«Να φάτε φακές» - Παρέμβαση vegan στη Βαρβάκειο λόγω Τσικνοπέμπτης

«Να φάτε φακές» - Παρέμβαση vegan στη Βαρβάκειο λόγω Τσικνοπέμπτης Facebook Twitter
19

Παρέμβαση στη Βαρβάκειο Αγορά στην Αθήνα πραγματοποίησαν μέλη vegan ακτιβιστικών οργανώσεων με αφορμή την Τσικνοπέμπτη.

Συγκεκριμένα, στη Βαρβάκειο βρέθηκαν πριν από λίγη ώρα οι vegan, οι οποίοι θέλησαν να διαμαρτυρηθούν για την σημερινή ημέρα ενώ το κάλεσμα είχε απευθύνει η ομάδα «Δαμάλα FERA» μέσω ιστοσελίδας του αντεξουσιαστικού χώρου λέγοντας πως θέλει να διαμαρτυρηθεί «για να μη συνηθίσουμε τις γιορτές του θανάτου».

Οι ακτιβιστές vegan μοίρασαν φυλλάδια, ανήρτησαν πανό, πέταξαν τρικάκια και μοίρασαν φυλλάδια στους περαστικούς, φωνάζοντας συνθήματα κατά της κατανάλωσης κρέατος.

Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας που έχουν κλείσει την είσοδο από την Βαρβάκειο υπό τον φόβο πρόκλησης έντασης.

