπηση: 6 στους 10 θέλουν διακοπές και ανασχηματισμό Facebook Twitter
Δημοσκόπηση Pulse: Θετικοί στις διακοπές φέτος το καλοκαίρι οι Έλληνες (Eurokinissi)
0

Θετικοί για τις διακοπές στην Ελλάδα το φετινό καλοκαίρι, εμφανίζονται οι περισσότεροι Έλληνες σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση.

Σε πανελλαδική δημοσκόπηση της Pulse, που διενεργήθηκε για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, από την 1η ως τις 3 Ιουνίου σε 1.208 ενήλικους, το 35% των ερωτηθέντων απαντά θετικά στην ερώτηση για το αν προτίθεται να κάνει διακοπές σε τουριστικό κατάλυμα στην Ελλάδα με τις κατάλληλες προσφορές και τιμές. «Μάλλον ναι» απάντησε το 29%, ενώ «μάλλον όχι» και «σίγουρα όχι» απαντά το 17% και 11%, αντίστοιχα. 

Δημοσκόπηση: 6 στους 10 θέλουν διακοπές και ανασχηματισμό Facebook Twitter

Στο 19,5% η «ψαλίδα»

Στην ερώτηση τι θα ψήφιζαν εάν την ερχόμενη Κυριακή είχαμε εθνικές εκλογές το 42,5% των ερωτηθέντων απαντά ΝΔ και το 23% ΣΥΡΙΖΑ. Το 6% απαντά Κίνημα Αλλαγής, το 5% ΚΚΕ, το 3,5% Ελληνική Λύση, το 3% θα ψήφιζε ΜέΡΑ 25. Το 6% δηλώνει ότι θα ψήφιζε άλλο κόμμα, 4% λευκό, άκυρο ή αποχή. 

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός κρίνεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ποσοστό 50% (έναντι 51% της προηγούμενης αναμέτρησης) και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 24% (από 23%). Το  21% απαντά κανείς από τους δύο (από 22%).

Ανασχηματισμός: Έξι στους δέκα θέλουν αλλαγές

Το 32% εκτιμά ότι η κυβέρνηση χρειάζεται αλλαγές σε πρόσωπα ενώ το 27% θεωρεί ότι «μάλλον» χρειάζονται αλλαγές. Το 16% των ερωτηθέντων απαντά ότι «μάλλον δεν χρειάζονται διορθωτικές κινήσεις», ενώ το 6% είναι βέβαιο ότι δεν χρειάζονται. Τέλος, το 19% δηλώνει δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Σε ό,τι αφορά τα οικονομικά μέτρα στήριξης που έχει ανακοινώσει έως τώρα η κυβέρνηση το 18% δηλώνει ότι είναι σίγουρα σε σωστή κατεύθυνση ή μάλλον σε σωστή κατεύθυνση το 36%. Το 37% των ερωτηθέντων συνολικά απαντά ότι είναι μάλλον σε λανθασμένη κατεύθυνση (16%) ή σίγουρα σε λανθασμένη κατεύθυνση (21%) και το 9% των ερωτώμενων δηλώνει «δεν ξέρω/δεν απαντώ».

Ποσοστό της τάξης του 48% απαντά θετικά στο ερώτημα για τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση για την πανδημία, «μάλλον θετικά» απαντά το 27%, έναντι 47% και 28% αντίστοιχα στην προηγούμενη δημοσκόπηση (4 – 6 Μαΐου).

Το 19% των ερωτηθέντων συνολικά απαντά αρνητικά (μάλλον αρνητικά 10% - σίγουρα αρνητικά 9%) έναντι 8% και 5% αντίστοιχα στην προηγούμενη έρευνα. Το 6% δηλώνει «δεν ξέρω/δεν απαντώ», έναντι 5% στην προηγούμενη έρευνα.

Δημοσκόπηση: 6 στους 10 θέλουν διακοπές και ανασχηματισμό Facebook Twitter

 

Θετική ψήφος στον Σωτήρη Τσιόδρα

 

Το 79% συνολικά των ερωτηθέντων αξιολογεί θετικά την επιστημονική επιτροπή, και τον Σωτήρη Τσιόδρα προσωπικά, στην αντιμετώπιση της πανδημίας (55% σίγουρα θετικά – 24% μάλλον θετικά), έναντι 16% συνολικά που απαντά αρνητικά (8% μάλλον αρνητικά – 8% μάλλον θετικά) ενώ ποσοστό της τάξης του 5% δηλώνει δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Αντίστοιχα θετικά και τα αποτελέσματα της αξιολόγησης του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού και του συστήματος Υγείας κατά την πανδημία, με το 56% να κρίνει σίγουρα θετικά, το 27%, μάλλον θετικά, 6% απαντά μάλλον αρνητικά και 3% σίγουρα αρνητικά ενώ το 8% των ερωτηθέντων δεν απάντησε.

Παράλληλα, ποσοστό της τάξης του 44% συνολικά εξακολουθεί να ανησυχεί σε αρκετά μεγάλο βαθμό για την πανδημία μετά τη χαλάρωση των μέτρων (17% πολύ – 27% αρκετά) έναντι 33% και 30% αντίστοιχα στην προηγούμενη έρευνα.  

Το 27% των ερωτηθέντων ανησυχεί μέτρια, ενώ το 20% συνολικά λίγο ή ελάχιστα έως καθόλου (από 10%) έναντι 6% και 7% αντίστοιχα στην προηγούμενη σφυγμομέτρηση. 9% δηλώνει δεν ξέρω/δεν απαντώ έναντι 4% στην προηγούμενη έρευνα.

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης ΕΔΩ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM