Αστρονομία σε κρατούμενους φυλακών από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

Αστρονομία σε κρατούμενους φυλακών από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία, τον Δεκέμβριο, ο δεύτερος κύκλος επιμόρφωσης κρατουμένων, που διοργανώνει το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών (ΕΑΑ) σε φυλακές της χώρας, στο πλαίσιο της δράσης διάχυσης της επιστήμης και κοινωνικής προσφοράς.

Τα εκπαιδευτικά σεμινάρια πραγματοποιούνται μέσω ειδικής διαδραστικής παρουσίασης, για αστρονομικά θέματα όπως ο Ήλιος και οι επιδράσεις του.

Αυτό το μήνα, σε συνεργασία με το υπουργείο Δικαιοσύνης, έγιναν επιμορφωτικά σεμινάρια σε τρία σωφρονιστικά καταστήματα. Η ανταπόκριση των κρατουμένων και του προσωπικού των φυλακών ήταν μεγάλη και το Αστεροσκοπείο σκοπεύει να συνεχίσει τις δράσεις και το 2019.

Μάλιστα, όπως αναφέρεται σε ευχαριστήρια επιστολή από τον διευθυντή του καταστήματος Μαλανδρίνου, «το σύνολο του προγράμματος εντυπωσίασε τους κρατουμένους, οι οποίοι διατήρησαν αμείωτο το ενδιαφέρον τους καθ' όλη τη διάρκειά του, εκφράζοντας συχνά τις απορίες τους και ζητώντας επιπρόσθετες πληροφορίες σχετικά με όσα τους παρουσιάζονταν [...] Θα ήθελα να σας εκφράσω την έντονη επιθυμία μας για συνέχεια της εν λόγω δράσης, καθώς τη θεωρούμε πολύ σημαντική, σε επίπεδο θεσμικών παρεμβάσεων και ότι συμβάλλει τα μέγιστα στη στήριξη των κρατουμένων, ομαλοποιώντας την κοινωνική τους επανένταξη».

Η πρώτη επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στις 3 Δεκεμβρίου στο σωφρονιστικό κατάστημα του Μαλανδρίνου, από τα στελέχη του Κέντρου Επισκεπτών Θησείου του ΕΑΑ, Δημήτριο Τσιμπίδα και Παναγιώτη Ευαγγελόπουλο.

Η δεύτερη επίσκεψη έγινε στις 7 Δεκεμβρίου στις φυλακές της Πάτρας, από τα μέλη της ομάδας διάχυσης επιστήμης του Κέντρου Επισκεπτών Πεντέλης του ΕΑΑ, Δρα Βαγγέλη Κολοκοτρώνη και Δρα Λάζαρο Κουτουλίδη.

Η τρίτη επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στις 17 Δεκεμβρίου στις φυλακές της Δομοκού από τους Δημήτριο Τσιμπίδα και Παναγιώτη Ευαγγελόπουλο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία και τα επεισόδια στον Ρέντη

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία του αστυνομικού από χούλιγκαν στον Ρέντη - Τι αποκαλύπτει

Οι σοκαριστικοί διάλογοι: «Πήγαν να σκοτώσουν» και «Θα σας βρούνε όλους κρύους» - Το modus operandi της εγκληματικής ομάδας - 67 συλληφθέντες απολογούνται τώρα - Πιστόλια, πολεμικά φυσίγγια, μαχαίρια, κοκαϊνη βρέθηκαν σε σπίτια συλληφθέντων - Έκαναν την επίθεση στο «Μελίνα Μερκούρη» επειδή δεν υπήρχαν κάμερες
NEWSROOM