 
Ελλάδα
19

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

6 σχόλια
Οι περισσότεροι διαβάζουν επιλεκτικά και καταλαβαίνουν μόνο όσα τους βολεύουν. 1) Το να έχουμε (όλοι μας) μια γνώμη και να την εκφράζουμε ελεύθερα είναι βασικό ανθρώπινο δικαίωμα. Οποιος προσπαθεί να το σταματήσει, εκφράζει φασιστικά καθεστώτα.Με βάση την ελευθερία της γνώμης / έκφρασης, σαφώς και έχω δικαίωμα να πω στον οποιονδήποτε "σταμάτα να τρως κρέας". Σαφώς και όλοι μας έχουμε γνώμη πάνω στο τι κάνουν οι άλλοι. Και πολύ σωστά.2) Κανένας δεν μίλησε για επιβολή. Το να αναγκάσω κάποιον να ακολουθήσει την γνώμη μου παρά την θέληση του είναι πάντα καταδικαστέο. Στις περισσότερες περιπτώσεις είναι και παράνομο.3) Το ζουμί βρίσκεται ακριβώς εδώ. Οι αναίσθητοι ωχαδερφιστές μπερδεύουν ηθελημένα και ύπουλα την έκφραση μιας γνώμης με την επιβολή.Και επειδή η επιβολή μιας γνώμης είναι καταδικαστέα (όλοι συμφωνούμε σ' αυτό), ελπίζουν ότι με το μπέρδεμα θα φιμώσουν και την ίδια την γνώμη.4) Ξανά, και ξανά, και ξανά: (επειδή οι περισσότεροι παριστάνουν επιλεκτικά τους χαζούς)ΑΛΛΟ πράγμα να έχω μια (χείριστη) γνώμη για το πως φέρεσαι, τι τρως, πως ζεις κλπ. και εντελώς ΑΛΛΟ πράγμα να σου επιβάλλω την γνώμη μου δια της βίας.Και όποιος καμώνεται ότι δεν μπορεί να τα ξεχωρίσει, είναι υποκριτής και ύπουλος.5) Επιφυλάσσομαι για το ενδεχόμενο να νιώθετε όλοι σας τρομοκρατημένοι από ένα χαρτάκι στην Βαρβάκειο που σας λέει δυσάρεστες αλήθειες. Είναι επιβολή γνώμης αυτό; Είναι βία; Είναι βεληγκεκισμός;Αν οι 50 βήγκαν της Ελλάδας (τόσοι είμαστε δυστυχώς), μπορούμε να επιβάλλουμε δια της βίας την γνώμη μας σε 10 εκατομμύρια αναίσθητων, τότε είμαστε πολύ κουλ άτομα, πολύ καλά κάνουμε και μπράβο μας.Αλλά όπως κάθε λογικός άνθρωπος καταλαβαίνει, δεν μπορούμε να επιβάλλουμε τίποτα δια της βίας (ούτε και θέλουμε).Οπότε όλα αυτά περί βεληγκέκα είναι άκυρα.Ο βεληγκέκας ΕΔΕΡΝΕ - για όσους καμώνονται ότι το έχουν ξεχάσει. Εσάς σας έδειρε ποτέ κανένας βήγκαν; 6) Η ίδια διεστραμμένη τακτική εφαρμόζεται σε οτιδήποτε δεν μας βολεύει.Εμείς είμαστε επαναστάτης λαός, ατίθαση ράτσα ρε παιδί μου. Μάγκες και ήρωες (μας έχουν πάρει μεν τα σώβρακα οι ξένοι αλλά δεν το θυμόμαστε).Και επειδή έχουμε το ατίθασο μέσα μας, δεν ανεχόμαστε κανέναν βεληγκέκα.Γι' αυτό καπνίζουμε οπου και όποτε γουστάρουμε, γι' αυτό και τρέχουμε με 200 μέσα σε παιδικές χαρές, γι' αυτό και παρκάρουμε σε θέσεις αμεα, γι' αυτό και σφάζουμε ένα ζώο όποτε γουστάρουμε.Οποιος μας λέει κάτι που δεν μας βολεύει είναι βεληγκέκας - λογικότατο.
“Αν οι 50 βήγκαν της Ελλάδας (τόσοι είμαστε δυστυχώς), μπορούμε να επιβάλλουμε δια της βίας την γνώμη μας σε 10 εκατομμύρια αναίσθητων”…Όταν πιστεύεις πως είστε 50 ευαίσθητοι εναντίον 10 εκατομυρίων αναίσθητων,μαλλον κάπου εχεις κάνει λάθος...Για ξανά σκέψου το λίγο...Και κατι ακόμα ,αν στα 10 εκατομμύρια βάλεις και μερικά ακόμα (όλες τις χώρες που υπάρχει κατανάλωση κρέατος δηλαδή ) υπάρχουν αρκετοί αναίσθητοι ακόμα που πρέπει να υποστείς .Καλο κουράγιο ...
