Το ΣτΕ είπε «όχι» στους πιστούς που θέλουν να ανοίξουν οι εκκλησίες - Απορρίφθηκε το αίτημα

Το ΣτΕ είπε «όχι» στους πιστούς που θέλουν να ανοίξουν οι εκκλησίες - Απορρίφθηκε το αίτημα Facebook Twitter
1

Το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε τα αιτήματα πολιτών και σωματείων που ζητούσαν την έκδοση προσωρινής διαταγής προκειμένου να ανοίξουν πανελλαδικά οι εκκλησίες για τους πιστούς, για να μπορούν να παρακολουθούν λειτουργίες.

To ΣτΕ έκρινε πως αυτό δεν μπορεί να γίνει για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, βάζοντας τέλος σε αιτήματα για αλλαγή των κανονισμών και μέτρων που έχουν επιβληθεί από την κυβέρνηση.

Ειδικότερα, οι προσφεύγοντες στο ΣτΕ ζητούσαν να «παγώσει» η κοινή υπουργική απόφαση με την οποία πανελλαδικά απαγορεύτηκαν προσωρινά οι λειτουργίες και οι ιεροπραξίες στις εκκλησίες και τους άλλους θρησκευτικούς χώρους λατρείας.

Συγκεκριμένα, σε εκτέλεση των διατάξεων του άρθρου πρώτου της από 25-2-2020 Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που αφορά τα κατεπείγοντα μέτρα αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού, εκδόθηκε η υπ' αριθμ. 2867/Υ1/2020 απόφαση των υπουργών Παιδείας και Υγείας με την οποία επιβλήθηκε το μέτρο της προσωρινής απαγόρευσης της τέλεσης κάθε είδους λειτουργιών και ιεροπραξιών στους θρησκευτικούς χώρους λατρείας για το χρονικό διάστημα από 16.3.2020 έως 30.3.2020.

Οι προσφεύγοντες υποστηρίζουν ότι η υπουργική απόφαση είναι αντισυνταγματική και παράνομη, ειδικότερα επισημαίνουν ότι το μέτρο της προσωρινής απαγόρευσης τέλεσης κάθε είδους λειτουργιών κ.λπ. έρχεται σε ευθεία σύγκρουση με τα άρθρα 3, 13 και 25 του Συντάγματος.

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια