Στυλίδα: Το δημοτικό συμβούλιο είπε όχι στη φιλοξενία προσφύγων στον Καραβόμυλο

Στυλίδα: Το δημοτικό συμβούλιο είπε όχι στη φιλοξενία προσφύγων στον Καραβόμυλο Facebook Twitter
0

Όχι στην φιλοξενία προσφύγων και τη δημιουργία hot spot στο πρώην στρατόπεδο «Γεωργίου Παπαποστόλου» στον Καραβόμυλο, είπε το δημοτικό συμβούλιο Στυλίδας που συνεδρίασε εκτάκτως την Τρίτη. 

Η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Στυλίδας ξεκίνησε στις 11 το πρωί με τη δήμαρχο Βιργινία Στεργίου να ενημερώνει το σώμα και τους πολίτες για την άκαρπη συνάντηση με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. «Αυτή την στιγμή είμαστε μέσα στο πρόβλημα χωρίς να γνωρίζουμε περαιτέρω πράγματα», είπε η κ. Στεργίου τονίζοντας πως ο Υπουργός διευκρίνισε ότι δεν θα υπάρχουν ζητήματα υπερφόρτωσης -λόγω ασθενών- στο Κ.Υ Στυλίδας και στο Νοσοκομείο Λαμίας αλλά και πως θα υπάρξει επαρκής αστυνόμευση και ασφάλεια στην περιοχή.

Η δήμαρχος Στυλίδας είπε «ότι «εμείς θα κάνουμε αυτό που θα αποφασίζουμε όλοι μαζί», προσθέτοντας ότι «θα κάνουμε ένα από κοινού ψήφισμα στο δημοτικό συμβούλιο για να ενδυναμώσουμε την απόφαση μας να μην γίνει το εν λόγω στρατόπεδο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων, ούτε πρόχειρο, ούτε μόνιμο. Είναι τελείως ακατάλληλος χώρος. Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν. Ο κόσμος είναι εξαγριωμένος...».

«Ενημερωθήκαμε από την δήμαρχο, εκφράσαμε τις απορίες και τα ερωτηματικά μας για το πως δρομολογήθηκε όλο αυτό το ζήτημα. Θεωρούμε ότι θα έπρεπε τα πράγματα να είναι διαφορετικά. Επιμένουμε στην αρχική μας άποψη. Με τους όρους που κάποιοι θέλουν και με τετελεσμένες αποφάσεις δεν μπορούν να λυθούν προβλήματα. Είμαστε εδώ για να προτείνουμε και να δούμε άλλες προτάσεις. Είμαστε κάθετοι σε αυτό και θα κάνουμε οτιδήποτε για να το αποδείξουμε. Πρέπει να καθίσουμε κάτω χωρίς απόψεις που θα είναι ακραίες. Είμαστε εδώ με ρεαλισμό και ηρεμία να δώσουμε λύσεις», είπε ο επικεφαλής της μειοψηφίας Γιάννης Αποστόλου.

«Είμαστε σύμφωνοι στο να έρθουν αυτοί οι άνθρωποι δεν είμαστε αντίθετοι. Ως προς τον χώρο, εκεί είναι οι ενστάσεις. Από εκεί και πέρα αν καλυφθούν κατά το μεγαλύτερο μέρος τα αιτήματα μας δεν θα είμαστε αντίθετοι» σημείωσε η Αλεξάνδρα Βεντούρη Νασοπούλου επικεφαλής της παράταξης «Προόδος».

«Γίνονται κάποιες κινητοποιήσεις όπου πρέπει να δούμε τον πραγματικό προσανατολισμό των κινητοποιήσεων αντί να στραφούμε ενάντια στους πρόσφυγες πρέπει να στραφούμε ενάντια στις αιτίες που προκαλούν αυτό το ζήτημα» τόνισε από την πλευρά της η επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Ευαγγελία Καρκάνη.

Δεν δεχτήκαμε την απόφαση για την εγκατάσταση προσφύγων στο κλειστό στρατόπεδο του Καραβόμυλου άκριτα. Διατυπώσαμε και προβληματισμούς και ενστάσεις, όμως πρόκειται για μία απόφαση ήδη ειλημμένη, δήλωσε το πρωί της Τρίτης ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός.

Ο ίδιος, κατέστησε σαφές ότι το hot spot στον Καραβόμυλο θα λειτουργήσει με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και όρους όπως: O μέγιστος αριθμός δεν θα ξεπεράσει τους 312 πρόσφυγες, η μέγιστη παραμονή τους δεν θα ξεπερνά τον έναν μήνα, θα αφορά οικογένειες που προέρχονται από μία εθνικότητα και δεν θα πρόκειται για νεοεισερχόμενους αλλά για ανθρώπους που έχουν ήδη παραμείνει περισσότερο από έναν χρόνο στα νησιά.

Σχετικά με τις προτάσεις για χώρους φιλοξενίας σε άλλα σημεία της περιοχής, ο κ. Σπανός τόνισε ότι αυτές ήταν τεχνικά ανέφικτες. Ωστόσο, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με διάθεση συνεργασίας δέχθηκε να συνεισφέρει αναλαμβάνοντας μέρος της ευθύνης αλλά και της δαπάνης για την εξεύρεση καταλληλότερου χώρου, που θα είναι πιο αποδεκτός από τις τοπικές κοινωνίες.

Με πληροφορίες από Lamianow/Tvstar

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM