«Σίγουρα θα ακολουθήσουν κι άλλοι σεισμοί», εκτιμά ο διευθυντής του Κέντρου Ερευνών

«Σίγουρα θα ακολουθήσουν κι άλλοι σεισμοί», εκτιμά ο διευθυντής του Κέντρου Ερευνών Facebook Twitter
1

Μετά τον σεισμό μεγέθους 5,3 της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε το μεσημέρι στον κορινθιακό κόλπο, είναι βέβαιο πως θα ακολουθήσουν και άλλες σεισμικές δονήσεις, προειδοποιεί ο διευθυντής του Κέντρου Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου της Αθήνας, Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

«Είχαν προηγηθεί κάποιοι μικρότεροι σεισμοί, ενδεχομένως να ήταν προσεισμοί. Είναι κρίσιμο να κοιτάξουμε αν ήταν ο κύριος σεισμός ή όχι, αλλά αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να δώσουμε τελική απάντηση», παραδέχεται ο κ. Παπαδόπουλος, μιλώντας στην εφημερίδα «Καθημερινή». 

«Είναι σίγουρο ότι θα επακολουθήσουν μικρότερες δονήσεις που θα μας δώσουν περισσότερες και σημαντικές λεπτομέρειες».

Ο σεισμός, με εστιακό βάθος 14 χιλιομέτρων, ταρακούνησε πολλές περιοχές και έγινε ιδιαίτερα αισθητός και στην Αττική. Η δόνηση σημειώθηκε στις 12:46μ.μ και, στην Πάτρα, αρκετοί ήταν εκείνοι που βγήκαν τρομαγμένοι από τα κτίρια, εξαιτίας του μεγάλου μεγέθους. 

Ο καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας εξήγησε ότι η δόνηση προκλήθηκε στα ήδη γνωστά ρήγματα του Κορινθιακού Κόλπου, διαβεβαιώνοντας πως το φαινόμενο παρακολουθείται στενά. Ο κ. Λέκκας προειδοποίησε πως «δεν είναι δυνατό να γνωρίζουμε εάν πρόκειται για τον κύριο σεισμό».

Όπως είπε ο καθηγητής, το φαινόμενο εξελίσσεται ομαλά σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα. Οι επιστήμονες το παρακολουθούν αλλά θα χρειαστεί να παρέλθουν δύο 24ωρα για να ξεκαθαριστεί αν πρόκειται για τον κύριο σεισμό.

Η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή στην Αττική και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Στην περιοχή της Πάτρας η δόνηση διήρκεσε περίπου 3 έως 4 δευτερόλεπτα, ενώ στην Αττική η διάρκεια ήταν μεγαλύτερη.

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Απ τον Λέκκα δύο φράσεις θυμάμαι να ακούω διαρκώς: "δεν έχουμε επαρκείς πληροφορίες, δεν γνωρίζουμε αν ήταν ο κύριος σεισμός" και, αναλόγως την περίσταση, "θα ακολουθήσει μεγάλος καταστροφικός σεισμός". Καλά μακάρι να μην γίνει ποτέ αλλά αυτή η διαρκής ασάφεια και το ότι δεν πέφτει ποτέ μέσα προκαλεί πλέον απλώς αδιαφορία στον κόσμο, γιαυτό και δεν βλέπεις φοβερό ενδιαφέρον κάτω από τέτοιες ειδήσεις...