Καλά μερικοί είναι για γέλια πραγματικά. Δηλαδή ποιον ακριβώς περιμένουν να πείσουν να γίνει vegan πηγαίνοντας στη Βαρβάκειο; Τους επαγγελματίες που πωλούν κρέατα να παρατήσουν τη δουλειά τους; Τους πελάτες που πηγαίνουν στο κέντρο της Αθήνας να προμηθευτούν κρέας; Το ότι επίσης κάποιος για να επιχειρηματολογήσει υπέρ των vegan μπουρδούκλωσε κλειτοριδεκτομή με σκλαβοπάζαρα και δεν ξέρω γω τι άλλο με την κρεατοφαγία, ε, με ξεπερνάει πραγματικά!!
Τι σημαίνει βεληγκέκας;Οτι δεν αρέσει σε εσένα; Οτι σου χαλάει την νιρβάνα σου;Πριν 10 χρόνια υπήρχαν εκατομμύρια παιδιά σκλάβοι (στοιχεία του ΟΗΕ). Σήμερα το νούμερο έχει πέσει στο 50%. Κάποιοι φώναξαν γι' αυτό. Κάποιοι έγιναν "βεληγκέκας" και απαίτησαν να σταματήσει η θηριωδία.Κλειτοριδεκτομή, δικαιώματα γυναικών, δικαιώματα προσφύγων, περιβαλλοντική ευαισθησία, όλα αυτά είναι μαλακίες για σένα; (τα αποσιωπητικά μας μάραναν)Κάποιοι φώναξαν για όλα αυτά, κάποιοι είπαν με το ζόρι την γνώμη τους σε άλλους αναίσθητους που δεν ήθελαν να ακούσουν με τίποτα - σαν του λόγου σου.Αν δεν υπήρχαν οι οικολόγοι να φωνάζουν και να λένε την γνώμη τους (ΠΑΝΤΑ σε άτομα που δεν θέλουν να ακούσουν τπτ), εσύ ακόμα θα έτρωγες το DDT και τις διοξίνες με το φτυάρι.ΠΑΝΤΑ η τυπική αντίδραση των ωχαδερφιστών είναι ακριβώς αυτή "Μη με σκοτίζετε, μη με ενοχλείτε, μη με βάζετε να σκεφτώ. Με αυτά που κάνετε δεν με πείθετε"Με τι ακριβώς θα σε πείσουμε τρισμέγιστε; Με το να σε αφήσουμε να κάνεις ότι γουστάρεις και να δολοφονείς όποιο πλάσμα γουστάρεις;Υ.Γ. Αν δεν υπήρχαν μερικοί φιλέλληνες το 1821 να λένε την γνώμη τους - πάντα με το ζόρι και πάντα σε αυτούς που δεν θέλουν ούτε να ακούσουν, ούτε να σκεφτούν - εσύ σήμερα θα έγραφες στα τούρκικα.
Ειναι το ίδιο τα παραδείγματα που λες με το αν θα φάει ο άλλος κρέας ;Έχετε χάσει καθε είδος σοβαρότητας και έχετε τυφλωθεί εντελώς απο την πολιτική ορθότητα που έχετε μέσα στο κεφάλι σας ... Προτείνεις φιλε μου δεν απαιτείς ...Που θεωρείς συγκρίσιμο το 1821 με το αν θα φάει ο άλλος κρέας Τσικνοπέμπτη ...Ειναι ακριβώς το ίδιο πράγμα ...
Harlan τι δουλειά εχουν οι σκλαβοι, τα δικαιώματα γυναικών κτλπ πού αναφέρεις με το εν λόγω θέμα ? Μάλλον κάπου μπερδεύεσαι και μάλιστα πολύ άσχημα. Φρόντισε να ξεκαθαρίσεις τις σκέψεις σου και να βάλεις σε σειρά τις τυχόν ευαισθησίες σου.... Πολύ σωστά σχολιάζει ο κ.Εγκέλαδος και το καταγράφει με κόσμια έκφραση "βεληγκέκας",εγώ θα χρησιμοποιούσα πολύ πιο βαριά έκφραση και καθόλου κόσμια αλλά σέβομαι τους αναγνώστες του Lifo.
Φίλε Harlan αυτό το τουβάλιασμα της σκλαβιάς, της κλειτοριδεκτοτομής με τους vegan (ένα ξεκάθαρα καπιταλιστικό κίνημα προώθησης προϊόντων) ξεπερνάει ακόμα και αυτούς που έχουν την καλή διάθεση να σκεφτούν. Μείνετε στον δογματισμό σας και ανανεώστε το ραντεβού σας για την Κυριακή του Πάσχα για να την πείτε στους "Έλληνες, εθνικιστές χριστιανούς" (ενώ θα έχετε κάνει αβαβα την μάζωξη του συλλόγου άθεων και την Ιντ αλ Άντα).
