Ολοκληρώθηκε η κατάθεση του Δημήτρη Αβραμόπουλου στις εισαγγελικές αρχές σχετικά με την υπόθεση Novartis

 

Ο επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατέθετε επί περίπου δύο ώρες στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευάγγελο Ζαχαρή, σχετικά με την υπόθεση Novartis. Οι εισαγγελικοί λειτουργοί διενεργούν προκαταρκτική εξέταση μετά τις καταγγελίες του αντιεισαγγελέα Ιωάννη Αγγελή για παρεμβάσεις και μεθοδεύσεις στον φάκελο της φαρμακοβιομηχανίας.

 

«Πριν από ενάμισι χρόνο,εξαρχής κατέθεσα μηνύσεις κατά των ψευδομαρτύρων και λοιπών για την υπόθεση. Δεν με ενδιαφέρουν τα ονόματα, δεν αναφέρθηκα σε ονόματα. Στόχος μου είναι να αποκαλυφθούν οι εμπνευστές, σκευωροί, ηθικοί αυτουργοί και συνεργοί μιας σκοτεινής υπόθεσης», δήλωσε μετά την κατάθεσή του ο κ. Αβραμόπουλος.

«Να τιμωρηθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι. Έχω εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη ότι θα φέρει στο φως όλη τη σκευωρία και τα ονόματα», κατέληξε ο Ευρωπαίος Επίτροπος.

 

Μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης του κ. Αβραμόπουλου, αναμένεται να ακολουθήσουν οι καταθέσεις του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του Ευάγγελου Βενιζέλου. Την ερχόμενη Πέμπτη, θα καταθέσει και ο κ. Αγγελής, του οποίου οι έγγραφες καταγγελίες αποτέλεσαν και την αφετηρία των ερευνών από τον Άρειο Πάγο.