Νίκος Κουρής: Είμαι διαβητικός από τα 13 - Το λέω για πρώτη φορά

Νίκος Κουρής: Είμαι διαβητικός από τα 13 - Το λέω για πρώτη φορά Facebook Twitter
ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ/EUROKINISSI
0

Ο Νίκος Κουρής μίλησε για πρώτη φορά ανοιχτά για το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει, αποκαλύπτοντας πως είναι διαβητικός από 13 ετών.

Ο γνωστός ηθοποιός, που ήταν καλεσμένος στην εκπομπή The 2night Show του Γρηγόρη Αρναούτογλου, μίλησε για τον διαβήτη, πώς τον αντιμετώπισαν όλοι το 1987 όταν το έμαθε αλλά και τον τρόπο που το διαχειρίζεται σήμερα, στέλνοντας ένα μήνυμα σε όσους αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα.

«Για πρώτη φορά θα το πω δημόσια αυτό και το διάλεξα να το κάνω, όχι επειδή είναι κάτι σημαντικό, αλλά επειδή έχει σημασία να το πω. Εγώ έχω ένα πρόβλημα υγείας, είμαι διαβητικός και δεν το έχω πει δημόσια ποτέ. Δεν ήθελα να το πω για κάποιο λόγο δικό μου, προσωπικό. Νομίζω ότι τώρα είναι η ώρα να το κάνω γιατί πια καταλαβαίνω από περιστατικά της ζωής μου ότι έχει νόημα κάποιος άνθρωπος που πετυχαίνει κάτι», είπε ο Νίκος Κουρής. 

Και συνέχισε: «Όταν εγώ το έπαθα αυτό στα 13 μου, το 1987, ήταν σαν να είσαι τελειωμένος. Τα μυαλά των ανθρώπων ήταν τόσο πίσω που νόμιζες ότι αν είσαι διαβητικός, πρέπει να μπεις στο σπίτι ως άτομο με ειδικές ανάγκες και να μην κάνεις τίποτα στη ζωή σου. Υπήρχε αυτή η μεγάλη παρεξήγηση ότι ο διαβητικός είναι αυτός που πεθαίνει ή που έχει ζάχαρο και δεν μπορεί να φάει τίποτα».

Σχετικά με την καθημερινότητά του, εξήγησε πως «αυτό που έχω εγώ είναι ένα μεταβολικό σύνδρομο, ένα αυτοάνοσο νόσημα», προσθέτοντας πως κάνει ενέσεις ινσουλίνης σε καθημερινή βάση.

«Όσοι έχουμε διαβήτη θα το πολεμήσουμε. Όσοι είναι δίπλα μας πρέπει να είναι διακριτικά παρόντες. Δεν πρέπει να αισθάνεσαι καημένος. Το καλύτερο πράγμα που μου έτυχε είναι αυτό. Είναι η πιο μεγάλη μου δύναμη το ότι είμαι διαβητικός», τόνισε ο Νίκος Κουρής.

 

Δείτε το απόσπασμα από την συνέντευξη του Νίκου Κουρή:

 
 
Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπόθεση Κολωνού: «Ζητώ συγγνώμη που δε μίλησα από την αρχή, φοβόμουν» δηλώνει η 12χρονη

Ελλάδα / Υπόθεση Κολωνού: «Ζητώ συγγνώμη που δε μίλησα από την αρχή, φοβόμουν» δηλώνει η 12χρονη

«Πήγαινα στην πλατεία με το ποδήλατο μου, όπως όλα τα παιδιά της γειτονιάς. Μακάρι να μην είχε εμφανιστεί ποτέ αυτό το τέρας μπροστά μου. Όμως εμφανίστηκε» εξηγεί το παιδί, λίγο πριν την απόφαση της Δικαιοσύνης
NEWSROOM