«Χειρόφρενο» στα περισσότερα μέσα μεταφοράς την Τετάρτη - Πώς θα κινηθούν

«Χειρόφρενο» στα περισσότερα μέσα μεταφοράς την Τετάρτη - Πώς θα κινηθούν Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ
0

Μεγάλη ταλαιπωρία περιμένει το επιβατικό κοινό την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων στα μέσα μεταφοράς στην 24ωρη Πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ με αφορμή την ψήφιση του προϋπολογισμού του 2019.


Το Σωματείο Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ καθώς και το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών εξήγγειλαν 24ωρη απεργία για τις 28 Νοεμβρίου, συμμετέχοντας στην πανελλαδική απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ, και καλούν τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο.


Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν το Μετρό, ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος, το Τραμ, τα τρόλεϊ, ο Προαστιακός και τρένα του ΟΣΕ.


Με ανακοινώσεις τους, τα δύο Σωματεία καταγγέλλουν την κυβέρνηση για αντιλαϊκή πολιτική και διεκδικούν «υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, νέο κανονισμό εργασίας, δίκαιο και αξιοκρατικό, προσλήψεις προσωπικού και αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών στο επιβατικό προς τους επιβάτες και ενίσχυση του δημόσιου χαρακτήρα των αστικών συγκοινωνιών».


Δύο στάσεις εργασίας θα πραγματοποιήσουν οι οδηγοί των λεωφορείων: Από την έναρξη της βάρδιας έως 9:00 το πρωί και από 21:00 το βράδυ έως την λήξη της βάρδιας.


Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια της χώρας λόγω της 24ωρης απεργίας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.


Η κινητοποίηση της ΠΝΟ η οποία περιλαμβάνει όλες τις κατηγορίες πλοίων, θα αρχίσει στις 00:01 τα ξημερώματα της Τετάρτης 28 Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 24:00 της ίδιας ημέρας.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