Εικόνες από δορυφόρο αποτυπώνουν την έκταση της καταστροφής στην Εύβοια, από την τεράστια πυρκαγιά που ξέσπασε τα ξημερώματα της Τρίτης

 

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ζήτησε τη συνδρομή της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Copernicus, για την χαρτογράφηση της έκτασης που κάηκε. Ο καπνός είναι ορατός από τον Sentinel3, όπως σημειώνει η ευρωπαϊκή υπηρεσία. Η περιοχή που έχει επηρεαστεί πολύ μεγάλη αλλά θα πρέπει να σβήσουν οι φλόγες για την ακριβή καταγραφή.

 

Η πρώτη δορυφορική φωτογραφία ελήφθη πριν από τη δραματική εξάπλωση της πυρκαγιάς
Η πρώτη δορυφορική φωτογραφία ελήφθη πριν από τη δραματική εξάπλωση της πυρκαγιάς

 

Η πρώτη δορυφορική φωτογραφία ελήφθη πριν από την εξάπλωση της πυρκαγιάς, της οποίας η περίμετρος άγγιξε τα 11,5 χιλιόμετρα το βράδυ της Τρίτης. Σύντομα θα διατεθούν αναλυτικά δορυφορικά δεδομένα για την καταστροφή.

 

Τα δεδομένα και οι χάρτες της Υπηρεσίας Copernicus Emergency Management Service/Mapping θα δοθούν από τη Διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για τη διαχείριση του έργου τους και για να προχωρήσουν άμεσα οι ενέργειες για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την καταστροφική πυρκαγιά.