Αστυνομικοί έβρεξαν με μάνικα μία γυναίκα έξω από το αστυνομικό τμήμα Ομόνοιας, στα μέσα Οκτωβρίου, όπως αποκαλύπτεται από βίντεο που ήρθε σήμερα στο φως της δημοσιότητας. 

 

Το επίμαχο βίντεο προέρχεται από τις κάμερες ασφαλείας του αστυνομικού τμήματος στην Ομόνοια και δείχνει αξιωματικό να καταβρέχει με νερό από μάνικα, μια γυναίκα που διακρίνεται να περνά έξω από τον περίβολο. Το βίντεο δημοσιοποίησε σήμερα η εφημερίδα Documento, με την ΕΛ.ΑΣ να επιβεβαιώνει επί της ουσίας το περιστατικό, απαντώντας πως οι εμπλεκόμενοι αστυνομικοί έχουν ήδη συλληφθεί. 

 

Σύμφωνα με τον δικηγόρο Γιάννη Απατσίδη που ήταν παρών στο περιστατικό, οι αστυνομικοί φέρθηκαν με βιαιότητα στην συγκεκριμένη γυναίκα. Αστυνομικές πηγές που επικαλείται ο ΑΝΤ1, υποστήριξαν μετά την διάδοση του βίντεο και τη σωρεία επικριτικών σχολίων, ότι η συγκεκριμένη γυναίκα είχε απασχολήσει τις αρχές στο παρελθόν και ο εν λόγω δικηγόρος συνελήφθη, όταν άσκησε βία εναντίον των αστυνομικών. 

 

Με σημερινό δελτίο τύπου η ΕΛ.ΑΣ αναφέρει το τμήμα εσωτερικών υποθέσεων «ολοκληρώνει τη διερεύνηση» και έχει διαταχθεί ένορκη διοικητική εξέταση. 

 

Αναλυτικά η απάντηση της ΕΛ.ΑΣ
«Σχετικά με δημοσιεύματα στον Τύπο, που αφορούν σε περιστατικό στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας, την 20η Οκτωβρίου 2019, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνονται τα ακόλουθα:
Το περιστατικό έλαβε χώρα πριν δύο μήνες, την 20η Οκτωβρίου. Από την ίδια ημέρα, το Αρχηγείο, μόλις έλαβε γνώση, κίνησε τις διαδικασίες διερεύνησης και ελέγχου. Οι εμπλεκόμενοι αστυνομικοί συνελήφθησαν. Η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων ολοκληρώνει τη διερεύνηση. Παράλληλα από το Αρχηγείο διετάχθη την 27η Οκτωβρίου και Ένορκη Διοικητική Εξέταση (Ε.Δ.Ε.), η οποία και αυτή ολοκληρώνεται και τα αποτελέσματά της θα ανακοινωθούν».

 

Το βίντεο έρχεται στο φως, λίγα 24ωρα μετά την επιχείρηση της αστυνομίας στο Κουκάκι για την εκκένωση τριών καταλήψεων, με την οικογένεια του σκηνοθέτη Ινδαρέ να καταγγέλλει απρόκλητη βία από αστυνομικούς.