ορθή η χρήση του όρου βελιγκέκας, για όσους δεν έχουν ιδέα:Ο Βεληγκέκας ήταν δερβέναγας αλβανικής καταγωγής, από την πόλη Σκόδρα, έμπιστος του Αλή Πασά. Υπήρξε ονομαστός τόσο για τη σκληρότητα, όσο και την ανδρεία του, την οποία είχε εκτιμήσει ο Αλής, προσλαμβάνοντάς τον στην υπηρεσία του. Έγινε πολύ γνωστός στη Θεσσαλία και τη Δυτική Στερεά -και αργότερα ευρύτερα- για την αγριότητα και την τραχύτητα που επέδειξε στην εκτέλεση των εντολών του Πασά.Τσιπράρι του Αλή Παshά δηλαδή
και ο ορισμός της χρήσης του όρου στη νεοελληνική για όσους διάβασαν το απόσπασμα από το wiki και εξακολουθούν να μην μπορούν να κάνουν τη σύνδεση:Ως Γκέκας ονομαζόταν εκείνος που άνηκε στην αλβανική φυλή των Γκέκηδων που κατοικούσαν στη Βόρεια Αλβανία.Οι Γκέγκηδες επί τουρκοκρατίας αποτελούσαν άτακτα μισθοφορικά τάγματα και ο Αλή Πασάςχρησιμοποιούσε πολλούς απ αυτούς είτε ως δήμιους είτε ως τζοχανταραίους.Ο Βεληγκέκας ήταν ένας απ' αυτούς.Ηταν από τη Σκόδρα και υπηρετώντας πιστά τον Αλή είχε εξολοθρεύσει πολλούς Ελληνες αρματολούς. Ωσεκτουτού η φήμη του είχε εξαπλωθεί στις περιοχές της Θεσσαλίας και Σερεας Ελλάδας και το όνομα του ήταν συνδεδεμένο με φρίκη και τρόμο.Περιφρονούσε τον Κατσαντώνη, ώσπου κάποτε συναντήθηκαν οι δρόμοι τους.Τον προσκάλεσε σε μονομαχία στην οποία και σκοτώθηκε από αυτόν.Ως ήρωας του θεάτρου Σκιών, είναι υπασπιστής του πασά που πάντοτε δέρνει τονΚαραγκιόζη, αλλά με τη σειρά του κι αυτός δέρνεται από τον Μπάρμπα Γιώργο. Ο Βεληγκέκας στον Καραγκιόζη συμβολίζει την εξουσία που δυνάστευε τον ελληνικό Λαό.Βάσει των παραπάνω όταν αποκαλούμε κάποιον Βεληγκέκα μιλάμε για: 1)έναν άγριο, σκληρό, ωμό,απότομο,τραχύ, ακαλλιέργητο, άξεστο, χωρίς τρόπους άνθρωπο.2)κάποιον που λειτουργώντας ως υπέρτατος υπερασπιστής των συμφερόντων ενός εργοδότη, μοστράρει τουπέ και ύφος 1000 καρδιναλίων γαρνιρισμένο με μπόλικο τσαμπουκά (π.χ: κάποιος προσωπάρχης,κάποιος μπράβος,κλπ)ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ1. «Τακτικές Βεληγκέκα» απέδωσε στον υπουργό Γεωργίας Αλέκο Κοντό, λόγω των τραμπουκισμών του, η βουλευτής της ΝΔ Π. Φουντουκίδου.2.Στις 20 Μάη του ζητήσαμε αντίγραφο της γνωμοδότησης, αλλά με ύφος Βεληγκέκα αρνήθηκε να μας το δώσει.
Φυσικά και τρώμε φακές, είναι νοστιμότατες.Φυσικά και έχουμε γνώμη για το τι θα φας τόσο εσύ όσο και οποιοσδήποτε άλλος. Επίσης έχουμε γνώμη για το πως θα φερθείς (ιδίως απέναντι στα ζώα).Εχουμε γνώμη και την εκφράζουμε. Που ζορίζεσαι;Εκτός αν είσαι συνηθισμένος στο να μην έχουν γνώμη οι άλλοι, ή να έχουν γνώμη μόνο εκεί που γουστάρεις εσύ.
Απο που και ως που θεωρείς πως εχεις γνώμη για το τι θα φάει ο άλλος μου λες;Έχετε παρανοήσει εντελώς ;;Και εγώ έχω γνώμη πως πρέπει να φας σουβλάκια,να έρθω να σε βάλω να τα φας με το ζόρι;;;Φυσικά και δεν σου πέφτει λόγος τι θα φάω εγώ ή οποιοσδήποτε άλλος ,τον κηδεμόνα παίξε τον στα παιδιά σου...
Σεβαστή η γνώμη σου και κατανοητοί οι λόγοι της. Μέχρι εκεί όμως (άλλωστε δεν τρώμε συνεχώς και μόνο κρέας), γιατί από τη στιγμή που προσπαθείς να επιβάλεις την γνώμη σου, παύει να λέγεται γνώμη...
δεν βλέπω κάποιο επιχείρημα.γιατί είναι οκ να τρώμε ψάρια και όχι κρέας;ή μίπως προτείνετε να σταματήσουμε και αυτό;γιατί ήταν οκ πριν 100 χρόνια και τώρα δεν είναι;ή μίπως είστε αντίθετοι και με την κατανάλωση κρέατος στο παρελθόν;