Ο κορυφαίος τσελίστας Γιο Γιο Μα εμβολιάζεται και δίνει μια μίνι συναυλία σε όσους περιμένουν

0

Ο Γιο Γιο Μα δεν είναι μόνο ένας παγκοσμίου φήμης τσελίστας, είναι μια προσωπικότητα της μουσικής, ένας άνθρωπος που μεταφέρει όχι μόνο το βαθύ πιστεύω ότι η μουσική πρέπει να είναι ένα κτήμα όλων, μια παρηγορία, αλλά το εφαρμόζει διαρκώς και στην περίοδο της πανδημίας, ακόμα περισσότερο.

Το απέδειξε με μια μικρή συναυλία που έδωσε στο κέντρο εμβολιασμού της Μασσαχουσέτης, που διήρκεσε 15 λεπτά – όσο χρειάζεται να περιμένει κάποιος που έχει κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

Ο 65χρονος κορυφαίος μουσικός που έχει , κερδίσει 18 Grammy, βραβείο Polar το 2012, Εθνικό Μετάλλιο των Τεχνών στις ΗΠΑ το 2001 και πλήθος άλλων διακρίσεων, που ζει στο Berkshires έκανε τη δεύτερη δόση του εμβολίου και χάρισε σε όσους ήταν εκεί, στο Berkshire Community College, -περιμένοντας όπως εκείνος να περάσει το 15λεπτο-,  μια μίνι συναυλία για να ευχαριστήσει με αυτό τον τρόπο το υγειονομικό προσωπικό ως ανταπόδοση της μάχης που δίνουν στην πρώτη γραμμή.

Today at the #MyBCC vaccine clinic, folks waiting in the observation area were graced by the musical talents of amazing cellist Yo-Yo Ma! 😍😍😍

Posted by Berkshire Community College on Saturday, 13 March 2021

Φορώντας τη μάσκα του ο μουσικός καθόταν -ως ανώνυμος- με το όργανό του και άρχισε να παίζει το "Ave Maria" και το Bach's Prelude σε G Major.

Από την αρχή της καραντίνας ο Γιο-Γιο-Μα προσπαθεί να δείξει ότι η μουσική βοηθά στον εγκλεισμό, τις καραντίνες και τις πρωτόγνωρες συνθήκες που ζει ο πλανήτης. Μoιράστηκε στο twitter επανειλημμένα ηχογραφήσεις που κάνει με τελευταία αυτή στις 24 Φεβρουαρίου, για να υποστηρίξει μουσικούς που έχουν πληγεί από την πανδημία ερμηνεύοντας με την Κάθι Σκοτ το κομμάτι “You’ll Never Walk Alone”, με τα έσοδα να πηγαίνουν στους μουσικούς της Μεγάλης Βρετανίας.

Εδώ και ένα χρόνο από το ξέσπασμα της πανδημίας ο Γιο Γιο Μα δίνει ένα παράδειγμα που ακολουθούν κορυφαίοι μουσικοί του κόσμου όχι μόνο εμψυχώνοντας το κοινό, αλλά δίνοντας τα έσοδα σε ενώσεις συναδέλφων τους που είναι άνεργοι εδώ και ένα χρόνο. Ο Γιο Γιο Μα έδωσε μια σειρά παραστάσεων με τον πιανίστα Εμάνουελ Αξ για τους εργαζόμενους στην πρώτη σειρά της μάχης κατά της πανδημίας, οδηγούς λεωφορείων, πυροσβέστες και νοσοκομειακό προσωπικό.  

"Οι άνθρωποι χρειάζονται ο ένας τον άλλον για υποστήριξη πέρα ​​από άμεσα βασικά της διαβίωσης", δήλωσε ο κ. Μα στους New York Times τον Νοέμβριο. «Χρειάζονται μουσική.»

Όταν ήρθε στην Αθήνα το καλοκαίρι του 2019 για να παίξει τις έξι σουίτες του Μπαχ στο Ηρώδειο, βρέθηκε στην Πύλη 8 στο λιμάνι του Πειραιά  και έπαιξε σαν πλανόδιος μουσικός στην προβλήτα για το κοινό, ενώ έπαιξε και για τους περαστικούς στην οδό Κολοκοτρώνη έξω από τα γραφεία της Σχεδίας. Διοργάνωσε μια σειρά αθόρυβων δράσεων και βρέθηκε ακόμα και στην πλατεία Κυψέλης να παίζει με Έλληνες μουσικούς σε μια συναυλία ανοιχτή στο κοινό που δε μπορούσε να τον απολαύσει στο Ηρώδειο.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ίσως ανακαλύψαμε τη γενέτειρα της γιαγιάς του Μεγάλου Αλεξάνδρου στη Βόρεια Μακεδονία, λένε αρχαιολόγοι

Πολιτισμός / Ίσως ανακαλύψαμε τη γενέτειρα της γιαγιάς του Μεγάλου Αλεξάνδρου στη Βόρεια Μακεδονία, λένε αρχαιολόγοι

Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν τα ερείπια της αρχαίας πόλης Λύγκου στη Βόρεια Μακεδονία, πιθανής γενέτειρας της Ευρυδίκης Α', μητέρας του Φιλίππου Β' και γιαγιάς του Μεγάλου Αλεξάνδρου
LIFO NEWSROOM
Τι θα δούμε φέτος στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας;

Χορός / Τι θα δούμε φέτος στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας;

Maguy Marin, Χρήστος Παπαδόπουλος, Damien Jalet, Omar Rajeh και άλλα εμβληματικά ονόματα του χορού πρωταγωνιστούν στις 20 παραστάσεις του φετινού προγράμματος του 31ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, που θα πραγματοποιηθεί από τις 18-27 Ιουλίου.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ρωμαϊκή Εποχή: Η «καλύτερη ένδειξη» μέχρι σήμερα ότι οι μονομάχοι πάλευαν με λιοντάρια σε έναν σκελετό

Πολιτισμός / Ρωμαϊκή Εποχή: Η «καλύτερη ένδειξη» μέχρι σήμερα ότι οι μονομάχοι πάλευαν με λιοντάρια σε έναν σκελετό

«Είναι η πρώτη φορά που έχουμε φυσικές αποδείξεις για μονομάχους που πάλευαν, ή συμμετείχαν σε ένα θέαμα, με μεγάλες γάτες όπως τα λιοντάρια» σύμφωνα με τους ειδικούς
LIFO NEWSROOM
Πούλιτζερ Λογοτεχνίας: Ο Πέρσιβαλ Έβερετ κέρδισε το βραβείο για το μυθιστόρημα «James» – Η ανατρεπτική ματιά στον Χάκλμπερι Φιν

Πολιτισμός / Πούλιτζερ Λογοτεχνίας: Ο Πέρσιβαλ Έβερετ κέρδισε το βραβείο για το μυθιστόρημα «James»

Ο Percival Everett τιμήθηκε με το βραβείο Πούλιτζερ για το «James», μια ανατρεπτική επαναφήγηση του «Χακλμπερι Φιν» από την οπτική του Τζιμ - Το μυθιστόρημα έχει ήδη σαρώσει τα λογοτεχνικά βραβεία των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM