Κοροναϊός: Επιβεβαιώθηκε όγδοο κρούσμα στην Ελλάδα - Άνδρας από τη Θεσσαλονίκη

Κοροναϊός: Επιβεβαιώθηκε όγδοο κρούσμα στην Ελλάδα - Άνδρας από τη Θεσσαλονίκη Facebook Twitter
0

Ανακοινώθηκε, από το υπουργείο Υγείας, το όγδοο επιβεβαιωμένο κρούσμα κοροναϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας.

Πρόκειται για Έλληνα, στενή επαφή του πέμπτου επιβεβαιωμένου κρούσματος, ο οποίος παραμένει σε απομόνωση σε νοσοκομείο αναφοράς της Θεσσαλονίκης.

Το περιστατικό διεγνώσθηκε στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ.

«Καλά στην υγεία του»

Η κλινική εικόνα του όγδοου επιβεβαιωμένου κρούσματος που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, το οποίο είναι το νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωναϊό στη Θεσσαλονίκη, δεν διαφέρει από την κλινική εικόνα των άλλων κρουσμάτων που έχουν ανακοινωθεί έως σήμερα.

Πρόκειται για άνδρα μέσης ηλικίας, ο οποίος είναι καλά στην υγεία του και σχετίζεται με το πέμπτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, δηλαδή τη φίλη -ουσιαστικά- της 38χρονης γυναίκα στην οποία διαγνώστηκε για πρώτη φορά ο κορωναϊός στην Ελλάδα.

Το περασμένο Σάββατο, το υπουργείο Υγείας είχε ανακοινώσει τρία νέα κρούσματα, μια γυναίκα και δύο άνδρες, που - πέραν της 38χρονης από τη Θεσσαλονίκη, του παιδιού της και άλλων δύο γυναικών στην Αθήνα - ανέβασαν τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων στα 7.

Χθες, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας, γνωστοποίησε ότι οι υπόλοιποι επτά νοσηλευόμενοι βρίσκονται σε καλή κατάσταση στα νοσοκομεία αναφοράς σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο καθηγητής παθολογίας – λοιμωξιολογίας, μέχρι χθες είχαν ιχνηλατηθεί και ελεγχθεί 270 επαφές του περιβάλλοντος των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων. Οι έλεγχοι που έχουν γίνει ωστόσο είναι υπερδιπλάσιοι - 570 - και σε ορισμένες περιπτώσεις έχει γίνει και δεύτερο τεστ για ύποπτες περιπτώσεις.

Ομάδες υψηλού κινδύνου

Σύμφωνα με τις οδηγίες των αρμόδιων φορέων, περισσότερο κινδυνεύουν οι ηλικιωμένοι, όσοι αντιμετωπίζουν καρδιαγγειακά ή αναπνευστικά προβλήματα ή πάσχουν από διαβήτη. Οι έγκυοι δεν φαίνεται να κινδυνεύουν περισσότερο από τον γενικό πληθυσμό αλλά στις ευπαθείς ομάδες είναι άτομα με κακοήθειες και άνθρωποι που παίρνουν ειδικά φάρμακα τα οποία μειώνουν την ανοσοποιητική άμυνά τους. Αν υπάρξει μαζική εξάπλωση του ιού στον πληθυσμό, τα ελαφριά κρούσματα θα παραμένουν σπίτια τους και μόνο τα σοβαρά θα νοσηλεύονται στα νοσοκομεία.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM