ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Σεισμός στην Αθήνα - Αισθητή η δόνηση σε όλη την Αττική

Σεισμός στην Αθήνα - Αισθητή η δόνηση σε όλη την Αττική Facebook Twitter
0

Σεισμός σημειώθηκε λίγο μετά τις 7 το απόγευμα, ο οποίος έγινε αισθητός σε πολλές περιοχές της Αττικής και στο κέντρο της Αθήνας. 

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ο σεισμός είχε ένταση 4,1 Ρίχτερ και επίκεντρο την περιοχή της Μαγούλας.  Λίγο μετά το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο αναθεώρησε την εκτίμηση του στο 4,2.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 23 χλμ ΒΔ της Αθήνας. Η δόνηση έγινε αισθητή στις 19:09. Καθώς το εστιακό βάθος ήταν μόλις 2 χλμ. ο σεισμός ήταν αισθητός σε όλη την Αττική.

Σεισμός στην Αθήνα - Αισθητή η δόνηση σε όλη την Αττική Facebook Twitter

Ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου καθηγητής Άκης Τσελέντης δήλωσε ότι ο σεισμός δεν προκαλεί ανησυχία και εντάσσεται στη μετασεισμική ακολουθία του σεισμού των 5,1 Ρίχτερ στις 19 Ιουλίου.

«Ήταν ένα γεγονός αισθητό σε όλη την Αττική. Είναι ένας σεισμός τον οποίον τον περιμέναμε και τον είχαμε ουσιαστικά προδιαγράψει από την περασμένη Παρασκευή», δήλωσε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας με δηλώσεις του στην ΕΡΤ και συνέχισε: «Το επίκεντρο είναι το επίκεντρο του μεγάλου σεισμού που έδωσε τα 5,3 Ρίχτερ την περασμένη Παρασκευή. Αυτός ο σεισμός έρχεται να επιβεβαιώσει ότι είμαστε σε πλήρη μετασεισμική ακολουθία».

«Ήταν ο μετασεισμός που ήθελα, προκειμένου να κλείσει με τον καλύτερο τρόπο η σεισμική ακολουθία της περασμένης Παρασκευής», πρόσθεσε.

Τι λένε οι σεισμολόγοι για τη νέα δόνηση.

Ελλάδα
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σάλος στην Τουρκία από την ελληνική σημαία πάνω στη φρεγάτα «Θεμιστοκλής» στον Βοσπορο

Ελλάδα / Τούρκοι ενοχλήθηκαν από την υψωμένη ελληνική σημαία στη φρεγάτα «Θεμιστοκλής» που είχε δέσει στον Βόσπορο

Η φρεγάτα «Θεμιστοκλής» κατέπλευσε στο τουρκικό λιμάνι του ακρωτηρίου Σαράιμπουρνου, μαζί με την τουρκική φρεγάτα «Yavuz» και το γαλλικό πετρελαιοφόρο «Somme»
NEWSROOM