Ποιοι μικροοφειλέτες δεν θα επιβαρυνθούν με το αυξημένο επιτόκιο στη ρύθμιση των 100 δόσεων

Ποιοι μικροοφειλέτες δεν θα επιβαρυνθούν με το αυξημένο επιτόκιο στη ρύθμιση των 100 δόσεων Facebook Twitter
1

Mε ανακοίνωσή της η διοίκηση του ΙΚΑ ενημερώνει ότι οι μικροοφειλέτες των οποίων το ύψος της κύριας οφειλής δεν ξεπερνάει τα 5.000 ευρώ, εξαιρούνται από την προσαύξηση του επιτοκίου στη ρύθμιση των 100 δόσεων αν πληρούν κάποιες προϋποθέσεις.


Συγκεκριμένα όπως ανακοίνωσε το οργανισμός, λόγω αλλαγής του υφιστάμενου επιτοκίου -βάσει ισχύοντος επιτοκίου της ΕΚΤ- από 3% ετησίως (0,25% μηνιαίως) σε 5,05% ετησίως (0,421% μηνιαίως) θα αναπροσαρμοστούν, αυτεπαγγέλτως, τα ποσά των υπολειπομένων δόσεων, στις ενεργές ρυθμίσεις του Ν. 4321/2015.


Για να εξαιρεθούν από την προσαύξηση, οι μικροοφειλέτες θα πρέπει να προσκομίσουν στοιχεία που θα τεκμηριώνουν ότι είναι φυσικά πρόσωπα, ότι η υπαγόμενη στη ρύθμιση κύρια οφειλή υπερβαίνει το 50% του δηλωθέντος ετήσιου εισοδήματος τους και ότι η ακίνητη περιουσία τους όπως προκύπτει από τη δήλωση περιουσιακής κατάστασης (Ε9), είναι αντικειμενικής αξίας μέχρι 150.000 ευρώ.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2026 ΒΟΥΛΗ

Οικονομία / Στη Βουλή ο προϋπολογισμός 2026: Τι προβλέπει για μεσαία τάξη, νέους και οικογένειες με παιδιά

Κυρίαρχα στοιχεία του κρατικού προϋπολογισμού 2026, είναι η ενίσχυση του εισοδήματος και η μείωση των φορολογικών βαρών για τη μεσαία τάξη, τους νέους και τις οικογένειες με παιδιά
LIFO NEWSROOM
ΦΤΩΧΕΙΑ OXFAM

Οικονομία / Oxfam: Τα περσινά κέρδη των δισεκατομμυριούχων της G20 θα έβαζαν τέλος στη φτώχεια των ανθρώπων

Η ΜΚΟ καλεί οι πλούσιοι του κόσμου να «φορολογηθούν με δίκαιο τρόπο για να συμβάλουν να τερματιστεί η φτώχεια και να καταπολεμηθεί η απορρύθμιση του κλίματος»
LIFO NEWSROOM
Τουρισμός για Όλους 2025: Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι της χαμηλής περιόδου

Οικονομία / Τουρισμός για Όλους 2025: Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι της χαμηλής περιόδου

Οι νέοι κληρωθέντες δικαιούχοι θα λάβουν άμεσα ενημέρωση μέσω της αίτησής τους στην πλατφόρμα του προγράμματος και στη συνέχεια προσωπική ειδοποίηση για τη διαδικασία έκδοσης των νέων καρτών μέσω sms και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Κρατος απατεώνας!Μόλις πριν λίγους μήνες 1 εκ. άνθρωποι μπηκαν στην συγκεκριμένη ρύθμιση δείχνοντας εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση που είχε περάσει το συγκεκριμένο νόμο.Σήμερα τους λένε ότι αλλάζουν το νόμο στην ουσία και θα πρέπει να πληρώσουν περισσότερα.