«Πρωταθλήτρια» στη ζέστη η Λάρισα - Ξεπέρασε τους 41 βαθμούς η θερμοκρασία

«Πρωταθλήτρια» στη ζέστη η Λάρισα - Ξεπέρασε τους 41 βαθμούς η θερμοκρασία Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Σε εξέλιξη είναι το κύμα καύσωνα που πλήττει περιοχές της χώρας μας και κυρίως την Θεσσαλία όπου καταγράφηκε θερμοκρασία άνω των 41 βαθμών Κελσίου.

Συγκεκριμένα, στους 41.6 βαθμούς έφτασε η θερμοκρασία στη Λάρισα σήμερα, ενώ και στην υπόλοιπη χώρα επικράτησαν πολύ υψηλές θερμοκρασίες με τον υδράργυρο να ξεπερνά κατά τόπους τους 39 βαθμούς Κελσίου, επισημαίνει η μετεωρολογική υπηρεσία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, meteo.

 

«Πρωταθλήτρια» στη ζέστη η Λάρισα - Ξεπέρασε τους 41 βαθμούς η θερμοκρασία Facebook Twitter
Οι 8 υψηλότερες θερμοκρασίες όπως κατεγράφησαν από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr

Η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, με ανακοίνωσή της, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, συνιστά στους πολίτες να λάβουν υπόψη τους το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού για τον ασφαλή σχεδιασμό των μετακινήσεων και των δραστηριοτήτων τους τις επόμενες ημέρες. Παράλληλα ζητά από τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων που αναμένονται στη χώρα το επόμενο διάστημα.

Ο καιρός για αύριο: Ζέστη αλλά και καταιγίδες

Την Τετάρτη 10/07 το κύμα καύσωνα θα επιμείνει από το ύψος της Θεσσαλίας και νοτιότερα, με τις μέγιστες θερμοκρασίες να φτάνουν στους 40-42 βαθμούς, σύμφωνα με το meteo.

Αντίθετα στη Βόρεια Ελλάδα αναμένεται μεταβολή του καιρού με κύρια χαρακτηριστικά τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και τις ισχυρές κατά τόπους καταιγίδες, οι οποίες σε ορισμένες περιοχές θα συνοδευτούν από πολύ ενισχυμένους ανέμους και ενδεχομένως χαλαζοπτώσεις.

Αιτία γι αυτή τη μεταβολή, όπως παρουσιάζεται στο χάρτη που ακολουθεί, θα είναι η σύγκλιση ψυχρών αερίων μαζών στα Βαλκάνια με τις πολύ θερμές αέριες μάζες που βρίσκονται στη χώρα μας.

«Πρωταθλήτρια» στη ζέστη η Λάρισα - Ξεπέρασε τους 41 βαθμούς η θερμοκρασία Facebook Twitter
Ζώνη σύγκλισης θερμών και αερίων μαζών και εκδήλωσης ισχυρών κατά τόπους καταιγίδων για αύριο Τετάρτη
Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM