Θεσσαλονίκη: Ομάδα κατέλαβε χώρο στην Πολυτεχνική Σχολή για να δημιουργήσει αυτόνομο στέκι

Θεσσαλονίκη: Ομάδα κατέλαβε χώρο στην Πολυτεχνική Σχολή για να δημιουργήσει αυτόνομο στέκι Facebook Twitter
5

Στην κατάληψη χώρου στην είσοδο της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) προχώρησε η φοιτητική ομάδα «Αυτόνομη Παρέμβαση στους Ηλεκτρολόγους- Μηχανολόγους» (ΑΠΗΜ), με στόχο, όπως γνωστοποίησαν τα μέλη της τη δημιουργία και διαχείριση αυτόνομου στεκιού. Πρόκειται για διάδρομο, δεξιά από την είσοδο της Σχολής, που κάποτε οδηγούσε σε σκάλες προς το κυλικείο, αλλά έπειτα από σχετική παρέμβαση πλέον δεν οδηγεί πουθενά.

 

«Ήλθαν χθες και ζήτησαν από τους φύλακες να τους ανοίξουν την πόρτα. Όταν εκείνοι αρνήθηκαν έβγαλαν ηλεκτρικό δίσκο και έκοψαν το λουκέτο» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κοσμήτορας της Πολυτεχνικής Σχολής, καθηγητής Κωνσταντίνος Βασίλειος Κατσάμπαλος. «Κατέστησα σαφές ότι πρόκειται για κατάληψη δημόσιου χώρου» πρόσθεσε ο κ.Κατσάμπαλος γνωστοποιώντας ότι έχει ενημερώσει σχετικά τις πρυτανικές Αρχές. Διευκρίνισε ακόμη πως ο ίδιος είχε ανακοινώσει την πρόθεση της Κοσμητείας να αξιοποιήσει τον διάδρομο που καταλήφθηκε, ως χώρο πολιτιστικών εκδηλώσεων για τις 39 φοιτητικές ομάδες της Πολυτεχνική Σχολής.

 

«Επιλέγουμε να καταλάβουμε έναν χώρο, επιδιώκοντας να δημιουργήσουμε ένα πιο οικείο μέρος, του οποίου τα χαρακτηριστικά θα διαμορφώνονται από εμάς, χωρίς τη διαμεσολάβηση οποιουδήποτε (κοσμητείας, πρυτανείας, εργολαβίας, παρατάξεων [...] Αποφασίσαμε τη δημιουργία ενός στεκιού και τη διαχείρισή του ως ΑΠΗΜ, ενός στεκιού, το οποίο θα είναι ενάντια στα συμπλέγματα εξουσίας και στους αποκλεισμούς που παράγουν» ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τα μέλη της ομάδας, που κατέλαβε τον χώρο. Η εκπαιδευτική διαδικασία στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ διεξάγεται κανονικά.

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γυναικοκτονία Κυριακής Γρίβα: «Πιθανότατα να ήξερε ότι με πέντε μαχαιριές την σκότωνε» κατέθεσε ο ψυχίατρος

Ελλάδα / Γυναικοκτονία Κυριακής Γρίβα: «Μάλλον ήξερε ότι με πέντε μαχαιριές την σκότωνε» κατέθεσε ο ψυχίατρος

Ο ψυχίατρος στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού που παρακολουθεί τον 40χρονο, σημείωσε πως μέχρι σήμερα δεν έχει πει τίποτα για τη δολοφονία της Κυριακής
LIFO NEWSROOM
ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Ελλάδα / Δολοφονία στην Αγία Παρασκευή: Το παρελθόν του θύματος με τον σύντροφο της πρώην γυναίκας του - Τι κατέθεσε ο δράστης

Ως ηθικός αυτουργός συνελήφθη η 43χρονη πρώην σύζυγος του καθηγητή που δολοφονήθηκε και ως φυσικός αυτουργός ο 35χρονος σύντροφός της - Τα 3 στοιχεία που οδήγησαν στην εξιχνίαση
LIFO NEWSROOM