Σεισμός

ΑΠΘ: Εξ αποστάσεως οι εξετάσεις του εαρινού εξαμήνου

ΑΠΘ: Εξ αποστάσεως οι εξετάσεις του εαρινού εξαμήνου Facebook Twitter
ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ
0

Ηλεκτρονικά και εξ αποστάσεως θα γίνουν οι εξετάσεις εαρινού εξαμήνου στο ΑΠΘ, με ομόφωνη απόφαση της Συγκλήτου.

Η απόφαση που ελήφθη μέσω τηλεδιάσκεψης την Παρασκευή δεν εξαιρεί κανένα Τμήμα, σύμφωνα με το ΑΠΕ, καθώς η φυσική παρουσία των φοιτητών προβλέπεται μόνο σε εργαστήρια και κλινικές, όπου αυτή κρίνεται απολύτως αναγκαία.

«Οι τρόποι και οι μέθοδοι της εξέτασης συζητήθηκαν από το σώμα και θα εξειδικευτούν τις αμέσως επόμενες μέρες από κάθε τμήμα ξεχωριστά», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρύτανης του ΑΠΘ, καθηγητής Νίκος Παπαϊωάννου. «Η απόφαση της Συγκλήτου ελήφθη θεωρώντας ότι βρισκόμαστε σε μία έκτακτη περίοδο, επ' ουδενί όμως δεν είναι δυνατόν στο μέλλον να υποκατασταθεί η εκπαιδευτική λειτουργία με φυσική παρουσία εντός των πανεπιστημιακών χώρων», συμπλήρωσε.

Τα τμήματα θα καθορίσουν τις ημερομηνίες έναρξης και λήξης της εξεταστικής περιόδου, λαμβάνοντας υπόψη την παράμετρο του χρόνου κατά τον οποίο οι φοιτητές παρέλαβαν τα συγγράμματα των μαθημάτων, σημείωσε ο κ. Παπαϊωάννου.

Κινητοποίηση από φοιτητές

Πριν από τη συνεδρίαση της Συγκλήτου πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση στην Πρυτανεία του ΑΠΘ, από μέλη φοιτητικών συλλόγων των τμημάτων Φυσικής, Βιολογίας, Γεωλογίας, Κτηνιατρικής, Ηλεκτρολόγων - Μηχανολόγων, Ιατρικής, Νομικής, Δημοσιογραφίας & ΜΜΕ, Πολιτικών Επιστημών, Ψυχολογίας, ΠΤΔΕ, ΤΕΦΑΑ και από τον Σύλλογο Οικοτρόφων Φοιτητών Εστιών Θεσσαλονίκης. Οι φοιτητές ζητούσαν απαντήσεις για τον τρόπο ολοκλήρωσης του εξαμήνου, αλλά και τον τρόπο διεξαγωγής των εξετάσεων.

Ο αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας, Δημήτρης Κωβαίος, συναντήθηκε με τους φοιτητές, οι οποίοι κατέθεσαν κείμενο με τα αιτήματά τους.

«Οι φοιτητικοί σύλλογοι, με συγκροτημένη παρουσία στο χώρο και παίρνοντας όλα τα μέτρα προστασίας, διεκδίκησαν με τη σημερινή κινητοποίησή τους συγκεκριμένες απαντήσεις γύρω από την ανάγκη να καθοριστεί άμεσα ο χρόνος και ο τόπος διεξαγωγής της εξεταστικής, να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για να μη χαθεί κανένα μάθημα, εργαστήριο ή πρακτική για κανέναν φοιτητή, να γίνει η εαρινή εξεταστική και διπλή εξεταστική τον Σεπτέμβρη για όλους τους φοιτητές», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η φοιτήτρια Άννα- Μαρία Ηλίου.

«Ήδη οι φοιτητές όλο αυτό το διάστημα με τη διαδικασία της τηλεκπαίδευσης βρισκόμαστε αντιμέτωποι με πραγματικά εκρηκτικά προβλήματα, τα οποία καθιστούν αδύνατη τη παρακολούθηση για πολλούς από εμάς. Τα προβλήματα αυτά είναι σίγουρο πως θα ενταθούν το επόμενο διάστημα ειδικά στην εξεταστική», δήλωσε από την πλευρά του ο Δημήτρης Περδίκης, μέλος του ΔΣ του Φοιτητικού Συλλόγου Ηλεκτρολόγων-Μηχανολόγων Μηχανικών και της Πανελλαδικής Γραμματείας του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών.

Ελλάδα
0

Σεισμός

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM