Πρόεδρος ξενοδόχων Ρεθύμνου: Το 65% στα πρόθυρα της πτώχευσης

Πρόεδρος ξενοδόχων Ρεθύμνου: Το 65% στα πρόθυρα της πτώχευσης Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Τα θέματα που πρέπει να επιλυθούν τονίζει, πριν τα ξενοδοχεία υποδεχθούν και πάλι επισκέπτες, σε συνέντευξή του, ο πρόεδρος των Ξενοδόχων Ρεθύμνου Μανώλης Τσακαλάκης.

Ο κ. Τσακαλάκης αναφέρεται στο ζήτημα της «αστικής ευθύνης σε περίπτωση που κάποιος από τους πελάτες μολυνθεί στον προορισμό ή έρθει μολυσμένος και μολύνει άλλους» ενώ υπογραμμίζει πως οι ξενοδόχοι δεν βάζουν «το επιχειρείν πάνω από την ανθρώπινη ζωή». Ο κ. Τσακαλάκης υποστηρίζει ότι αν αυτό το ζήτημα δεν λυθεί τα ξενοδοχεία δεν θα μπορέσουν να δεχθούν πελάτες και επισημαίνει ότι «καμία ασφαλιστική εταιρεία δεν δέχεται να μας ασφαλίσει έναντι του κορωνοϊού». Παράλληλα, σημαντικό ζήτημα για τους ξενοδόχους είναι και τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ενώ θολό είναι το τοπίο και σε ό,τι αφορά μπουφέδες και πρωινά. 

Ο πρόεδρος των Ξενοδόχων Ρεθύμνου υπογραμμίζει τα ξενοδοχεία σχεδιάστηκαν κάτω από εντελώς διαφορετικές συνθήκες. «Έχουν φτιαχτεί σαν χώροι αναψυχής, δεν  έχουν φτιαχτεί ούτε να λειτουργούν σαν νοσοκομεία, ούτε να λειτουργούν σαν φυλακές», αναφέρει μιλώντας στο iefimerida.

«Δεν μπορούμε να αστυνομεύσουμε τους πελάτες και να τους πούμε δεν μπορείτε να βγείτε έξω, δεν μπορείτε να πάτε κάπου γιατί δεν μπορούμε να σας παρακολουθούμε και δεν μπορούμε να σας επαναφέρουμε στην τάξη» αναφερόμενος παράλληλα στις πληρωμές των ξενοδοχείων από τους tour operator. «Mας λένε επειδή η ζήτηση είναι πολύ μικρή σας παρακαλούμε κάντε μας εκπτώσεις της τάξης του 50%. Μα έχουμε τη δυνατότητα εμείς να κάνουμε τέτοια πράγματα; Αν βγάζαμε οι ξενοδόχοι 50% κέρδος τότε αυτό σημαίνει ότι θα δάνειζαν και τις τράπεζες. Έλα που συμβαίνει το αντίθετο και οι περισσότεροι, το 65% αυτή τη στιγμή βρίσκονται στα πρόθυρα της πτώχευσης», λέει. 

Ο κ. Τσακαλάκης αναφέρθηκε και στον εσωτερικό τουρισμό. «Εμείς είχαμε 32 εκατομμύρια πέρυσι εξωτερικούς τουρίστες. Που θα βρεθούν; Εμείς σαν Έλληνες είμαστε 10 εκατομμύρια όλοι όλοι και από αυτούς είναι ζήτημα αν 1,5 με 2 εκατομμύρια κάνουν διακοπές» είπε προσθέτοντας χαρακτηριστικά ότι «εμείς εδώ θέλουμε μάζα για να γεμίσουν τα ξενοδοχεία». 

Με πληροφορίες από iefimerida.gr

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