Η Αρβελέρ απαντά: Αφού μου επιτίθεται o Πολάκης και η Χρυσή Αυγή έχω δίκιο

Η Αρβελέρ απαντά: Αφού μου επιτίθεται o Πολάκης και η Χρυσή Αυγή έχω δίκιο Facebook Twitter
EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
9

Με νέα της δήλωση η Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ απάντησε στον Παύλο Πολάκη ο οποίος χθες την χαρακτήρισε υποταγμένη στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Η απάντηση της Ελένης Γλύκατζη Αρβελέρ έρχεται ξανά μέσα από την Καθημερινή, την εφημερίδα όπου αρχικά η ακαδημαϊκός είχε ασκήσει κριτική στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας.

Η δήλωση-απάντηση της Αρβελέρ:

«Όταν ήμουν πολύ νέα, μικρό κορίτσι ακόμα, έτυχε να συναντήσω τον Αριστοτέλη Ωνάση και να συνομιλήσω μαζί του. "Εσύ παιδί μου, φαίνεται πως κάτι θα γίνεις όταν μεγαλώσεις. Μια συμβουλή θα σου δώσω μόνο: είτε καλό πουν για σένα είτε κακό, μην απαντήσεις ποτέ, μην κάνεις αυτό το σφάλμα", μου είπε. Από την Κυριακή το πρωί που κυκλοφόρησε η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ με τη συνέντευξή μου δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσα τηλεφωνήματα έχω δεχθεί, από Έλληνες και Γάλλους, από γνωστούς και αγνώστους. Σήμερα έμαθα ότι με βρίζει ο Παύλος Πολάκης. Δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς μου προσάπτει. Δεν έχω ψηφίσει ούτε μια φορά στην Ελλάδα, δεν έχω πάρει ούτε μια δραχμή από το ελληνικό Δημόσιο, ζω χάρη σε ό,τι έχω δημιουργήσει στη Γαλλία. Δεν θα σχολιάσω την ανάρτησή του. Αλλά σκεφτείτε να μη με έβριζε – θα αυτοκτονούσα! (Γελάει) Ένα μόνο θα σας αναφέρω: από τη μια πλευρά μου επιτίθεται η Χρυσή Αυγή και από την άλλη ο Πολάκης. Είναι, λοιπόν, βέβαιο ότι έχω δίκιο. Και κάτι ακόμα: ο μόνος Πολάκης που θέλω να ξέρω είναι ο Γεώργιος Πολάκης, ένας από τους σημαντικότερους αγιογράφους μας, μαζί με τον Γεώργιο Κλώντζα...»

Ελλάδα
9

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

4 σχόλια
Όταν ήμουν πολύ νέα, μικρό κορίτσι ακόμα, έτυχε να συναντήσω τον Αριστοτέλη Ωνάση και να συνομιλήσω μαζί του. "Εσύ παιδί μου, φαίνεται πως κάτι θα γίνεις όταν μεγαλώσεις. Μια συμβουλή θα σου δώσω μόνο: είτε καλό πουν για σένα είτε κακό, μην απαντήσεις ποτέ, μην κάνεις αυτό το σφάλμα", μου είπε. Πηγή: www.lifo.grΠεριττή η αναφορά στον Ωνάση. Θυμήθηκα την γνωστή παροιμία για την φοράδα και το αλώνι.
Συμφωνώ, αλλά μην ξεχνάμε πια την ηλικία της. Εκεί το αποδίδω.Είναι διαπιστωμένο ψυχιατρικά, ότι όταν αρχίζεις να νιώθεις τις δυνάμεις να σε εγκαταλείπουν, έχεις μια τάση να αυτοεπιβεβαιώνεσαι.Νομίζω όλοι μας δυστυχώς θα το βρούμε μπροστά μας αυτό, άλλος λίγο άλλος πολύ.Προς το παρόν, ως προς τον Πολάκη, είχαν βάση όσα είπε.
Δεν ξέρω. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται αυτοεπιβεβαίωση η Αρβελέρ. Αν όντως ισχύει, είναι λυπηρό. Όπως και το ότι απάντησε τελικά. Περισσότερο σε κοινωνική αυταρέσκεια μου κάνει η συγκεκριμένη αναφορά. Ίσως έγινε και λίγο επί τούτου, επιδεικτικά, έτσι, για να μπει στο μάτι του Πολάκη λίγο ακόμα. Πράγμα εξίσου λυπηρό. Όσο για τον Πολάκη, είναι γνωστός τραμπούκος. Ναζί δεν είναι.
Παρά την συμβουλή του Ωνάση που μνημονεύει - κάποιοι άλλοι συμβουλεύονταν τον Παναγόπουλο και την συμβία του...-, η κ. Αρβελέρ απαντάει / σχολιάζει.Λάθος κατά την γνώμη μου.Ο Πολάκης - του οποίου το όνομα στη συνέντευξη η κ. Αρβελέρ ανέφερε ενδιάμεσα των μη "ενάρετων" και των μη "ικανών" και μάλλον τον κατέτασσε στους "μη ενάρετους" -, αντί να απαντήσει με συγκεκριμένα στοιχεία για το έργο που έχει παράξει και το ήθος που έχει επιδείξει, αποκλειστικά την ...μέμφεται που έχει δηλώσει συμπάθεια στον Μητσοτάκη. Και με το γνωστό ..αντικειμενικό και ηθικό του τρόπο, ο κ. Πολάκης χαρακτηρίζει την συμπάθεια "υποταγή". Ωσάν να ...απαγορεύεται στον αξιακό κόσμο του κ. Πολάκη, να προτιμάται κάποιος άλλος έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και του πολιτικού προσωπικού του. Αν το κάνει, είναι ...υποταγμένος. Τόσο απλά και ...δημοκρατικά.Γιατί προφανώς, θεωρεί ότι ΟΛΗ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ κρίνει την υποταγή π.χ. του ίδιου και του κ. Καρανίκα στο σύστημα ΣΥΡΙΖΑ / ΑΛΕΞΗ / ΜΠΕΤΥΣ δικαιωματική, αλλά οποιαδήποτε άλλη ...υποταγή ανεπίτρεπτη.Αυτής της πολιτικής και εν γένει κοινωνικής φιλοσοφίας ανθρώπους, εννοεί η κ. Αρβελέρ ότι δεν τους στέλνεις στο εθνικό κοινοβούλιο.Αν θες τα παιδιά σου να μεγαλώσουν σε μια δημοκρατική χώρα - με όλα τα καλά και τα κακά της, αλλά ελεύθερα να εκφράζουν την γνώμη τους -, θα πρόσθετα εγώ.